Військова іпотека

  1. Що таке військова іпотека
  2. Процедура покупки житлового об'єкта та укладання договору іпотеки
  3. Основні переваги і недоліки військової іпотеки
  4. Пропозиції від провідних російських банків
  5. зв'язок банк
  6. Газпромбанк
  7. Россельхозбанк
  8. Ощадбанк Росії
  9. банк Відкриття
  10. ВТБ 24
  11. банк Зеніт
  12. АІЖК

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зміст статті:

Суть військової іпотеки полягає в тому, що такий кредит дозволяє військовослужбовцям поліпшити поточні житлові умови на пільгових умовах і без очікування виходу на пенсію. Державна програма допомоги в придбанні житла для даної категорії громадян стартувала більше 10 років тому і довела свою ефективність. Детальніше про те, як і в якому банку можна отримати таку позику - читайте далі.
Суть військової іпотеки полягає в тому, що такий кредит дозволяє військовослужбовцям поліпшити поточні житлові умови на пільгових умовах і без очікування виходу на пенсію

Що таке військова іпотека

Військова іпотека являє собою державну програму пільгового кредитування, спрямовану на вирішення житлових проблем. Отримати цільової позику можуть військовослужбовці, які беруть участь в накопичувально-іпотечній системі (НІС) більше 3-х років. Щомісяця з дати реєстрації в системі і до звільнення на іменний рахунок військового перераховуються гроші з федерального бюджету. Обсяг коштів на цьому рахунку залежить від терміну участі в програмі і величини щорічного накопичувального внеску.

При укладанні договору про іпотеку вся накопичена сума направляється на оплату початкового внеску, а решта суми може бути використана для платежів за основним боргом кредиту. Подальші надходження коштів на рахунок НІС будуть переводитися для погашення відсотків.

На отримання військової іпотеки мають право такі особи:

  • прапорщики, мічмани, старшини, які вийшли з лав запасу і мають термін служби більше 3-х років до 2005 року;
  • військовослужбовці, які отримали звання і проходять службу до 2005 року;
  • мічмани, прапорщики, старшини і офіцери, які уклали наступний контракт посла початку реалізації програми.

Для того, щоб стати учасником НІС, військовослужбовець повинен звернутися до командира своєї військової частини з відповідним рапортом для внесення до реєстру Міністерства оборони РФ Для того, щоб стати учасником НІС, військовослужбовець повинен звернутися до командира своєї військової частини з відповідним рапортом для внесення до реєстру Міністерства оборони РФ. Орган влади, відповідальний за хід реалізації іпотечної програми, в особі ФГКУ «Росвоеніпотека» відкриває накопичувальний рахунок і видає військовослужбовцю повідомлення про внесення до реєстру з ідентифікаційним номером.

За програмою військового іпотечного кредитування можна придбати квартиру в новобудові, на вторинному ринку або будинок з ділянкою. Максимальна вартість нерухомості, що купується становить 2,2 мільйона руб.


Процедура покупки житлового об'єкта та укладання договору іпотеки

Процес покупки нерухомості і подальшого укладення договору іпотеки виглядає наступним чином:

  • Отримавши на руки свідоцтво про участь в НІС, військовослужбовець може підібрати відповідне житло і звернутися в банк, в якому діє програма військової іпотеки. Ключовим нововведення 2016 року є можливість самостійного вибору квартири або будинку військовослужбовцям в потрібному районі, необхідної площі та планування. Раніше таке право не надавалося.
    Житло, що купується на вторинному ринку житла, має відповідати встановленим в Житловому кодексі РФ вимогам і стандартам, а також бути схвалена банком як майбутній предмет застави за іпотечним договором.
  • Після вибору конкретного об'єкта нерухомості клієнт звертається в банк за консультацією по пакету документів і передбачуваних платежів по кредиту.
  • Після надання комплекту документів, кредитна заявка розглядається кредитним комітетом банку, і клієнта озвучується рішення про видачу або відмову в отриманні позики.
  • У разі позитивного рішення банк відкриває клієнту рахунок, на який перераховуються кошти з індивідуального накопичувального рахунку. Дана сума буде спрямована на оплату початкового внеску за договором про іпотеку.
  • Після цього полягає і підписується договір купівлі-продажу. При цьому беруть участь сторін буде три:
    • позичальник-військовослужбовець;
    • банк;
    • ФГКУ «Росвоеніпотека».
  • Потім укладається і підписується кредитний договір між банком і позичальником.

Щорічно розмір виплат накопичувального внеску змінюється з урахуванням поточного показника інфляції Щорічно розмір виплат накопичувального внеску змінюється з урахуванням поточного показника інфляції. На державному рівні визначається розмір індексації. Розподіл по роках виглядає наступним чином:

  • 2013 рік - 222 тисячі рублів;
  • 2014 рік 233,1 тисячі рублів;
  • 2015 рік - розмір накопичувального внеску збільшився до 245,88 тисяч рублів.

З 2014 році набрали чинності поправки, згідно з якими суми, що виділяються військовослужбовцям, повинні піддаватися коректуванню з урахуванням регіону проживання і площі конкретного житла, яке планується придбати.

Участь в накопичувально-іпотечній системі і надання військовослужбовцям пільгових умов оформлення іпотеки є чудовою альтернативою системі надання вже готової нерухомості, що існувала раніше. Крім того, на державному рівні контролюється дотримання всіх умов контракту і санітарно-технічних норм, що дозволяє досягти високого рівня умов проживання.

Основні переваги і недоліки військової іпотеки

Військова іпотека, як пільговий вид кредитування і ефективний захід поліпшення умов проживання сімей російських військовослужбовців, має масу плюсів: Військова іпотека, як пільговий вид кредитування і ефективний захід поліпшення умов проживання сімей російських військовослужбовців, має масу плюсів:

  • придбання житла практично відразу після вступу на службу за контрактом;
  • учасник програми має право вибрати будинок або квартиру в будь-якому російському регіоні;
  • сума внесків по НІС дорівнює для всіх, незалежно від займаної посади і чину;
  • можливість покупки житла навіть в тому випадку, коли сам військовослужбовець або члени його сім'ї вже має яке-небудь житло;
  • кредитна ставка за програмами військової іпотеки суттєво нижче в порівнянні зі стандартними умовами;
  • кредит можна погасити в будь-який час без штрафів і комісій.

Вигідні умови іпотеки для військових дозволяють купити нерухомість на дуже привабливих умовах і з мінімальними витратами часу.

Ключовим же недоліком такої іпотечної програми є відносно невелика гранична сума позики - 1,9 мільйона рублів в 2017 році. У великих містах вона буде недостатньою для покупки квартири або будинку потрібної площі.

Також ще один суттєвий пункт участі у військовій іпотеці - пільги поширюються тільки на службовців у збройних силах РФ. При звільненні військовослужбовця без поважних на те причин йому доведеться платити по кредиту самостійно і повернути суму накопичень на рахунку НІС, яка була спрямована на оплату початкового внеску. Після звільнення з ВС банк швидше перегляне діючу відсоткову ставку в бік її збільшення.

Пропозиції від провідних російських банків

Обмежене коло банків на російському ринку займається оформленням військової іпотеки. Розглянемо умови кредитування в них докладніше.


зв'язок банк

У Зв'язок банку діє «Військова іпотека з державною підтримкою» з наступними ключовими умовами:

СумаТермінПочатковий внесок,% від вартості нерухомості, що купуєтьсяСтавка в% річних

Від 400 тисяч до 2,1 мільйона руб. 3 - 20 років Щонайменше 20 11,25

Програма дозволяє придбати як будується, так і готове житло Програма дозволяє придбати як будується, так і готове житло. Обов'язковою умовою схвалення кредитної заявки є укладення договору майнового страхування. За бажанням позичальника можна застрахувати її життя і здоров'я.

Для подачі заявки на кредит потенційний позичальник надає в банк лише 2 документи: паспорт РФ і свідоцтво, яке підтверджує участь в НІС.

Газпромбанк

Умови отримання військової іпотеки в Газпромбанку виглядають наступним чином:

СумаТермінПочатковий внесок,% від вартості нерухомості, що купуєтьсяСтавка в% річних

До 2 мільйонів руб. Від 1 до 25 років Щонайменше 20 12

Кредитна ставка буде збільшена на 0,6 п Кредитна ставка буде збільшена на 0,6 п.п. до моменту накладення обтяження на об'єкт нерухомості, що купується банком. Буде потрібно обов'язкове страхування майнових інтересів, пов'язаних з ризиком загибелі або пошкодження житлового об'єкта. Додатково позичальник може застрахувати ризик втрати своєї працездатності, смерті або фінансові ризики інвестування на етапі будівництва.

Відправлена ​​заявка розглядається банком в строк від 1 до 10 робочих днів. Позичальник повинен відповідати наступним вимогам:

  • проходження військової служби і участь в НІС не менше 3-х років;
  • громадянство РФ;
  • віковий ценз: від 20 до 45 років (на момент погашення заборгованості);
  • наявність позитивної кредитної історії.

При цьому потенційний позичальник надає в банк комплект документів:

  1. Паспорт РФ з реєстрацією та копія всіх сторінок.
  2. Заява-анкета на кредит.
  3. Свідоцтво учасника НІС.
  4. СНІЛС.

Надання документів про доходи та платоспроможності не буде потрібно.

Позичальники мають можливість відправити попередню заявку на оформлення військової іпотеки через офіційний сайт в режимі онлайн. Це може істотно заощадити час в майбутньому.

Россельхозбанк

Россельхозбанк пропонує увазі військовослужбовців оформлення програми «Військова іпотека плюс» Россельхозбанк пропонує увазі військовослужбовців оформлення програми «Військова іпотека плюс». Параметри отримання такої позики виглядають наступним чином:

  • сума позики - від 300 тисяч до 2,2 мільйона руб .;
  • термін - до 23 років;
  • величина первісного внеску - не менше 20% від ціни житлового об'єкта;
  • ставка в% річних - 11,3 (фіксується на весь період кредитування);

Позичальник повинен буде обов'язково застрахувати заставне майно і своє життя і здоров'я. У разі відмови від такої страховки банк залишає за собою право збільшити річну ставку на 7% від базової.

Перелік документів, що надаються:

  1. Паспорт РФ з відміткою про реєстрацію.
  2. Анкета-заява.
  3. Свідоцтво учасника НІС.
  4. Згода від дружини / чоловіка (нотаріально засвідчене) про згоду на укладення угоди купівлі-продажу та передачі житла в заставу банку.
  5. Документи на заставу.

В індивідуальному порядку цей список може бути розширений.

Кредит зможе отримати військовослужбовець у віці 22-45 років, що бере участь в НІС більше 3 років і має постійну реєстрацію в регіоні присутності банку.

Після надання повного пакета документів Россельхозбанк досить оперативно приймає рішення по відправленої кредитної заявці - в термін до 5-ти робочих днів. У разі позитивного рішення схвалена заявка буде діяти ще 90 календарних днів.

Військова іпотека в Россельхозбанке видається до кінця 2016 року. Продовження видачі таких кредитів поки знаходиться на стадії розгляду.

Ощадбанк Росії

Найбільший банк країни надає іпотеку військовослужбовцям на пільгових умовах, які наводяться в таблиці нижче.

СумаТермінПочатковий внесок,% від вартості нерухомості, що купуєтьсяСтавка в% річних

До 2,01 мільйона руб. До 20 років Щонайменше 20 12

Програма дозволяє придбати в кредит кімнату, квартиру, будинок або таун-хаус на первинному і вторинному ринках житла Програма дозволяє придбати в кредит кімнату, квартиру, будинок або таун-хаус на первинному і вторинному ринках житла. До потенційних позичальників висувають дві головні вимоги:

  • вікове обмеження - не менше 21 року;
  • участь в НІС.

Підтвердження доходів не буде потрібно.

Список необхідних документів:

  1. Паспорт РФ.
  2. Анкета-заява.
  3. Свідоцтво учасника НІС.
  4. Документи на заставу.

Укладення договору страхування здоров'я і життя клієнта є необов'язковим. Буде потрібно лише застрахувати майно від загибелі і пошкодження.

банк Відкриття

Банк Відкриття пропонує оформити військову іпотеку з наступними ключовими умовами кредитування: Банк Відкриття пропонує оформити військову іпотеку з наступними ключовими умовами кредитування:

  • сума позики - до 1,93 мільйона руб .;
  • величина початкового внеску - від 20 до 80% від ціни житлового об'єкта;
  • ставка в% річних - 11,4;
  • термін - 1 - 20 років.

Вимоги до позичальника:

  • обмеження за віком - від 25 до 45 років;
  • участь в НІС від 3 років;
  • співпозичальників залучати заборонено.

Перелік необхідних документів:

  1. Паспорт РФ і копії всіх сторінок.
  2. Свідоцтво про шлюб (за наявності).
  3. Свідоцтво учасника НІС.

Придбана квартира або будинок обов'язково повинні бути акредитовані банків, в протилежному випадку буде винесено негативне рішення по кредитній заявці.

ВТБ 24

Банк ВТБ 24 оформляє військову іпотеку на наступних умовах:

СумаТермінПочатковий внесок,% від вартості нерухомості, що купуєтьсяСтавка в% річних

До 2,01 мільйона руб. До 14 років Не менш 15 12,1 - 13,1

Кредит може бути виданий військовослужбовцю у віці від 21 до 45 років із загальним трудовим стажем не менше 1 року Кредит може бути виданий військовослужбовцю у віці від 21 до 45 років із загальним трудовим стажем не менше 1 року. У банк буде необхідно надати паспорт РФ, свідоцтво ІПН і СНІЛС, свідоцтво учасника НІС і анкету-заяву. Майнове страхування є обов'язковою умовою подачі кредитної заявки. Рішення по кожному позичальнику приймається банком протягом 4-5 робочих днів з моменту надання повного комплекту документів.

банк Зеніт

Умови отримання військової іпотеки в банку Зеніт наведені в таблиці нижче.

ПрограмаСумаТермінПочатковий внесок,% від вартості нерухомості, що купуєтьсяСтавка в% річних

Військова іпотека АІЖК Від 300 тисяч до 1,93 мільйона руб. Від 3 років до досягнення позичальником віку 45 років

Не менш 20 11,5 Військова іпотека на первинному ринку житла Від 300 тисяч до 2,3 мільйона руб. Військова іпотека на вторинному ринку Від 300 тисяч до 1,7 мільйона руб. Не менш 30 12,5 Військова іпотека в ЖК «SAMPO» Від 300 тисяч до 3 мільйонів руб. Щонайменше 20 9

Як видно з таблиці, в банку Зеніт пропонується 4 програми військової іпотеки з різними умовами Як видно з таблиці, в банку Зеніт пропонується 4 програми військової іпотеки з різними умовами. До позичальникові ставляться такі вимоги:

  • віковий ценз - 22-45 років;
  • участь в НІС не менше 3 років;
  • громадянство РФ і реєстрація;
  • відсутність негативної кредитної історії.

Заявка на іпотеку розглядається всього по двох документах: російському паспорту і свідченням учасника НІС.

АІЖК

Агентство з іпотечного житлового кредитування було створено в 1997 році для реалізації політики держави на ринку житла Агентство з іпотечного житлового кредитування було створено в 1997 році для реалізації політики держави на ринку житла. Військова іпотека є однією з багатьох програм, що діють в АІЖК і спрямованих на поліпшення житлових умов соціально-незахищених категорій населення. Умови кредитування для військових в Агентстві наступні:

СумаТермінПочатковий внесок,% від вартості нерухомості, що купуєтьсяСтавка в% річних

Від 300 тисяч до 1,93 мільйона руб. Від 3 років Щонайменше 20 11,5

Позичальник повинен бути старше 25 років і бути учасником НІС більше 3 років. Кредит оформляється за паспортом РФ і свідченням учасника накопичувально-іпотечної системи. Майнове страхування є для всіх позичальників обов'язковим.

Розглянуті умови в банках дозволяють судити про лояльне ставлення до категорії військовослужбовців при оформленні іпотеки - вимоги до позичальників і надається пакету документів мінімальні. Деякі банки готові видати кредит за двома документами: паспортом і свідченням учасника НІС.

Скористайтеся нашим калькулятором іпотеки , Щоб оцінити свої фінансові можливості перед покупкою квартири.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online