Автошкола "Авто-Преміум", м Казань - Повернення 13% від вартості навчання

  1. В яких випадках покладено відрахування
  2. Які є обмеження
  3. Як отримати соціальний відрахування
  4. Коли повернуть гроші

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua


Напевно, багато хто, з оплачують навчання, чули про те, що частину витрачених грошей можна повернути назад Напевно, багато хто, з оплачують навчання, чули про те, що частину витрачених грошей можна повернути назад. Але як правильно це зробити, не знають. Якщо за порадою вони прийдуть до вас, покажіть їм цю статтю. Керуючись нашими рекомендаціями, вони впораються з завданням без проблем.

Для цього необхідно самостійно розрахувати суму податкового вирахування і відобразити її в податковій декларації за формою 3-ПДФО. Саму декларацію і документи, що підтверджують право на відрахування, потрібно здати в податкову інспекцію за місцем проживання в Російській Федерації. Після того як інспекція перевірить документи, податківці повернуть вам гроші.

В яких випадках покладено відрахування

Форма власності навчального закладу значення не має. Можна навчатися як в державному, так і в муніципальному або приватній установі. Головне, щоб навчальний заклад мав відповідний статус і це підтверджувалося ліцензією або іншим документом. Цей висновок підтверджується листом ФНС Росії від 31 серпня 2006 № САЕ-6-04 / 876 @.

Які є обмеження

По-перше, це вік дитини. Відрахування можна заявити лише в тому випадку, якщо оплачено навчання дитині до 24 років (якщо ви є батьком) і до 18 років (якщо ви є піклувальником (опікуном)). До речі, право на відрахування зберігається, якщо піклувальник (опікун) оплачує навчання свого колишнього підопічного. У цьому випадку вік дитини обмежений 24 роками. Якщо ви оплачуєте своє навчання - обмеження за віком немає.

По-друге, відрахування ви можете заявити тільки щодо тієї суми, яку витратили на навчання.

По-третє, ви або ваша дитина повинна вчитися очно, тобто на денному відділенні.

По-четверте, обмежений сам розмір соціального відрахування. З 1 січня 2007 року його граничний розмір становить 50 000 руб. в рік на кожного. Це означає, що, якщо протягом календарного року ви заплатили за навчання більше зазначеної суми, залишок, що перевищує цей ліміт, що не зменшить ваші доходи. Таким чином, максимальна сума, яку ви зможете повернути з бюджету за підсумками одного року (і відносно одну дитину), складе 6500 руб. в рік (50 000 руб. x 13%). Якщо ви оплатили навчання в 2009 році, то ПДФО з цієї вартості можна буде повернути тільки починаючи з наступного року.

По-п'яте, відрахування обмежений оподатковуваним доходом батьків (опікунів, піклувальника), що вказаний у довідці за формою 2-ПДФО. Якщо він менше суми, яку батько фактично заплатив за навчання дитини, то відрахування можна буде отримати тільки в сумі доходу, зазначеного в довідці (але не більше 50 000 руб. Або 38 000 руб.)

І останнє: якщо ви плануєте здійснити оплату навчання за рахунок материнського (сімейного капіталу), то соціальний відрахування заявити буде не можна. Про це сказано в підпункті 2 пункту 1 статті 219 Податкового кодексу РФ.

Як отримати соціальний відрахування

Крок перший: зібрати документи, які потрібно буде подати до податкової інспекції Крок перший: зібрати документи, які потрібно буде подати до податкової інспекції. Ось їх перелік:

1. Договір з освітньою установою. У ньому (або в додатках до нього) повинна бути вказана вартість, а також форма навчання (повторимо, для отримання вирахування вона повинні бути денний). Якщо з якихось причин форма навчання в договорі не названо, у навчального закладу потрібно вимагати довідку, що підтверджує очну форму навчання.

Ще один важливий момент. Якщо договір навчання укладено між освітнім закладом та дитиною, то в ньому повинна бути запис, що навчання оплачують саме батьки (опікуни, піклувальники). Якщо цього запису немає, то доведеться скласти договір доручення. Такі роз'яснення дані в листі УФНС Росії по м Москві від 3 грудня 2004 № 27-10 / 79679. У договорі потрібно прописати, що дитина оплачує навчання за дорученням своїх батьків (опікунів, піклувальників).

2. Документи, що підтверджують оплату навчання. Це можуть бути платіжні доручення про перерахування грошей на розрахунковий рахунок навчального закладу, квитанції до прибуткових ордерів, касові чеки і т. Д. Важливо, щоб вони були оформлені на того з батьків, який заявляє відрахування. Якщо ж за навчання заплатив сам дитина, також буде потрібно договір доручення (див. Вище).

3. Ліцензія навчального закладу. У Податковому кодексі РФ прямо не прописано, що цей документ потрібно подати до інспекції для того, щоб одержати відрахування. Але на практиці його дуже часто вимагають податківці. І навіть можуть відмовити у відрахуванні при його відсутності. Як правило, це буває в тих випадках, коли в договорі немає посилання на наявність у освітнього закладу відповідної ліцензії чи іншого документа, що підтверджує статус навчального закладу. Тому щоб уникнути таких ситуацій рекомендуємо отримати завірену копію ліцензії в навчальному закладі. Причому взяти її краще з відповідними додатками. Тому як в ліцензії найчастіше вказана тільки дата видачі документа, а термін дії прописаний безпосередньо в додатках до неї.

4. Довідка про доходи за формою 2-ПДФО. Її потрібно отримати в бухгалтерії за кожним місцем роботи. Довідка необхідна за той рік, за який заявляється відрахування.

5. Свідоцтво про народження дитини (якщо відрахування заявляє батько) або документи, що підтверджують опікунство (піклування).

Крок другий: заповнити декларацію та заяву на надання вирахування.

Після того як всі документи зібрані, потрібно заповнити податкову декларацію за формою 3-ПДФО за той рік, за який ви отримуєте відрахування. У ній треба вказати суму вирахування. Бланк декларації та зразок її заповнення можна взяти в податковій інспекції. Крім того, зразок декларації і програма щодо її заповнення також є на інтернет-сайті ФНС Росії. Декларацію доцільно заповнити у двох примірниках: один здасте в інспекцію, а другий залишите у себе.

Потім напишіть заяву з проханням надати податковий соціальний відрахування на навчання дитини та повернути надміру сплачений податок (див. Зразок заяви на відрахування). Правда, деякі інспекції вимагають оформляти заяви за розробленою ними формі. Такі вимоги є необгрунтованими, але в даному випадку, щоб прискорити отримання вирахування, простіше погодитися з інспекторами.

Крок третій: подати документи в податкову інспекцію. Крок третій: подати документи в податкову інспекцію

Коли всі документи будуть підготовлені, потрібно зняти копії з договору, документів, що підтверджують оплату навчання, довідки за формою 2-ПДФО і свідоцтва про народження дитини (документів, що підтверджують опікунство). До отриманих копій треба докласти їх оригінали та копії ліцензії навчального закладу.

Потім ці документи разом з примірниками декларацій необхідно віднести до податкової інспекції за вашим місцем проживання. Отримавши документи, податковий інспектор звірить оригінали з копіями і поверне вам назад. В принципі копії ви можете запевнити власноруч і відправити їх разом з декларацією поштою. Але в цьому випадку потрібно бути готовим до того, що оригінали все одно доведеться представити на вимогу інспектора.

Нагадаємо: ви маєте право подати документи протягом трьох років після завершення року, в якому було сплачено за навчання. Документи, подані після закінчення трьох років з моменту оплати навчання, ИФНС не прийме.

На вашому екземплярі декларації інспектор проставить позначку про те, що власне декларація і підтверджуючі документи отримані.

Коли повернуть гроші

Після того як інспектор прийме податкову декларацію і інші документи, він проведе камеральну перевірку.

За загальним правилом перевірка триває три місяці. Якщо за підсумками перевірки право на соціальний відрахування підтвердиться, інспекція буде зобов'язана повернути надміру сплачений податок протягом одного місяця.

Таким чином, загальний термін з моменту подачі декларації і до повернення податку становить чотири місяці. Мінфін Росії підтвердив це в своєму листі від 27 грудня 2005 № 03-05-01-05 / 233.

Якщо ви оплачуєте навчання собі або своїм дітям, то на суму витрачених грошей можете зменшити свій оподатковуваний дохід. Так ви скористаєтеся соціальним вирахуванням, який надає податкове законодавство. А саме підпункт 2 пункту 1 статті 219 Податкового кодексу РФ. І завдяки цьому зможете повернути з бюджету 13 відсотків вартості навчання.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online