Повернення надміру сплачених відсотків при достроковому погашенні кредиту

відвідайте сайт «Юридичного центру з фінансового захисту» , Де Ви зможете знайти відповіді на питання, що цікавлять Вас юридичні питання з фінансового захисту від банків, колекторів, кредиторів.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Адвокат Анатолій Антонов

Кредит - дуже цікавий продукт. Коли його немає, здається, що це чудовий винахід. Але, як то кажуть, береш чужі і на час, а віддаєш свої і назавжди. До того ж, за користування кредитом доводиться платити відсотки.

Загалом, напевно, немає такого позичальника, який не хотів би достроково погасити кредит. Оскільки відсотки нараховуються на залишок позичкової заборгованості (основний борг), то при достроковому погашенні потрібно сплатити тільки відсотки, нараховані на день погашення. Це відомо всім.

Однак не всі знають, що при достроковому погашенні кредиту з аннуїтетнимі (рівними) платежами банк повинен перерахувати нараховані відсотки і зарахувати зайво сплачені відсотки в рахунок погашення основного боргу.

Звідки виникають надміру сплачені відсотки?

Справа в тому, що природа ануїтетних платежів по кредиту, на відміну від диференційованих платежів, полягає в тому, що відсотки по кредиту виплачуються вперед, тобто авансом. При погашенні кредиту відповідно до графіка позичальник сплачує основну суму відсотків на початку терміну кредитування. З плином часу частка відсотків у складі аннуитетного платежу зменшується, а частка основного боргу - збільшується.

Якщо кредит погашається відповідно до графіка платежів, то позичальник виплачує всі нараховані відсотки і основну суму кредиту. Однак, якщо кредит погашається достроково, то виникає ситуація, що відсотки виплачені авансом за період, в якому користування коштами не здійснювалося.

Відповідно до законодавства позичальник зобов'язаний сплатити відсотки тільки за фактичний час користування позиковими засобами. Таким чином, при достроковому погашенні кредиту позичальник має право вимагати повернення надміру сплачених відсотків. Залежно від умов кредитування і терміну користування кредитом сума надміру сплачених відсотків може досягати десятків і навіть сотень тисяч рублів!

Фахівці Юридичного центру адвоката Анатолія Антонова допоможуть повернути Ваші гроші.

Корисні статті:

Зразок заяви в банк про перерахунок штрафних санкцій та відсотків за кредитним договором та заборону використання персональних даних

Федеральний закон Російської Федерації від 29 грудня 2014 р N 476-ФЗ «Про внесення змін до Федерального закону« Про неспроможність (банкрутство) »і окремі законодавчі акти Російської Федерації в частині регулювання реабілітаційних процедур, які застосовуються у відношенні громадянина-боржника»

Ціна на послуги адвоката у цивільних справах

Залишилися питання до адвоката?
Задайте їх прямо зараз тут , Або зателефонуйте за телефоном +7 (846) 212-99-71 (цілодобово), або приходьте до нас в офіс на консультацію (за попереднім записом)!
Звідки виникають надміру сплачені відсотки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online