Повернення 13% за навчання в автошколі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Можливо не кожен з вас знає, що частина коштів, витрачених на навчання в автошколі можна повернути Можливо не кожен з вас знає, що частина коштів, витрачених на навчання в автошколі можна повернути.

Згідно із законом будь-яке навчання, в тому числі в автошколі не обкладається прибутковим податком, розмір якого становить 13%.

При сьогоднішній не слабкою вартості навчання сума, що підлягає поверненню, може виявитися близько 4 тисяч рублів.
Повернути ці гроші цілком реально, ми розповімо Вам як це зробити ...

Соціальний податкове вирахування на навчання може отримати будь-який, хто протягом року сплатив своє навчання (дружина) в автошколі або навчання своїх дітей у віці до 24 років.
Повернення за навчання підопічного можливий, якщо він не досяг свого повноліття.
Навіть якщо допустити, що ні Ви, ні чоловік (а) або Ваші батьки в даний час офіційно не працевлаштовані, то пам'ятайте, що правом по поверненню можна скористатися протягом трьох років, тому - зберігайте всі документи з автошколи !!!

Правильно оформлені документи під час вступу - запорука успіху в отриманні податкового вирахування за навчання.
Правильне оформлення документів - дуже важливий і відповідальний етап, помилка завадить вам скористатися правом на відрахування. Тому зверніть увагу на наступні моменти.
Правильно оформлені документи під час вступу - запорука успіху в отриманні податкового вирахування за навчання

Договір. Договір з освітньою установою може бути укладений як батьком (опікуном, піклувальником), так і самим обучающімся.Чтоби уникнути неприємних несподіванок, намагайтеся оформляти всі документи на того, хто буде претендувати на відрахування.

Форма навчання. Якщо ви працюєте і оплачуєте власне навчання, незалежно від його форми (денною, вечірньою, очно-заочної або заочної) ви маєте право на відрахування. Інша справа, якщо право на відрахування заявляють ті, хто оплатив навчання брата (сестри), а також батьки, опікуни або піклувальники. У цій ситуації відрахування на навчання реально отримати, якщо заняття проходили виключно за денною (очною) формою. У договорі бажано прописати цей пункт або отримати відповідну довідку з навчального закладу.

Оплата навчання. Простежте, щоб розмір плати за навчання були вказані в договорі або в додатку (додатковій угоді) до нього.
Факт оплати повинен підтверджуватися платіжними документами: квитанцією до прибуткового касового ордеру, чеком касового апарату, банківськими платіжними документами або т.п. Причому бажано, щоб вони були оформлені на те фізична особа, яка буде отримувати соціальний відрахування. Якщо на відрахування претендує особа, що сплатила навчання брата (сестри), батько (опікун, піклувальник), то і платіжний документ йому слід оформляти на себе.
Як заповнити декларацію:
Через Інтернет за допомогою порталу гос.услуг http://www.gosuslugi.ru/ . Для цього на головній сторінці порталу державних послуг виберіть розділ "Податки та збори" - "Подання податкової декларації" і далі слідуйте інструкції.

Або взяти бланк в податковій інспекції і самостійно заповнити його.

Для отримання соціального податкового вирахування Ви повинні надати в податкову інспекцію за місцем проживання такі документи:

  • письмову заяву про надання соціального податкового вирахування на навчання;
  • заповнену декларацію з податку на доходи фізичних осіб (форма 3-ПДФО) за минулий рік;
  • довідку з бухгалтерії за місцем роботи з сумою нарахованих доходів і утриманих податків за минулий рік (2-ПДФО);
  • копію договору на навчання;
  • платіжні документи, що підтверджують факт внесення плати за навчання.

Якщо договір на навчання оформлений на вас, а оплачував його ваша дитина або інша особа, то необхідно надати в податкову довіреність на цю фінансову операцію. Довіреність пишеться у вільному письмовій формі.

Як бачите - нічого складного!
Завжди приємно повернути частину грошей назад.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online