Повернення прибуткового податку при будівництві будинку, як повернути податок при покупці або будівництві будинку?

  1. Кому повернуть податки в разі спорудження будинку?
  2. Які документи і куди необхідно подати?
  3. Коли не пропонують податкове вирахування?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато хто знає, що покупка будинку дає право на повернення державою сплачених сум прибуткового податку.

Врахуйте, що цією пільгою можна скористатися не тільки при покупці, але і при будівництві житлового будинку за містом, яке стало останнім часом дуже популярним серед москвичів.

Отже, яким же чином «вбити двох зайців»: побудувати хороший якісний будинок , Самостійно контролюючи процес його зведення та оздоблення, і повернути собі частину коштів, витрачених на будівництво.

Повернення прибуткового податку при будівництві будинку в нормативних актах називають податковим вирахуванням. Правила такого відрахування встановлені в ст. 220 Податкового кодексу РФ. Розмір його дорівнює витраченим платником податків засобам, але не може бути більше 2 млн. Руб.

Кому повернуть податки в разі спорудження будинку?

Право на отримання вирахування має податковий резидент РФ. Це може бути громадянин РФ або не громадянин, який проживає на території Росії протягом мінімум 183-х днів за 12 попередніх місяців. Обов'язковою умовою є сплата прибуткового податку. Зазвичай податок перераховує податковий агент - тобто роботодавець. Якщо роботодавець не оформив співробітника офіційно і платить «чорну» зарплату, отримати податкове вирахування не вдасться.

Крім того, не повернуть прибутковий податок підприємцям, непрацюючим пенсіонерам, студентам і неповнолітнім, якщо вони не працюють, безробітним.

Які документи і куди необхідно подати?

Найважливіше - документи, що підтверджують витрати особи на житловий будинок. Це можуть бути:

договір, згідно з яким ви придбали ділянку для ІЖС ;

• будь-які фінансові документи на придбання будівельних матеріалів (квитанції і товарні чеки, банківські виписки; акти прийому-передачі та розписки, якщо будматеріали були куплені «з рук» у сусіда);

• акти виконаних будівельними фірмами робіт (за будівництво або добудову будинку, підключення води, газу, електрики, каналізації, складання архітектурно-будівельної документації, наприклад, проекту або кошторису).

• акти виконаних будівельними фірмами робіт (за будівництво або добудову будинку, підключення води, газу, електрики, каналізації, складання архітектурно-будівельної документації, наприклад, проекту або кошторису)

Інші витрати, пов'язані з будівництвом (наприклад, комісія банку, який дав кредит на будівництво, або суми на покупку будівельного інструменту), на жаль, не включаються до податкового відрахування.

Крім перерахованих документів платник податків, який побудував будинок, повинен здати для повернення податку

• декларацію за формою 3-ПДФО і довідку про доходи з місця роботи 2-ПДФО;

• копію заповнених сторінок паспорту;

• заяву про надання вирахування;

• заяву про повернення надміру сплаченого ПДФО;

• дані для повернення (банківський рахунок або копія ощадкнижки).

Можна направити всі перераховані паперу в територіальну інспекцію за місцем проживання (через кілька місяців Вам будуть повернуті надміру сплачені податки) або звернутися до роботодавця (той припинить стягувати прибутковий податок протягом деякого часу)

Коли не пропонують податкове вирахування?

Навіть особа, яка є громадянином РФ або постійно проживає в країні, що зібрало підтверджують витрати на будівництво документи, не зможе повернути податок, якщо кошти на будівництво будинку були взяті з будь-яких дотаційних джерел. Використання для будівництва будинку материнського капіталу, інших видів державних і муніципальних субсидій , Матеріальної допомоги роботодавця виключає можливість повернення податку.

Крім того, необхідно пам'ятати, що повернути податок, сплачений однією особою, можна всього один раз. Повторно того ж платнику податків відрахування надавати заборонено.

Кому повернуть податки в разі спорудження будинку?
Які документи і куди необхідно подати?
Коли не пропонують податкове вирахування?
Кому повернуть податки в разі спорудження будинку?
Які документи і куди необхідно подати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online