Повернення страховки по кредиту від Ренесанс Життя

  1. Страхування в Ренесанс Життя
  2. Розірвання страхового угоди за ініціативою клієнта
  3. Повернення страховки при достроковому погашенні кредиту
  4. Як повернути страховку, оформлену в Ренесанс Життя

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

При отриманні споживчого кредиту в банку можуть запропонувати оформити програму страхування на випадок втрати роботи або втрати здоров'я (привласнення інвалідності) і / або відходу з життя. Якщо після підписання договору клієнт передумав, то він може розірвати поліс. Перед подачею заяви на анулювання договору, важливо зрозуміти, на яких умовах буде зроблений повернення внесеної суми.

Страхування в Ренесанс Життя

Ренесанс Життя - велика страхова компанія, що пропонує всебічну позичальника за кредитом готівкою або на придбання товарів і / або послуг.

Страховий поліс може бути оформлений на випадок:

  • догляду клієнта з життя або отримання ним інвалідності;
  • втрати роботи;
  • діагностування смертельного захворювання.

Більшість полісів оформляється через агента страхової компанії - банк Ренесанс Кредит. Захистити себе клієнтові співробітники можуть запропонувати при подачі заявки в відділенні, покупці товару в магазині або отриманні послуги на території партнерів банку.

Договір в СК Ренесанс Життя набирає чинності з 00-00 годин дня, наступного за днем ​​повної сплати страхової премії або переведення частини внеску при наявності домовленості про перерахування в розстрочку.

Законом визначено, що банк не має права нав'язувати клієнту послугу страхування за споживчим кредитом або відмовляти у видачі грошей через відсутність оформленого угоди на особистий захист.

Детальніше про страхування по кредитах:

Розірвання страхового угоди за ініціативою клієнта

Клієнт може звернутися в Ренесанс Життя з заявою про розірвання поліса в будь-який момент. Залежно від обраного напрямку страхування умови повернення виплати відрізняться.

За програмами захисту життя і здоров'я позичальників, а також при оформленні страховки на випадок діагностування смертельних захворювань то, яка сума буде повернута, залежить від терміну, в який після оформлення поліса клієнт звернувся з метою анулювати угоду:

  • протягом 14 календарних днів - виплати будуть проведені в повному обсязі, датою розірвання буде день вступу угоди в силу;
  • по закінченню 14 календарних днів - повертається страхова премія за період, що залишився з урахуванням витрат страховика на ведення справи.

Важливо! Полісними умовами передбачена можливість утримання на адміністративні витрати до 98% від внесеної суми.

При відмові від страхування від втрати роботи з ініціативи клієнта повернення внесеної премії не провадиться. Винятком є ​​ситуація, коли клієнт встигає звернутися у визначений законом «період охолодження» - термін протягом 5 робочих днів після оформлення договору. У такій ситуації виплата буде проведена:

  • в повному обсязі, якщо договір не вступив в силу;
  • за вирахуванням витрат страховика за дні, які договір «діяв» в разі, якщо він на дату звернення був активний.

Чи не буде повернення страхової премії і при оформленні колективного страхування. Цей вид угоди означає, що договір оформлений межу банком і страховою компанією, а клієнт тільки погоджується і приєднується до вже існуючих умов.
Важливо! Визначений законом «період охолодження» на угоди, що передбачають колективну захист, не поширюється.
Якщо до розірвання поліса стався страховий випадок, то буде проведений не повернення суми, а виплата призначеної компенсації.

Повернення страховки при достроковому погашенні кредиту

Якщо позичальник вирішив розрахуватися з кредитною організацією раніше терміну, то після погашення боргу він має право повернути частину страхової премії за невикористаний період страхування.

Клієнту буде розрахована викупна сума за термін, що залишився за вирахуванням витрат страховика на ведення справи. При цьому полісними умовами визначено, що адміністративні витрати можуть досягати до 99% від внесеної позичальником суми.

За договорами колективного страхування при достроковому розірванні кредиту повернення страхової премії не передбачено.

Як повернути страховку, оформлену в Ренесанс Життя

Для повернення внесеної на суми необхідно письмово повідомити страховика про свій намір відмовитися від договору. Заяву можна передати в організацію особисто (при наявності представництва в доступі позичальника), через банк-партнер або відправивши рекомендованим листом.

При відмові від страхування після отримання грошей необхідно разом із заявою надати:

  • завірену копію паспорта;
  • оригінал страхового договору.

При розірванні договору з причини дострокового погашення додатково потрібна довідка про відсутність заборгованості перед банком.

Важливо! У заяві необхідно обов'язково вказати перелік документів, які до нього буде докладено. При наданні безпосередньо в страхову або через банк-агент потрібно отримати візу співробітника на копії або другому примірнику заяви про прийняття, а в разі відправлення поштою - зробити опис вкладення.

Після розірвання договору у страхової компанії є до 60 днів на перерахування розрахованої суми повернення.

Особливості оформлення страховки в популярних банках:

Автор:

Олена Зайцева

Останні статті цього автора:

© «Kreditka», при повному або частковому копіюванні матеріалу посилання на першоджерело обов'язкове.

Оцініть матеріал:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online