Фото на права в 2019 році: 9 вимог, що пред'являються до фотографії

  1. Де зробити фото для водійського посвідчення?
  2. У яких випадках потрібно зробити фото самостійно?
  3. Вимоги до фото на водійське посвідчення
  4. Фото на міжнародні водійські права
  5. Яка фотографія потрібна для медичної довідки?
  6. В окулярах або без?
  7. законодавче регулювання
  8. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зміст статті

Сьогоднішня стаття буде присвячена кілька вузького питання - які вимоги пред'являються до фото на права. Ми розглянемо це питання з двох сторін - розберемо вимоги до фото на міжнародні права , А також розглянемо вимоги до фото на права національні. Це поділ викликано тим, що вимоги до фото залежать від категорії прав.

Також дана інформація буде корисна в тому ключі, що національні права, за законом мають обмежений термін дії і підлягають обов'язковій заміні 1 раз в 10 років. Отже, поїхали.

Де зробити фото для водійського посвідчення?

Здавалося б, дуже просте питання, де зробити фото на водійське посвідчення? І відповідь на нього напрошується сам собою, мовляв, що може бути простіше, йдеш в будь фотоательє, і там спеціально навчені люди за певну суму вирішують все твої питання з фотографуванням і роблять все в кращому вигляді. Однак це не завжди так.

Ті з нас, хто вже стикався з роботою наших державних органів з будь-якою функцією, знають, що люблять у нас розводити бюрократію, ой як люблять. Тому на будь-який, навіть самий незначний вплив, завжди існує купа інструкцій та приписів. Тому перш ніж оформляти такий важливий документ як водійські права, тричі переконайтеся в тому, що все робите правильно і відповідно до існуючих вимог.

Також справа йде і з фото. Можна звичайно сліпо покластися на професіоналізм працівників фотоательє. Але так чи необхідно, вам потім по три рази бігати переробляти фото, тому що воно не відповідає вимогам? Я думаю це зайве. В наш час, найцінніший ресурс - це час, вибачте за тавтологію. Тому цей варіант я думаю можна сміливо відкинути, за умови того, що мова йде про фото саме на ВУ національного, тобто російського зразка. У разі ж якщо мова йде про міжнародні права або про медкомісії на права, то там припустимі деякі вільності. Але про це нижче.

Оскільки у 2011 році наша держава перейшло на нові стандарти, що висуваються до ВУ, багато відділень ГИБДД самі стали надавати послугу фото на права. Це викликано тим, що відтепер фото безпосередньо в паперовому форматі не потрібно.

Всі фото виконуються в цифровому форматі і наносяться на пластикові права за допомогою спеціальної технології. І так як ми з вами зовсім не сумніваємося в високому професіоналізмі доблесних правоохоронців, то за даність візьмемо той факт, що фото, зроблені у відділенні ГИБДД, відповідають всім вимогам, що пред'являються. Інакше і бути не може. Тому цей варіант є найбільш оптимальним.

До речі, як варіант, ви можете зробити фото на права і самостійно за допомогою цифрового фотоапарата і спеціальної програми фотошопа - «Фото на документи». Однак чи варта шкурка вичинки? Програма ця не безплатна. Крім того, їй ще потрібно навчитися користуватися, а це час. Я думаю, ті гроші які ви заощадите (близько 250 рублів в середньому) економією за фактом бути не будуть.

Підводячи підсумок, суто моя суб'єктивна думка, найбільш оптимальний варіант місця, де можна зробити фото - відділення ДАІ.

У яких випадках потрібно зробити фото самостійно?

Тут присутні кілька невірне формулювання питання. Випадків, коли фото саме ПОТРІБНО робити самостійно - не буває. Мова йде про оформлення міжнародних прав або про фото на медичну довідку для оформлення прав.

Оскільки в даному випадку допускається використання фото на паперовому носії, то і діяти можна самостійно в плані друку фото в ательє. Причому виглядають вони як і фото на права старого зразка. Але про це трохи нижче.

Крім того, не забуваємо, що у нас ще існують відділення ГИБДД, не зовсім відповідають всім велінням законодавства в плані технічного оснащення. Якщо в тій місцевості, де ви проживаєте, присутнє таке «несучасну» відділення, то тоді так, вам необхідно буде самому турбуватися питанням підготовки фото, щоб з отриманням прав, не виникло труднощів.

Вимоги до фото на водійське посвідчення

Тепер розглянемо, які ж існують вимоги до фото на ВУ в 2019 році?

  • розмір фото на водійське посвідчення - 30 * 40мм;
  • наявність білого куточка на фото в даний час - не вимагається;
  • фото повинно бути кольорового формату;
  • фон на фотографії повинен бути сірим;
  • особа - строго в анфас, погляд направлений в об'єктив, очі не примружені, щоб був помітний колір райдужки ока, не допускається спотворень міміки (посмішки та інше);
  • розмір особи на знімку не менше 80% від загальної площі;
  • головний убір повинен бути відсутнім. Правда тут є застереження. Якщо мова йде про головний убір, який носиться з релігійних міркувань, то його присутність на фото - допускається. Правда, знову ж таки, із застереженням. Такий головний убір не повинен закривати лоб;
  • над головою повинні бути присутніми поля, відступом 2 - 4 мм;
  • не допускається фотографування в темних окулярах.

Це основні правила, які висуваються до форми і змісту фото на права.

Фото на міжнародні водійські права

Тепер розглянемо вимоги до фото на ВУ міжнародного зразка. Отже, міжнародні права, вимоги до фото:

  • основна відмінність міжнародних від національних - вимога до розміру фото. В даному випадку фото робиться 35 * 45 мм;
  • воно виконується на матовому фотопапері. Допускається як чорно-біле, так і кольорове виконання;
  • вимоги до головних уборів, місцем розташування та становищу особи, що фотографується - ті ж, що і для фото на права національного зразка;
  • на фото повинна розташовуватися кругла печатка ГИБДД, встановленого виду.

Яка фотографія потрібна для медичної довідки?

Що стосується фото на медичну довідку для отримання водійського посвідчення, то воно не потрібно.

У 2015 році, наказом МОЗ РФ № 344н, від 15.06.2015 введена нова форма довідки для огляду кандидатів на отримання ВУ.

Довідка за новою формою має абревіатуру 003-ву. У новій формі довідки, прибрана графа - фото. Відповідно, щоб її отримати в 2019 році - фото не потрібно.

В окулярах або без?

Це питання, дещо опосередковано, ми вже піднімали. Ви пам'ятаєте, що в звичайних сонцезахисних окулярах заборонено фотографуватися як на національні, так і на міжнародні права. А як же бути в тому випадку, якщо водій за станом здоров'я змушений носити окуляри для корекції зору?

Законодавець на це питання дає чітку і недвозначну відповідь. Якщо має місце така ситуація, то потенційний або діючий водій повинен фотографуватися в тих окулярах, якими він користується за станом здоров'я. Однак же, дані окуляри не повинні мати затемнених стекол.

законодавче регулювання

Тепер розберемо питання, на які саме нормативно-правові акти необхідно орієнтуватися при відповіді на питання, як має виглядати фото на права.

Ми пам'ятаємо, що нас цікавило три аспекти: фото на права міжнародного зразка, фото на національні російські права і фото на медичну довідку кандидата на отримання водійських прав. Ось і розглянемо питання, що цікавлять нас нормативно-правові акти у цих трьох аспектах:

  • вимоги до фото на права міжнародного зразка - викладені в додатку №2 до наказу МВС Росії від 18.04.2011 № 209;
  • вимоги до фото національного зразка - викладені в додатку № 3 до наказу МВС Росії від 13.05.2009 № 365;
  • вимоги до зовнішнього вигляду медичної довідки за формою 003-ву - викладені в додатку №2 Наказу Міністерства охорони здоров'я РФ від 15.06.2015 № 344н.

висновок

Отже, ми розібрали одну з тем, що становлять важливе питання для будь-якого автолюбителя - вимоги, які пред'являються до фотографій на водійські права.

Важливим це питання є ще й тому, що в даний час, водійське посвідчення в принципі прирівняне до паспорту. Воно так само є документом, що засвідчує особу громадянина. Тому при оформленні прав, необхідно враховувати навіть такі, на перший погляд, дрібниці як вимоги до фото. Сподіваємося, що наша стаття була для вас корисною і відповіла на всі виниклі у вас питання. У разі ж якщо будь-які питання у вас залишилися, ви завжди можете отримати вичерпну інформацію у компетентного джерела. Це або юрист, або до найближчого відділення ГИБДД.

Удачі вам на дорогах.

Чи не знайшли відповідь на своє питання в статті? Зателефонуйте Автоюрист і отримаєте безкоштовну консультацію прямо зараз!

8 800 555 67 55 доб. 645

Закінчив Артемівське медичне училище за спеціальністю "Лікувальна справа" в 2008. У 2013 р навчався в Київській Медичної Академії післядипломної освіти ім. Шупика. У 2018 вступив в Тольяттинский Державний Університет. Спеціальність - Правове забезпечення національної безпеки. Захоплююся написанням статей, маю багатий, різносторонній і своєрідний життєвий досвід.

Будь ласка, оцініть статтю!

Де зробити фото для водійського посвідчення?
У яких випадках потрібно зробити фото самостійно?
В окулярах або без?
Де зробити фото для водійського посвідчення?
Здавалося б, дуже просте питання, де зробити фото на водійське посвідчення?
Але так чи необхідно, вам потім по три рази бігати переробляти фото, тому що воно не відповідає вимогам?
Однак чи варта шкурка вичинки?
У яких випадках потрібно зробити фото самостійно?
Яка фотографія потрібна для медичної довідки?
В окулярах або без?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online