Чи потрібно оплачувати штрафи при заміні посвідчення водія

  1. Коли проводиться заміна прав
  2. Як замінити права при наявності несплачених штрафів?
  3. Чи переносяться штрафи на нові водійські права
  4. Як і куди оплачуються штрафи
  5. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Заміна прав - це регулярна процедура, з якою рано чи пізно стикаються всі водії. Посвідчення нехай і довгостроковий, але не постійно діючий документ, тому до його заміни варто підготуватися заздалегідь.

Про те, як це зробити, і чи потрібно оплачувати штрафи при заміні посвідчення водія, ви дізнаєтеся зі статті нижче.

Коли проводиться заміна прав

для   заміни водійського посвідчення   є ряд об'єктивних причин для заміни водійського посвідчення є ряд об'єктивних причин. Серед них:

  1. закінчення терміну придатності прав .
  2. У документа неналежний вигляд зважаючи зовнішнього впливу (зіпсував дитина, погриз собака).
  3. права були загублені або вкрадені .
  4. Дані в документі більш не актуальні (наприклад, змінилася прізвище громадянина).
  5. Власник авто був позбавлений прав в зв'язку з рішенням суду.
  6. водій отримав нові категорії .

Процедура відновлення документів різниться в залежності від причини. Заміна прав в усіх вищеописаних випадках обов'язкове. За несвоєчасну здачу посвідчення штраф не стягується, незалежно від причини необхідності заміни документа.

Якщо водій пересувається на автомобілі з простроченими правами, то штраф становитиме від 5 до 15 000 рублів, згідно статті 12.7 КоАП . Оскільки закінчення терміну дії позбавляє права керування ТЗ.

У ГИБДД подається заява та пакет документів.

Список документів, які будуть потрібні для заміни ВУ описаний в п. 30 ПП № 1097.

Водій надає:

  • Заява;
  • документ, що засвідчує особу;
  • медичне заключення;
  • старе ВУ (якщо є).

Зверніть увагу, що медичну довідку обов'язково надавати тільки в разі заміни прав з вичерпаним терміном і при зміні стану здоров'я, в інших випадках прикладати її чи ні вирішує сам водій.

Як замінити права при наявності несплачених штрафів?

Поміняють чи права, якщо є неоплачені штрафи ГИБДД? І закон, і внутрішні інструкції органів правопорядку кажуть, що штрафи - це не підстави для відмови у видачі прав. Практика ж показує, що ситуація зовсім інша.

Перевіряють чи штрафи при заміні посвідчення водія Перевіряють чи штрафи при заміні посвідчення водія? Так, обов'язково, і по закону, і по протоколу, але якщо законом встановлено, що співробітник ГИБДД повинен просто повідомити громадянина про те, що за ним записані певні суми штрафів, то на практиці це часто використовують в якості мотиву для відмови.

Якщо ви хочете отримати права швидко і без зайвих суперечок, краще сплатити штрафи заздалегідь, щоб не виникало спірних моментів. У будь-якому випадку водієві доведеться з ними розрахуватися.

Якщо цей процес затягнеться і перевищить окреслені законом терміни, то на громадянина будуть накладені додаткові санкції, а саме:

  1. Збільшення суми штрафу в два рази.
  2. Адміністративний арешт.

Для того, щоб відмовити у видачі посвідчення при неоплачених штрафи, співробітники ГИБДД намагаються знайти фіктивний привід відмови, який буде записаний в документи як офіційний.

Найпопулярніші серед них це:

  1. Були подані не всі документи.
  2. Співробітник сумнівався в автентичності певних копій.
  3. Закінчився термін дії тих чи інших довідок.

Чи переносяться штрафи на нові водійські права

Санкції не закріплюються за старими правами, вони залишаються записаними за конкретним громадянином, тому змінивши права або анулювавши старі, оплачувати стягнення все одно доведеться Санкції не закріплюються за старими правами, вони залишаються записаними за конкретним громадянином, тому змінивши права або анулювавши старі, оплачувати стягнення все одно доведеться.

Крім того, ідентифікація штрафника проходить також за технічним паспортом і номерним знаком автомобіля, на якому було скоєно правопорушення.

Спочатку штраф записується завжди на власника машини (крім тих випадків, коли машина офіційно числиться в угоні). Тільки в судовому порядку власник може довести, що машиною в момент правопорушення керував не він.

За спробу уникнути виплати штрафів шляхом заміни прав можна отримати додаткові стягнення за статтею шахрайство. Для того, щоб цього не сталося, краще всього розібратися зі стягненнями заздалегідь, якщо така можливість є.

Як і куди оплачуються штрафи

Сплатити штраф в ДАІ або в органах ГИБДД не можна, так як такі дії будуть прирівняні до хабара. Для оплати штрафних санкцій за будь-яке правопорушення державою передбачено низку інстанцій, які не мають прямого зв'язку з виконавчою і судовою владою, тому можуть служити третьою особою при передачі грошей до державного бюджету.

На даний момент в цьому списку є: На даний момент в цьому списку є:

  1. Термінали миттєвої оплати. Тут громадянин може не тільки заплатити за рахунком, але і перевірити, чи є у нього неоплачені штраф.
  2. У будь-якому банківському відділенні.
  3. На сайті інтернет-банкінгу.
  4. У банкоматах Ощадбанку.

При оплаті штрафів варто враховувати, що банківський переказ може зайняти до трьох днів, а віртуальні платежі не завжди активні.

Краще не затягувати з оплатою штрафу, щоб не отримати пеню або додаткові стягнення через те, що банківські структури працювали довше, ніж ви очікували.

Крім того, на термін оплати штрафу не впливають вихідні та святкові дні.

висновок

Всі громадяни, які мають права, повинні стежити за їх зовнішнім виглядом, актуальністю даних, які в них записані, і терміном дії водійського посвідчення. Вчасно звернутися до органів ГИБДД для заміни документа - це теж обов'язок громадянина.

У той же час варто пам'ятати, що штраф - не підстава для відмови в отриманні прав, але оплачувати всі штрафні санкції краще вчасно.

Як замінити права при наявності несплачених штрафів?
Поміняють чи права, якщо є неоплачені штрафи ГИБДД?
Перевіряють чи штрафи при заміні посвідчення водія?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online