Держмито за права. Як сплатити держмито за права?

  1. Документи для прав
  2. куди звертатися
  3. Скільки платити
  4. Способи оплати
  5. ГИБДД і банк
  6. Термінал і банкомат
  7. "Держпослуги"
  8. Електронний гаманець

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Що ж, сьогодні ми дізнаємося, що таке держмито за права, де вона оплачується і в яких розмірах. Крім того, давайте спробуємо зрозуміти, як саме можна отримати водійське посвідчення. Якщо чесно, це питання змушує задуматися багатьох. Особливо новачків. Або тих, хто не стежить за законами і поправками. Держмито за права в будь-якому випадку повинна бути оплачена. Без неї видача відповідного документа не може бути оформлена і вже тим більше здійснена. Але як отримати водійське посвідчення? Що для цього потрібно? Що ж, сьогодні ми дізнаємося, що таке держмито за права, де вона оплачується і в яких розмірах

Документи для прав

Почнемо з того, що перед сплатою мита слід подбати про наявність певного переліку документів. Їх відсутність робить непотрібним внесення плати за посвідчення. Що потрібно підготувати? Випадків не так багато, але є кілька варіантів розвитку подій. В обов'язковому порядку ви повинні пред'явити:

  • паспорт;
  • чек з оплаченою митом;
  • заяву на видачу посвідчення водія;
  • 4 фото на матовому папері формату 3 на 4;
  • медичну довідку (про проходження комісії).

Далі в залежності від причини заміни прав досить буде принести деякі документи. Наприклад, до них можуть належати:

  • старі права (при заміні по терміну дії);
  • свідоцтво про шлюб / розлучення (при зміні прізвища);
  • заяву про втрату з пояснювальною запискою;
  • екзаменаційна картка (перше отримання, відновлення).

куди звертатися

Держмито за права сплачується в ту ж інстанцію, куди подається відповідна заява з документами. До якого органу доведеться йти? Звичайно ж, в ГИБДД. Можна звернутися за місцем проживання, але, як показує практика, вас здатні відіслати в відділення за пропискою. Держмито за права сплачується в ту ж інстанцію, куди подається відповідна заява з документами

Зрозуміло, коли оплачується держмито за зміну прав, ви повинні в графі "Одержувач" вказати банківські реквізити відповідної організації. Якщо чесно, то краще потурбуватися про ці дані заздалегідь. Це позбавить вас від зайвих проблем. Крім того, бажано зайнятися питанням оплати мита незадовго до подачі заяви на видачу / заміну / відновлення. І звертатися в ГИБДД вже з оплаченою платіжкою.

Скільки платити

Держмито за видачу прав, якщо чесно, хвилює багатьох водіїв. І не просто так. Адже тариф тут постійно змінюється. І в залежності від кожного конкретного випадку, вам доведеться вносити ту або іншу грошову суму в казну держави.

До чого варто готуватися? Наприклад, до того, що тимчасове посвідчення водія обійдеться вам в 800 рублів. Ці дані актуальні з 2015 року і до цього дня. Поки що підвищення тарифу не очікується.

Міжнародні права (первинне отримання) стоять 1600 рублів. Як бачите, це вже більш відчутна сума, але все одно не настільки вже й велика. Дана мито сплачується тільки при першій видачі посвідчення водія. Є й інший розклад. Міжнародні права (первинне отримання) стоять 1600 рублів

Наприклад, держмито за нові права або звичайний тип посвідчення обійдеться громадянину в 2000 рублів. Раніше було менше, але з недавніх пір тариф виріс. Те ж саме стосується відновлення документа з тих чи інших причин. Виходить, що фактично водій завжди повинен заплатити державі за права 2000 рублів.

Способи оплати

Йдемо далі. Як сплатити мито за права? Тут у сучасного громадянина є ледь не повна свобода дій. Варіантів розвитку подій більш ніж достатньо. Тільки заздалегідь потурбуйтеся про наявність банківських реквізитів одержувача. А після вже думайте безпосередньо про оплату мита. Отже, серед усіх існуючих методів вирішення питання найчастіше виділяють:

  • відділення ДАІ;
  • банк;
  • банкомат;
  • термінал оплати;
  • електронний гаманець;
  • "Держпослуги";
  • "Оплата держпослуг";
  • "Сбербанк онлайн".

Якщо гарненько придивитися, то більшість запропонованих прийомів підтримують безготівковий розрахунок. В принципі, це не має значення. Головне, щоб у вас на момент подачі заяви в ГИБДД був чек про оплату мита на ваше ім'я. Неважливо, як саме ви будете розплачуватися. А тепер трохи конкретики.

ГИБДД і банк

Почнемо з самих звичних методів. Наприклад, держмито за права може бути оплачена безпосередньо в ГИБДД або будь-якому банку. Від вас буде потрібно заповнена квитанція з зазначенням точної суми, а також паспорт. І зрозуміло, гроші. Почнемо з самих звичних методів

Процес дуже простий. Звертаєтеся із заповненою платіжкою в банк або ГИБДД (в каси) і віддаєте кошти. Пред'являєте паралельно паспорт, забираєте квитанцію про оплату з чеком. І все, більше ніяких проблем у вас не буде. Основна перевага даного методу - це швидка реалізація. Адже іноді виходить так, що державне мито не відразу нараховується. В цьому випадку, наприклад, оформити документ через інтернет буде дуже важко. Точніше, неможливо до надходження оплати.

Термінал і банкомат

Йдемо далі. Тепер більш нові методи. Вони, якщо чесно, подобаються сучасним громадянам більше. При наявності банківської карти можна без проблем скористатися будь-яким терміналом оплати або банкоматом. Що саме від вас буде потрібно? Паспорт, телефон, карта або гроші, а також реквізити отримувача.

Вставляємо "пластик" в банкомат (якщо мова йде про термінал, даний пункт пропускається), вводимо пін-код. Тепер потрібно вибрати "Платіж" - "Пошук одержувача платежу". Тут у вас буде вибір, як саме знаходити ту чи іншу інстанцію. Найчастіше вибирається "За ІПН". У який з'явився поле друкуємо відповідні реквізити і здійснюємо пошук.

Далі потрібно вибрати орган, куди платити. Точніше, причину оплати. У нашому випадку, це "Оплата держмита за права". Після цього доведеться натиснути на відповідний рядок з типом водійського посвідчення. У деяких терміналах просто потрібно вказати суму, яку вам необхідно сплатити. Далі потрібно вибрати орган, куди платити

Наступний етап - відомості про платника. Тут пишуться паспортні дані. Нічого особливого або складного. Якщо вам видався пункт "ІПН", можете пропустити його. Це необов'язковий крок, на відміну від запалення ініціалів і місця прописки. Все, що залишається, - перевірити реквізити і виставити суму платежу. Якщо раніше була обрана певна держмито за права, даний момент пропускається. Вносьте в приймач гроші (коли мова про термінал) і підтверджуєте свої дії. З мобільного телефону потрібно ввести код завершення операції. От і все. Можна забирати чек і прикладати його до решти документів.

"Держпослуги"

Що ще можна запропонувати? Наприклад, перейти до роботи через інтернет. І тут на допомогу приходить портал "держпослуги". Якщо у вас є акаунт на цьому ресурсі, можна за безготівковим розрахунком сплатити мито за ті чи інші послуги. Авторізовиваться, в пошуку пишемо "Держмито за посвідчення водія" і тиснемо Enter. Вам буде запропонований готівковий і безготівковий розрахунок. Вибираємо другий пункт, заповнюємо реквізити - про одержувача і платника. Потім потрібно ввести дані вашої банківської карти (або електронного гаманця, коли ви вибрали подібний спосіб оплати) і підтвердити дії. Не самий важкий процес, але "держпослуги" в цьому сенсі не користуються величезною популярністю. Що ще можна запропонувати

Також варто звернути увагу на портал під назвою "Оплата держпослуг" (oplatagosuslug.ru). Тут вибирається пункт "Оплата мит". У вікні заповнюються (вибираються) відповідні пункти, а потім вводяться дані про платника і одержувача. Як і в попередньому випадку, держмито за права тут оплачується після надання інформації про вашу банківську карту. Попередньо потрібно ввести суму платежу. Тиснемо "Оплатити". Готово, можна роздруковувати чек і прикладати його до загального пакету документів.

Електронний гаманець

Ось такий заплутаний це процес - заміна прав. Оплата держмита, до речі кажучи, може відбуватися безпосередньо за допомогою електронного гаманця. Наприклад, "Вебмані". Як втілити задум у життя? Ось такий заплутаний це процес - заміна прав

Авторизуйтесь в власному гаманці, після чого виберіть "Оплата послуг". Далі відшукайте одержувача за допомогою рядка пошуку, виберіть "Державне мито за видачу прав", а потім натисніть "Оплатити". З вашого рахунку будуть списані кошти в казну держави. Основна проблема - дані в паспорті і в електронному гаманці повинні бути однаковими.

Тепер зрозуміло, як сплатити держмито за права. Вибирайте будь-який метод і втілюйте його в життя!

Але як отримати водійське посвідчення?
Що для цього потрібно?
Що потрібно підготувати?
До якого органу доведеться йти?
До чого варто готуватися?
Як сплатити мито за права?
Що саме від вас буде потрібно?
Як втілити задум у життя?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online