Владивосток 2006. Їх можна було врятувати.

dobrokhotov
Так може згоріти кожен з нас. Спочатку нам нікуди буде тікати. Потім нас нікому буде рятувати. А коли згоримо або розіб'ємося на смерть, вистрибнувши з вікна, про нас ніхто не дізнається, бо про це велено мовчати. Але мовчати про це не можна.
16 січня 2006 року, в понеділок, приблизно о 11:45 у Владивостоці від несправної проводки загорівся 7 поверх будівлі "ПромбудНДІпроект", що належать Ощадного банку (Фото).
До останнього моменту ніхто про пожежу не знав. Люди не реагували на дим - хіба мало, урна горить. В Ощадбанку потужна служба безпеки, але ніхто нікого не намагався вивести або попередити. А коли все стало ясно, виявилося, що пожежних виходів в будівлі немає і люди замкнені вогнем.
Пожежники приїхали швидко. І стали мовчазно спостерігати, як люди згорають живцем. Пробратися через дим до людей, спустити з даху мотузку, підвести до вікна сходи, загасити полум'я, нарешті - немає, пожежники мовчки спостерігали за тим, що відбувається.
Нарешті під'їхали машини з драбинами. Вони затрималися, так як під'їзд був перегороджений легковими машинам. Пожежники не стали таранити машини, адже їх водії живі, вони можуть потім пред'явить претензії. А згорілі в пожежі не будуть. Тоді звичайні люди, які зібралися навколо, розсунули машини руками. Пожежні проїхали до будівлі і підкинули сходи. Але не до палаючих вікон, а до тих де було керівництво банку.
Напевно, варто згадати і про те, що на самому початку пожежі керівництво Ощадбанку наказало дівчатам збирати документи в вогнетривкі шафи. І поки представники адміністрації банку спокійно вибиралася по сходах з кімнат, де нічого не горіло, ці самі дівчата викидалися з вікон і розбивалися на смерть об бетонну козирок будівлі.
У одного місцевого студента - Анатолія Слепарчука - був батут, він занурив його в машину і миттєво прибув на місце, але міліція відмовилася його пропустити, скільки їх не просили. Потім якісь випадкові свідки спробували натягнути внизу саморобний батут з рекламної розтяжки, але так і не змогли нікого зловити, вони ж все-таки не рятувальники. (Відео).
А де були рятувальники ніхто не знає. Відомо тільки, що за 3 тижні до цього у пожежних і рятувальників були вчення, які «пройшли успішно». А коли депутат законодавчих зборів Примор'я Микола Морозов спробував організувати з цього приводу "парламентське розслідування», решта депутатів відмовилися.
За багатьма свідченнями очевидців, пожежники, коли вони все-таки спромоглися проникнути в будівлю, рятували не стільки людей, скільки їх речі і гроші, нишпорили в сумках, діставали гаманці і телефони ( свідчення очевидців).
В офіційних ЗМІ повідомлялося, що якісь бандити побили водія пожежної машини, до тієї яка вже виставила сходи до начальства банку, за те що, мовляв, пожежна машина перегородила дорогу джипу цих бандитів. Водія дійсно вдарили (спочатку його штовхнув літня людина, а потім вдарив ще один чоловік) за інше. За те, що в цей момент в палаючих вікнах просили про допомогу дівчата, що звисають на руках, але водій пожежної машини вирішив, що начальство банку набагато важливіше.
В офіційних ЗМІ повідомлялося, що загинуло 9 осіб. Але охоронець будівлі стверджує, що всю ніч з будівлі виносили трупи. І було їх не 10 і не 20. Багато хто загинув в лікарні. За оцінками свідків загинуло щонайменше 70 осіб.
Дивно, але вся ця інформація не тільки не потрапила в ЗМІ, але і там де щось просочувалося в інформаційні агентства - незабаром чомусь відразу знімалося. Зате ефір отримує міліція і пожежники, які говорять про свою злагодженій роботі, про 9 загиблих і про брехню свідків.
За результатами розслідування прокуратура порушила справу лише проти старшого інспектора Держпожежнагляду Первореченского району Владивостока Олексія Лобанова, який раніше повідомляв про порушення пожежної безпеки будівлі, але не проконтролював виправлення цих порушень. Більше на сьогоднішній день не звинувачується ніхто.
В суботу 21 січня о 12:00 у будівлі мерії Владивостока пройде мітинг з вимогою розслідування обставин події і покарання винних.
Вся більш детальна інформація на сайті: http://fire.zloe.net

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Настрій зараз: Немає настрою
Доносяться звуки: Ні музики

(Віддалений коментар)

До сих пір я ніде не бачив спростування того, що виклик надійшов до пожежних трохи пізніше полудня, і що ті машини, які приїхали, приїхали через п'ять хвилин після виклику (завдяки щасливому випадку), а вся трагедія сталася протягом ще десяти-п'ятнадцяти хвилин . Тобто якби пожежники приїхали як зазвичай (хвилин за 15, пробки, все таке), все сталося б взагалі без них ... За те, що ці дві машини виявилися поруч, і врятували сто чоловік (а дев'ять загинуло), а не приїхали пізніше (і тоді загиблих було б може бути більше в рази) - за це їх і б'ють.
Офіційна точка зору полягає в тому, що коли вони під'їхали, відкритого вогню в вікнах не було видно. Тому той лейтенант прийняв рішення подати сходи до одного, а не іншому крилу будівлі. Може бути, він помилився. Може бути йому наказали. Але якби він правильно оцінив, якби він знав ситуацію - блискавично поширюється під полами поверху вогонь, горять три поверхи - у нього одна драбина, і він вибирає, кого врятувати, а кого залишити вмирати ... Може бути, він помилився . Але такий вибір настільки страшний, і ніхто ні краплі співчуття не висловив. Не розумію.
Ви говорите про 70 трупах. Але ось цей самий сайт до сих пір містить список з 9-ти чоловік (а вчора було 11), і жодного зниклого безвісти не виявлено. При цьому те, що якісь неназвані охоронці кому-то что-то говорили, вважається доказом. Саму пожежу знімали стільки народу, і ніхто не сфотографував, як виносили десятки трупів, як їх кудись везли?
Зрозумійте, я не хочу сказати, що офіційна точка зору єдина правильна. Але те, що пишете Ви, Роман - безапеляційно, бездоказово - ну не можна так. Недобре це. Нечесно. Я Вам просто вже не вірю. Скоро буде так: Доброхотов сказав, значить справа не чисто. Прошу Вас, будьте стриманішими, об'єктивніше ... Хоча б про людське око.
Не нам зараз судити, що там було і хто там винен, це справа суду, напевно. Лінчувати-то хлопчину-пожежного - найпростіше ... Мене, чесно кажучи, це жахає, навіть більше іншого. Адже сто чоловік вони по цих сходах все ж таки вивели, а їх за це бити почали.
Офіційна точка зору з дискусією: http://news.vl.ru/vlad/2006/01/18/tradegy/ , Думки з обох сторін.
А також:
http://pvphome.livejournal.com/356400.html
php?t=83&postdays=0&postorder=asc&start=120> http://www.fireman.ru/talk/viewtopic.php?t=83&postdays=0&postorder=asc&start=120

1. Коли під'їжджав пожежний не тільки було видно вогонь, але і дівчата вже висіли на розтяжках, це підтверджують безліч свідків незалежно один від одного, і по морді водієві дали теж не випадково, тому що все бачили, що їде він не туди. Нічого його жаліти, це його професія, він нікому не робив ласку.
2. Що стосується кількості жертв, то охоронець - тільки один зі свідків, якщо ви уважніше прочитаєте свідчення, то про те, що загиблих було НАБАГАТО більше 9 кажуть ВСЕ. Більше 9 було навіть тільки що випали з вікон (вони випадали з обох сторін будівлі). А скільки сголрелі, скільки задихнулися в диму, скільки потім померло в лікарнях?
3. А то що ви не бачите на сайті прізвища всіх погибщих: ви що, щиро вважаєте, що родичам згорілих за жваво людей зараз більше нічого робити, крім як шукати де в інтернеті це зараз обговорюють ???

Машь, я розумію - це дуже приємно, напевно, реагувати не так як всі, відчувати себе розумнішими за інших. Але ось тільки справа в тому, Маша, що за пожежну безпеку відповідає адміністрація будівлі і вона-то якраз залишилася жива. А ось звичайним людям, Маша, які там опинилися, читати план евакуації сенсу не було ніякого, тому що не було там ніякого плану евакуації, одну драбину там використовували як склад, ліфт не працював, а до іншої вони дістатися не змогли.

Трагедію, Володимир, на мій превеликий жаль, не можна "перетворити в перепалку", так як вона вже відбулася і її вже ні в що не перетвориш. Що ж стосується розслідування, то на момент створення цієї теми (тобто до суботнього мітингу) ніякого розслідування не було і всім було все пофіг, в ЗМІ публікувалася відверта брехня, а з покараних був тільки 1 пожежний інспектор, чия вина в порівнянні з виною багатьох інших була другорядною.
А якщо ви хочете нас заткнути, Володимир - то не вийти, це в офіційних ЗМІ можна заборонити щось обговорювати, а тут ми обговорюємо все те, що вважаємо важливим.

Сбербанк готує удар у відповідь, або як збираються заробити на пожежі наші правдорубние ЗМІ
У п'ятницю, 24 березня, в центральний офіс ощадбанку пішов звіт від служби безпеки приморського СБ про повну готовність до операції по масованому поливання брудом, ініціювання різних надуманих позовів і про можливе фізичному впливі проти Бурмакіна Андрія Анатолійовича, російська, неодружений, троє дітей, не судимий , але дуже налякав сбербанк своїм розслідуванням винності керівництва Ощад в загибелі людей і дуже засмутив роботою щодо запобігання крадіжки пожертвуваних грошей.
Звіт був повністю мажерний: за ДУЖЕ вдячну роботу (грошей на мою персону виділено ощадбанком більше, ніж на всіх постраждалих) по поливання Бурмакіна помиями з радістю взялася і правдорубная газета Владивосток, і неформальна Гребньова з її Арсеньевская вести, і газета Новини з Вітею Сухановим, кілька інших ЗМІ та інформаційних агентств.
Ощад згоден платити за все, включаючи навіть плітки про кухонних суперечках і сварках з сусідами, про те, що було і чого не було, причому головна умова даного «договору інформаційного обслуговування» - ніяким чином не пов'язувати в помийних публікаціях прізвище Бурмакіна і сбербанк. Ну ось просто «чесні і правдиві» журналісти ні з того, ні з сього, дружно взялися поливати одну людину помиями - що тут дивного, при чому тут ощадні? А то, що це повинно звалиться разом перед акцією 16 квітня і перед зборами акціонерів ощадбанку - ну просто збіг, а ви що подумали?
На дружній бесіді того ж 24 березня в непрезентабельний кафушке за дешевим пивком за участю працівника служби безпеки Ощад, журналістів газет «Владивосток» і «Арсеньевские Вести» багато сумували, що все фантазії про кримінальні справи стосовно Бурмакіна - всього лише фантазії, і думали напружено , а як би ці фантазії перетворити в реальність - а ось скільки коштує вмовити малолітню повію заявити про «зґвалтування» або «розбещення», «в порядку абсурду» цікавилися, а скільки коштує замовити інсценізацію як би випадкового грабежу з летальним результатом і інші безневинні пустощі, які прийнято обговорювати в колі інтелігентних, порядних людей за кухликом пива.
Так що в найближчий тиждень - дві є прекрасна можливість для відчувають потребу в грошах персонажів - терміново бігти в службу безпеки ощадбанку і повідомляти про жахливі криваві злочини монстра-Бурмакіна. Безпосередньо з редакціями газет і агентствами контактувати економічно невигідно - використовувати використовують, але грошима від душі навряд чи поділяться.
Одне радує - рахунків в Ощад у мене не було, що б їх закрити і таким чином висловити їм своє «фе», так ось підірвав їх економічну стабільність абсолютно несподіваним для себе способом. Знову таки, жебраки не тільки духом журналюшкі трохи піднімуться - завжди було шкода обшарпаних котів, шолудивих псів і продажних, а тому вічно низькооплачуваних писак.
Про появу перших перлів цього «договору інформаційного обслуговування» прошу повідомляти ось за цими контактами:
мило: [email protected], труба +79147070707, короткий (4232) 77-07-07
скайп: bububu77 http://vlfire.org/forum/
буду, як Дорогий Леонід Ілліч, колекціонувати анекдоти про себе.
Народ! Тема дуже серйозна, ощадні готується грунтовно, за першими підставними публікаціями готується їх миттєва передрук всюди, де тільки можна.
Прохання! Додайте всюди, де ви буваєте, заголовний топік або хоча б посилання на нього:
php?showtopic=891> http://vlfire.org/forum/index.php?showtopic=891
На Булаха (газета Владивосток) і на інших затятих покидьків це не подіє, але ось ті, хто ще не зовсім отупіла від брехні за бабки, може і остерігатимуться давати публікації, про які заздалегідь відомо, ким і за якою приводу вони замовлені.
До речі, хто знає, коли у СБ річні збори акціонерів?
Промайнула додаткова інфа, що все помийні публікації будуть повідомлені через окремий звіт акціонерам. Ось він, мій зоряний час! Там перці круті збираються ...
Чуствую себе Соросом, здатним впливати на світову макроекономіку ... Чесне слово, дядечки, я - НЕ нарошно!
Саму пожежу знімали стільки народу, і ніхто не сфотографував, як виносили десятки трупів, як їх кудись везли?
Php?
А скільки сголрелі, скільки задихнулися в диму, скільки потім померло в лікарнях?
3. А то що ви не бачите на сайті прізвища всіх погибщих: ви що, щиро вважаєте, що родичам згорілих за жваво людей зараз більше нічого робити, крім як шукати де в інтернеті це зараз обговорюють ?
Ну ось просто «чесні і правдиві» журналісти ні з того, ні з сього, дружно взялися поливати одну людину помиями - що тут дивного, при чому тут ощадні?
А то, що це повинно звалиться разом перед акцією 16 квітня і перед зборами акціонерів ощадбанку - ну просто збіг, а ви що подумали?
Php?
До речі, хто знає, коли у СБ річні збори акціонерів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online