Авто Мото Спец

  1. Якщо пропали права
  2. Видача тимчасового посвідчення
  3. Де проводитися відновлення прав
  4. Про документи докладніше
  5. Скільки коштує відновити права
  6. Висновок!

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ніхто не може бути застрахований, від позбавлення прав на управління автотранспортом. Уберегтися від такого лиха, не допоможе ні досвід водія, ні його статус. Крім того, існує ймовірність втрати або крадіжки документів і тоді доведеться робити відновлення загублених водійських прав та інших паперів. Ніхто не може бути застрахований, від позбавлення   прав на   управління автотранспортом

Права можуть вкрасти з автомобіля разом з іншими речами

Тому відразу варто зазначити, що водійське посвідчення, і всі інші важливі документи, необхідно зберігати в місці, недоступному для зловмисників. Хоча навіть це, не може застрахувати водія від втрати на всі 100%. У випадках, коли таке нещастя все-таки сталося, багато людей не знають, що їм робити далі, які потрібні документи для відновлення водійських прав або втрачених документів.

Якщо пропали права

Для відновлення водійського документа, необхідно зробити наступні дії.

По-перше, при виявленні пропажі водійського посвідчення , Необхідно переконатися в тому, що знайти його дійсно не представляється можливим, оскільки дуже часто водії з необережності втрачають документи у себе в квартирі або в машині, забувають про те, куди вони його поклали.

Гарненько пошукайте в будинку серед інших речей

У разі успішних пошуків, і знаходження зниклого документа можна уникнути непотрібної витрати часу і грошей. Тому, перш ніж починати дії, які передбачає порядок відновлення водійських прав від громадян, і перед зверненням в ГИБДД , Не полінуйтеся і перегляньте всі можливі місця, де міг загубитися документ. Все це має сенс тільки в разі, якщо ви підозрюєте втрату, а якщо ж права були вкрадені, необхідно написати відповідну заяву в будь-яке відділення поліції. Остаточне рішення, звертатися в поліцію чи ні, залишається за вами, так як це займе у вас певний час, що зовсім не гарантує, повернення вкрадених документів.

По-друге, в разі якщо пошуки ні до чого не привели, для отримання нового документа, необхідно звернутися в ГИБДД, написати заяву на відновлення водійських прав і подати, відповідні документи.

По-друге, в разі якщо пошуки ні до чого не привели, для отримання нового документа, необхідно звернутися в ГИБДД, написати заяву на   відновлення водійських прав   і подати, відповідні документи

Заява про відновлення прав потрібно віддати в відділення ДАІ

Для отримання нового водійського посвідчення , Вам будуть потрібні ті документи, які вказані в 38-му пункті Правил (ППРФ № одна тисяча триста дев'яносто шість). За цими правилами, документами, що дозволяють видачу нового посвідчення є: підтвердження про те, що раніше видавалося посвідчення іншими Державними інспекціями, водійська картка, тимчасовий дозвіл з обов'язковим зазначенням номер і серія посвідчення. Так само підходить документ про проходження навчання, при обов'язковій умові наявності там, все тих же відомостей про загублений посвідченні - серію та номер, і завірених печаткою Державтоінспекції. Так само, якщо в цьому є необхідність, і відсутні будь-які документи для відновлення водійських прав - потрібно направити запит в Державтоінспекцію, яка видала попереднє посвідчення водія.

Видача тимчасового посвідчення

Якщо виникає така необхідність, на час проведення всіх необхідних перевірок, водієві може видаватися тимчасовий дозвіл на керування автотранспортом, до тих пір, поки нове посвідчення не буде повністю оформлено, але на строк не більше двох місяців. У цьому тимчасовий дозвіл не вказується номер і серія, а робиться позначка «замість втраченого». Облік тимчасових дозволів, так само відбувається за окремим реєстром. Коли закінчиться відновлення загублених водійських прав або по закінченню терміну дії, тимчасовий дозвіл вилучається. Далі воно прикріплюється до тих матеріалів, які послужили підставою для видачі нового документа. Натомість його, водієві повинно видаватися нове посвідчення.

Натомість його, водієві повинно видаватися нове посвідчення

Отримайте тимчасові права, поки не отримаєте нові

Третє, що передбачає відновлення втрачених водійських прав - необхідно приготувати паспорт і кольорову фотографію формату 3х4. Це буде початком, найтривалішого етапу з відвідуванням потрібних організацій і установ. Далі необхідно оформити тимчасовий дозвіл на водіння, оскільки свої постійні права ви зможете остаточно відновити лише через місяць. У відділенні ГИБДД, пишеться заява, на видачу тимчасового документа. При цьому необхідно вказати обов'язкову причину (крадіжка або втрата). Далі необхідно сплатити спеціальну квитанцію, видану в ГИБДД, і вже після оплати здати її назад. Обов'язково збережіть чек про оплату. Далі необхідно чекати один місяць. Причина установки цього терміну в тому, що нібито за цей період загублені документи можуть знайтися.

Після закінчення терміну, необхідно з'явитися у відділення ГИБДД, взявши з собою документи для відновлення водійських прав: квитанцію, тимчасове посвідчення водія та паспорт. У ГИБДД вам видадуть дві нові квитанції. Одна з них, на оплату постійних прав, а друга - на оплату державного мита. З собою знову ж необхідно мати паспорт та тимчасової дозвіл, а так же кольорове фото розміром 3х4 см. Віддаємо все це, і уточнюємо термін видачі нового водійського посвідчення.

Віддаємо все це, і уточнюємо термін видачі нового водійського посвідчення

Картка водія доведе, що ви дійсно проходили навчання водінню

Сам порядок відновлення водійських прав може бути і не дуже складний, але вимагаємо багато часу і постійної уваги. Бюрократична тяганина так само не приносить радості. Щоб уникнути всього цього, необхідно дбайливо ставитися до свого документа, не допускати зневажливого ставлення до нього. І тоді не треба буде витрачати час і гроші на оформлення нового документа.

Де проводитися відновлення прав

Звернутися і писати заяву на відновлення водійських прав можна у відділенні ГИБДД, яке знаходитися вашого місця проживання. При ГИБДД існують спеціальні екзаменаційні комісії , Куди і слід звертатися з подібною заявою. Процес відновлення втраченого водійського посвідчення, в середньому проходить протягом місяця, як це належить згідно із законом. На час відновлення водійських прав, водієві видається тимчасовий дозвіл на водіння автотранспортним засобом. Термін до видачі нових прав, призначається виходячи з необхідності перевірки водія через бази ГИБДД, про те, чи є він особою, позбавленим прав на водіння автотранспортним засобом, а так само з урахуванням того, що в призначений термін загублені права можуть бути знайдені і повернені власнику .

Отже, ось необхідні документи щоб відновити права:

  1. Документ, про проходження навчання та реєстрації водія.
  2. Медична довідка , Що видається водіям за спеціальною формою (N083 / У-89).

    Доведеться пройти медичне обстеження

  3. Документ, що підтверджує особу водія (цивільний або закордонний паспорт; військовий квиток, посвідчення особи; будь-які інші документи, видані органами, підвідомчими міністерству внутрішніх справ, і які мають можливість засвідчити особу громадянина).
  4. Фотографія формату 3х4 сантиметри. Така фотографія необхідна в тих випадках, коли відділення ГБДД вашого району, видає вам водійське посвідчення, чи не на пластиковій, а на паперовій основі. У тих випадках, коли вам видають посвідчення водія на пластиковій основі, необхідність в кольорової фотографії, розміру 3х4 сантиметри, відпадає.
  5. Так само порядок відновлення водійських прав передбачає наявність картки водія. Така картка, служить підтвердженням того, що було видано посвідчення водія. Але даний вид документа, є не обов'язковим для надання.

Всі перераховані вище документи, повинні бути надані в оригіналі, а не в копіях.

Про документи докладніше

Підставою для видачі нового водійського посвідчення, служить подане водієм заяву на відновлення водійських прав з обов'язковим зазначенням, що звернувся з вимогою, просить видати нове посвідчення замість старого, яке було вкрадено або викрадено.

Так само, для отримання нового посвідчення, замість того, яке було втрачено або вкрадено, в місцеве відділення ГИБДД, необхідно обов'язково подати спеціальну водійську медичну довідку. Довідка повинна бути дівоцтва. Час до закінчення дії довідки значення не має. Якщо довідка діє, то нове посвідчення зобов'язані видати. І навпаки, якщо довідка прострочена хоча б на один день, це є підстава для відмови в видачі нових прав.

Наступний - документ, що підтверджує те, що ви проходили навчання. Це єдиний випадок, коли він вам може знадобитися. Так що, водійську картку бажано зберігати де-небудь в затишному місці, на випадок втрати або крадіжки основного водійського документа. Відсутність водійських картки при відновленні втрачених прав, на відміну від простої заміни водійського посвідчення, може стати серйозною перешкодою для відновлення водійського посвідчення.

Загублене посвідчення водія, надати до відділу ГИБДД, зрозуміло, буде неможливо.

Так само, щоб почати відновлення втрачених водійських прав крім всіх цих документів необхідно буде надати квитанції про сплату відповідного державного мита.

Скільки коштує відновити права

Крім того, що на відновлення прав у вас піде багато часу і нервів, порядок відновлення водійських прав зажадає так само і фінансових витрат. Державне мито, за те, що вам видадуть нове водійське посвідчення, яке буде виготовлено на пластиковій основі, обійдеться в вісімсот рублів. Державне мито, за видачу нового водійського посвідчення, яке буде виготовлено на паперовій основі, буде коштувати в два рази дешевше, і обійдеться вам в чотириста рублів. На березень цього року, заплановані деякі зміни, щодо видачі нових водійських посвідчень, вчиненого іншого зразка. Тому, необхідно звертатися по телефону до свого відділення ГИБДД, і там уточнювати з приводу того, які в даний час видатися зразки водійських посвідчень саме в цьому підрозділі.

Тому, необхідно звертатися по телефону до свого відділення ГИБДД, і там уточнювати з приводу того, які в даний час видатися зразки водійських посвідчень саме в цьому підрозділі

Заздалегідь оплатіть всі квитанції

І якщо заздалегідь сплатити державне мито, а потім підійти в потрібне відділення ГИБДД, і мати заздалегідь всі необхідні документи для відновлення водійських прав зібраними, то процес відновлення водійського посвідчення не повинен зайняти багато часу, і пройти в найкоротші терміни.

Висновок!

Існуюче на сьогоднішній день законодавство передбачає, що відповідальність за цілісність і збереження водійських прав лежить на їх власника. Не залежно від того, вкрадені вони або втрачені і за яких обставин не має абсолютно ніякого значення. Саме тому відновлення загублених водійських прав коштує досить значиму суму грошей і носить досить агресивний стосовно водія характер. Тому варто заздалегідь потурбуватися про можливі незручності і прийняти максимум заходів для їх збереження і захисту від злочинців.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online