Заява на повернення ПДФО при купівлі квартири

  1. Хто НЕ може отримати податкове вирахування при купівлі квартири?
  2. Покрокова інструкція щодо заповнення заяви на повернення з ПДФО
  3. Як написати заяву на повернення ПДФО при купівлі квартири?
  4. Завантажити заяву на повернення ПДФО при купівлі квартири

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Купівля-продаж квартири - це угода в процесі якої покупець оплачує вартість житлової нерухомості продавцю, а продавець передає право власності на цю нерухомість покупцеві. Частина коштів, які покупець витратив на покупку квартири, можна повернути через податкову інспекцію.

Сума, яку покупець зможе повернути при дотриманні певних умов, не може перевищувати 13% від 2 млн. Руб., Саме такий розмір майнового відрахування при покупці квартири. Якщо вартість квартири менше 2 млн. Руб., То покупець зможе повернути ПДФО з повної вартості нерухомості. Якщо ж вартість перевищує 2 млн. Руб., То повернути вийде тільки 13% від 2 млн. Руб.

Повернення ПДФО з покупки квартири можливий в разі, якщо покупець в тому році, в якому він купив квартиру, платив прибутковий податок зі своїх доходів. А також при наявності документів, що підтверджують оплату за квартиру.

Для того щоб повернути ПДФО при купівлі квартири, потрібно написати заяву на повернення прибуткового податку, зразок такої заяви пропонуємо скачати внизу статті в форматі word.

Хто НЕ може отримати податкове вирахування при купівлі квартири?

На малюнку нижче розглянуто групи громадян, які можуть і не можуть отримати податкове вирахування з ПДФО при купівлі квартири. ⇓

Покрокова інструкція щодо заповнення заяви на повернення з ПДФО

Типової форми заяви немає, скласти його можна у вільній формі, можна скористатися бланком, що надаються самою ИФНС. Заява разом з іншими документами подається до відділення податкової служби, розташованої за місцем проживання платника податків. За один рік вийде повернути тільки суму в межах сплаченого за цей рік ПДФО. Залишки неповерненої суми переходять на наступний рік. Детальніше про повернення прибуткового податку при покупці квартири і майновий відрахуванні можна прочитати в цієї статті .

У даній статті зупинимося докладніше на особливості написання заяви на повернення ПДФО.

Можливо, вам також знадобляться зразки заяву на повернення прибуткового податку в зв'язку з витратами на навчання - завантажити зразок , Лікування - завантажити .

Можливо, вам також знадобляться зразки заяву на повернення прибуткового податку в зв'язку з витратами на навчання -   завантажити зразок   , Лікування -   завантажити

Заява в податкову інспекцію на повернення ПДФО при купівлі квартири

Як написати заяву на повернення ПДФО при купівлі квартири?

В правому куті слід написати, що заява подається в ИНФС №__ (за місцем проживання заявника). Далі пишеться, від кого воно складається (покупець квартири, він же заявник) - ПІБ повністю в родовому відмінку, адреса проживання, телефон, серія і номер паспорта.

В основному вмісті бланка пишеться прохання повернути ПДФО у зв'язку з отриманням майнового відрахування по сумах, спрямованим на покупку житлової нерухомості (квартири, житлового будинку, кімнати, частки в квартирі). Сума прибуткового податку, яка повинна бути повернена платнику податку, пишеться прописом та цифрами.

Для того щоб податкова мала можливість перерахувати гроші в разі, якщо буде прийнято позитивне рішення в наданні майнового відрахування, необхідно прописати номер рахунку і назву банку, де він відкритий в самій заяві.

Заповнений бланк заяви підписується покупцем квартири і передається разом з іншими документами до податкового органу ( 3-ПДФО , Довідка про доходи, паспорт, документи, що підтверджують витрати, свідоцтво на квартиру).

Завантажити заяву на повернення ПДФО при купівлі квартири

Відео-урок. "Основні податкові відрахування з ПДФО"

У відео-уроці експерт сайту "Бухгалтерія для чайників" Наталія Василівна Гандева розповідає на практичних прикладах про розрахунок інші податкові відрахувань, крім майнового, з податку на доходи фізичних осіб (ПДФО): соціального і стандартного. ⇓

Хто НЕ може отримати податкове вирахування при купівлі квартири?
Хто НЕ може отримати податкове вирахування при купівлі квартири?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online