Як здати водійські права в ГИБДД після позбавлення

  1. здача посвідчення
  2. Підтвердження факту здачі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Куди здати права в ДАІ після позбавлення, в яке відділення ДАІ здати посвідчення водія після позбавлення права керування автомобілем? Таке питання виникає нерідко, адже з 1 вересня 2013 року за порушення правил дорожнього руху співробітники інспекції безпеки дорожнього руху не вилучають водійські права.

Таке питання виникає нерідко, адже з 1 вересня 2013 року за порушення правил дорожнього руху співробітники інспекції безпеки дорожнього руху не вилучають водійські права

Разом з тим відповідь на нього досить простий. Діяльність усіх державних органів сьогодні базується на певному принципі «максимально зручно для заявника», закладеному в основу Федерального закону від 27.07.2010. № 210-ФЗ «Про організацію надання державних та муніципальних послуг», під дію якого підпадає діяльність держави, здійснювана за запитами заявників і за правилами, встановленими нормативно-правовими актами Російської Федерації. До такої діяльності відноситься і прийняття органом ГИБДД водійського посвідчення, добровільно, за заявою, що здається водієм, при тимчасовому обмеженні права водити машину.

здача посвідчення

В яку ж ГИБДД здавати права після позбавлення? На практиці це означає, що водійське посвідчення після вступу в силу рішення суду про обмеження права керування можна здати в той орган ГИБДД, де вам зручніше буде згодом його отримувати. Тобто за місцем проживання або до найближчого відділення ГИБДД, якщо дні під кінець, а водій перебуває далеко від місця проживання. І якщо раптом здати права в ДАІ після позбавлення довелося за багато кілометрів від будинку, порядок його пересилання в найближчий зручний для подальшого отримання відділення ГИБДД слід уточнити у інспектора.

Слід пам'ятати, що протягом терміну позбавлення права керування транспортом не почнеться, якщо протягом 3 днів з моменту вступу в силу відповідного рішення суду громадянин добровільно не здав водійські права або не заявив про втрату в органи ГИБДД Слід пам'ятати, що протягом терміну позбавлення права керування транспортом не почнеться, якщо протягом 3 днів з моменту вступу в силу відповідного рішення суду громадянин добровільно не здав водійські права або не заявив про втрату в органи ГИБДД.

Тут же є ще одна особливість, нерозривно пов'язана з фактом саме добровільної здачі посвідчення в поліцію. Якщо водій в результаті вчиненого правопорушення буде покараний позбавленням волі і обмеженням можливості керування автомобілем одночасно (ст. 264 КК РФ), то позбавлення посвідчення буде вважатися додатковим покаранням, термін якого почнеться після закінчення терміну ув'язнення, навіть якщо такий перевищує термін позбавлення права керування транспортом. І, звичайно, при цьому «водійські права» вже повинні бути здані.

Підтвердження факту здачі

Здати права в ГИБДД після позбавлення потрібно правильно, щоб в подальшому не виникало проблем з відновленням.

Для підтвердження факту здачі водійського посвідчення ніякого документа не передбачено, тому слід самостійно скласти заяву в двох примірниках.

У заяві у верхній частині праворуч потрібно вказати посаду співробітника, якому адресовано заяву (наприклад, начальнику ГИБДД), його прізвище, ініціали та ваші прізвище, ім'я та по батькові, а також місце реєстрації У заяві у верхній частині праворуч потрібно вказати посаду співробітника, якому адресовано заяву (наприклад, начальнику ГИБДД), його прізвище, ініціали та ваші прізвище, ім'я та по батькові, а також місце реєстрації. У тексті документа вказати назву судового ділянки, прізвище судді, номер справи, термін вилучення (ці дані містяться в копії постанови суду), номер здається водійського посвідчення; внизу зліва - дата і ваш підпис. Співробітник відділення на вашому екземплярі поставить відмітку про отримання, поточну дату і підпис.

Заповнити таку заяву досить швидко і просто, а ви будете впевнені, що ваш документ буде повернений в строк.

Крім того, потрібно врахувати, що КоАП РФ встановлено трирічний період зберігання незатребуваного водійського посвідчення, який починається відразу після терміну позбавлення. Після закінчення 3 років з моменту закінчення терміну позбавлення спеціального права не отримані власниками посвідчення підлягають знищенню.

Для відновлення водійських прав після здачі обов'язкове перездача теоретичної частини та наступні документи: заяву про повернення (бланк можна отримати у відділенні, де зберігається посвідчення), паспорт громадянина РФ і діюча медична довідка та її копія, також бажано при собі мати копію рішення суду і заяву про здачу з відміткою органів поліції. Взагалі з чинного законодавства випливає, що медична довідка не потрібна, але на практиці сперечатися з співробітниками марно, відстояти цей факт вийде тільки в судовому порядку, це виллється в досить тривалий процес. Що стосується заборгованості по штрафам ГИБДД, всі вони повинні бути оплачені до моменту закінчення терміну вилучення прав.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online