Як повернути 13% від вартості купленої квартири? Які потрібні документи і як відбувається процедура отримання вирахування

  1. Правила отримання податкового вирахування
  2. Які документи необхідно зібрати?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Купівля квартири - справа не тільки приємне, але і вельми витратна Купівля квартири - справа не тільки приємне, але і вельми витратна. Адже вартість житла на сьогоднішній день така, що далеко не кожна людина може собі дозволити таке придбання. Зазвичай, суму, що вимагається на покупку квартири, люди збирають не один рік, а іноді і трапляється, що доводиться брати іпотеку або просити розстрочку. Тому завжди приємно знати, що ви можете отримати назад частину витрачених коштів, наприклад, скориставшись можливістю повернення 13 відсотків.

Як ми всі знаємо, з нашої заробітної плати регулярно відраховується прибутковий податок, ті самі горезвісні 13 відсотків Як ми всі знаємо, з нашої заробітної плати регулярно відраховується прибутковий податок, ті самі горезвісні 13 відсотків. Саме з цієї суми, яку щомісяця відраховує наш роботодавець (або ми самі), і будуть повертатися 13 відсотків від покупки квартири.

Правильна назва такого повернення грошей на наш рахунок - майнове податкове вирахування від покупки житлової площі (квартири або будинку). Кожен громадянин Росії раз у житті може скористатися цією можливістю, і повернути частину витрачених на покупку житла коштів. Правда, повернути всю суму цілком не вийти. Як і будь-який процес пов'язаний з податками і зборами, цей має ряд обмежень і правил. Тепер розглянемо, як просто і швидко отримати частку від суми покупки вашої нової квартири.

Правила отримання податкового вирахування

Отже, існує ряд правил, з якими краще ознайомитися заздалегідь, тобто до того, як ви почнете процес повернення 13 відсотків за придбану квартиру.

  1. Скористатися цією «пільгою від держави» при покупці квартири можна тільки один раз в житті, тому, якщо ви берете квартиру спільно (з чоловіком або дружиною), подумайте, чи варто вам двом використовувати цей варіант часткового повернення грошей. Адже може трапитися і так, що з часом ви зважитеся на придбання ще однієї квартири.
  2. Якщо ви є батьками неповнолітньої дитини на момент придбання квартири, то можете скористатися і його правом на податкові відрахування і отримати суму навіть у тому випадку, якщо ви самі, вже використовували свою можливість отримання податкового вирахування за покупку квартири.
  3. 13 відсотків повертаються не з усієї суми, яка була витрачена на придбання квартири. На сьогоднішній день максимальна сума, з якої ви зможете зробити податкове вирахування, становить 2 мільйони. Навіть якщо ви купуєте квартиру, вартість якої значно перевищує ці 2 мільйони, 13 відсотків повернуть тільки з цієї суми. Тобто максимум, що ви зможете отримати - це 260 тисяч рублів.
  4. Сума не повертається одноразово, тобто отримати її всю і відразу практично неможливо. Виглядає цей процес так - припустимо, ваша заробітна плата 30 000 рублів, ви відраховуєте зі своєї заробітної плати податок (ПДФО) в сумі 13 відсотків від 30 000 рублів, тобто 3 900 рублів. Виходячи з цих сум, за рік ви зможете повернути тільки 46 800 рублів. А це означає, що для повернення максимально можливої ​​суми (260 тисяч рублів), вам знадобитися 6 років. Виплатити суму, що перевищує ваші ПДФО відрахування в рік, вам не зможуть, тому орієнтуйтеся на те, що 13 відсотків ви будете повертати поступово.
  5. Якщо ви скористалися іпотекою для покупки квартири, то зможете і частково повернути і отримати витрачені на виплату відсотків суми. Весь процес виглядає точно так само, за винятком того, що максимальна сума, на яку ви можете орієнтуватися трохи вище - вона становить вже 390 тисяч рублів. Також врахуйте, що повертаються гроші тільки за фактично сплачені відсотки, а не за ті, що були теоретично розраховані, для вас ця інформація стане в нагоді в тому випадку, якщо ви плануєте погасити кредит достроково і вносити додаткові виплати.

Тепер, коли ви знаєте всі тонкощі, ви повинні запитати себе як отримати належні 13 відсотків від покупки квартири.

Які документи необхідно зібрати?

Отже, ви зробили операцію купівлі-продажу і тепер є власником власної квартири. Прийшов час, коли ви можете зайнятися поверненням частини витрачених коштів. Що вам слід зробити? Як отримати належні 13 відсотків від покупки квартири? Читайте інструкцію:

  1. Перше, що ви повинні зробити, це отримати на руки документ, що підтверджує те, що житлове приміщення перебуває у вашій власності. Цей документ видається в державній реєстраційній службі;
  2. Другий документ, який повинен бути у вас на руках - договір купівлі-продажу квартири, також зареєстрований офіційно. Отримати цей документ просто - робиться це все в тій же державній службі реєстрації майнових прав;
  3. Третім документом, який треба отримати, є довідка про сплату ПДФО за попередній рік. Її ви можете зажадати в бухгалтерії за місцем вашої роботи. На підставі цієї довідки ви повинні заповнити податкову декларацію. Якщо ви сумніваєтеся, що зможете зробити це правильно самостійно, то зверніться до посередника, який надає платні послуги щодо заповнення податкових документів. Пам'ятайте, що неправильно заповнена декларація спричинить за собою відмову податкової на повернення відсотків. Все доведеться переробляти і подавати документи заново. Якщо ви не хочете ризикувати, оплатіть послуги посередника, який буде нести відповідальність за правильність заповнення документів;
  4. Тепер дивимося на календар. Подавати документи в податкову на повернення майнового відрахування можна тільки до 1 квітня. Якщо ви встигаєте, то все відмінно, прийшла пора йти в податкову інспекцію з усіма перерахованими вище документами і писати заяву на повернення коштів (зразок заяви є в будь-якої податкової). Якщо ж час вже втрачено, то нічого страшного не сталося, ви зможете скористатися цією можливістю в наступний рік;
  5. Для повернення відсотків по іпотеці, вам буде потрібно отримати ще один документ - довідка банку про сплачені суми по місяцях. У цій довідці будуть значитися 2 суми - відсотки і сам борг. Сума еквівалентна 13 відсоткам буде повертатися тільки з суми, сплаченої вами в якості відсотків.

Ось і все, тепер ви знаєте як повернути частину витрачених на покупку житлового приміщення коштів.

Які документи необхідно зібрати?
Що вам слід зробити?
Як отримати належні 13 відсотків від покупки квартири?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online