Складаємо клопотання до суду про непозбавлена ​​прав - зразок

  1. Подача клопотання про непозбавлена ​​прав до суду
  2. Клопотання про непозбавлена ​​прав - зразок
  3. Прохання про непозбавлена ​​прав: які обставини надати суду в клопотанні

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Клопотання до суду про непозбавлена ​​прав керування транспортним засобом має містити вагомі аргументи на користь правопорушника, щоб переконати суддю замінити даний вид покарання на інший або скасувати його повністю. Далі ми розповімо, як можна такий документ скласти. Клопотання до суду про непозбавлена ​​прав керування транспортним засобом має містити вагомі аргументи на користь правопорушника, щоб переконати суддю замінити даний вид покарання на інший або скасувати його повністю

фото:

Подача клопотання про непозбавлена ​​прав до суду

Клопотання про непозбавлена ​​прав - зразок

Прохання про непозбавлена ​​прав: які обставини надати суду в клопотанні

Подача клопотання про непозбавлена ​​прав до суду

Направляти до суду дане клопотання буде доцільно лише в тому випадку, якщо санкції за вчинене правопорушення передбачають і інші види покарання крім позбавлення прав (наприклад, штраф і т. Д.).

У ситуаціях, коли за правопорушення може бути призначений тільки такий вид покарання (наприклад, п. 3 ст. 12.10 Кодексу РФ про адміністративні правопорушення), з урахуванням викладених у клопотанні обставин суд може позбавити порушника прав на мінімальний термін.

Клопотання до суду направляється в момент передачі справи на розгляд судді або в процесі судового розгляду. Якщо рішення у справі судом вже винесено, то даний судовий акт потрібно оскаржити до вищих інстанцій. Треба відзначити, що частково або повністю відбуте адміністративне покарання у формі позбавлення права керування транспортними засобами не може бути замінено при перегляді рішення у даній справі (див. Огляд судової практики ЗС РФ за IV квартал 2012 року, затв. Постановою Президії ВС РФ від 10.04. 2013).

Клопотання про непозбавлена ​​прав - зразок

Типовий бланк такого клопотання не затверджений законом. Такий документ складається у довільній формі за загальними правилами оформлення позовних заяв. КоАП РФ передбачає, що клопотання подаються в письмовій формі (п. 2 ст. 24.4).

Особливістю оформлення клопотання про непозбавлена ​​водійських прав є включення в його текст наступної інформації:

  • Опис головних причин розглянутого правопорушення (час, місце, учасники, наслідки правопорушення і т. Д.).
  • Вказівка ​​причин, у зв'язку з яким суд повинен прийняти рішення про непозбавлена ​​водійських прав даної особи.
  • Сформульована прохання до суду (т. Е. «Прошу не позбавляти водійських прав і обмежитися покаранням у формі ...»).
  • Додатки. До клопотання слід докласти документацію, яка могла б підтвердити зазначені подавцем клопотання причини: свідоцтва про народження дітей, довідки з медустанови про стан здоров'я кого-небудь з членів сім'ї (за наявності утриманців), характеристика з місця роботи, фото- і відеоматеріали з місця ДТП і т.д.

З зразком клопотання можна ознайомитися, перейшовши за посиланням: Клопотання про непозбавлена прав - зразок .

Прохання про непозбавлена ​​прав: які обставини надати суду в клопотанні

Залежно від особливостей конкретної справи в клопотанні (так само як і в скарзі після винесення судом рішення) зацікавлена ​​особа може посилатися на такі обставини:

  • розгляд справи про дане правопорушення після закінчення терміну позовної давності (рекомендуємо ознайомитися з нашою статтею « Клопотання про поновлення пропущеного строку - зразок »);
  • погіршення значною мірою якості життя правопорушника або осіб, які перебувають в залежності від нього, в зв'язку з фактом позбавлення особи водійських прав (наприклад, позбавлення прав водія-далекобійника спричиняє втрату джерела доходу сім'ї і т. д.);
  • порушення регламенту медичного огляду особи на стан сп'яніння (наприклад, Постанова ВС РФ від 10.03.2015 по справі № 45-АД15-2);
  • необгрунтовану відмову в прийнятті показань свідків (наприклад, Постанова ВС РФ від 22.10.2015 по справі № 4-АД15-9) і т. д.

Також необхідно робити посилання на пом'якшувальні обставини, перелічені в ст. 4.2. КоАП РФ - при наявності таких обставин.

Отже, клопотання про непозбавлена ​​водійських прав складається у довільній формі із зазначенням всіх значущих атрибутів, характерних для даного виду документації. Максимальна увага слід приділити обґрунтуванню причин, у зв'язку з якими є неможливою заміна покарання у формі позбавлення прав на інший вид санкцій.

Автор: RusЮріст

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online