Велосипедна Москва - прокат велосипедів і велосипедні маршрути Москви

  1. Зміст статті:
  2. Велосипедна Москва на карті - найкращі маршрути для цікавих подорожей на велосипеді по столиці

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Велосипедна карта Москви і прокат велосипедів - для цікавих подорожей по столиці

Москва - один з найбільших і найкрасивіших міст світу, але багато його жителі навіть не знають вулиць рідного міста. Так вийшло, що маршрут «дім - робота - магазин» став єдиним подорожжю більшості москвичів. Прийшов час змінитися!

Читайте також: Невідомі місця Москви - екскурсії «Таємниці міста Москви».

Сучасне життя диктує моду на здоровий спосіб життя, а в Москві набирає обертів велосипедний рух, і вже чимало людей прагне крутити педалі, пізнавати рідне місто і відкривати для себе нові краси золотоглавій столиці.

Зміст статті:

Прокат велосипедів в Москві - можна орендувати транспорт онлайн!

З червня 2013 року в Москві організовані пункти прокату велосипедів. Адміністрацією столиці було закуплено кілька сотень міцних і надійних одиниць даного транспорту та встановлено близько 50 точок автоматичного велопроката.

Умови оренди велосипедів в Москві:

  • Взяти велобайк можна на необмежений час в межах міста.
  • Щоб взяти велосипед, потрібно пройти реєстрацію на сайті kruti-pedali.ru. Від вас буде потрібно ввести адресу електронної пошти, номер телефону та особисті дані. Після чого потрібно вибрати пункт прокату, звідки ви велосипед заберете і оплатити послугу банківською картою. Буквально через півхвилини на телефон прийде смс містить номер карти і пін-код, який потрібно ввести на станції прокату, для того щоб замок, блокуючий велосипед, відкрився. Все, можна вирушати в дорогу!
  • На сайті є докладна карта міста, де відзначені всі пункти прокату.

Велосипедна Москва на карті - найкращі маршрути для цікавих подорожей на велосипеді по столиці

Щоб велопрогулянка вийшла вдалою, потрібно врахувати кілька факторів:

  • Головний фактор - це ваша фізична форма. Що ви хочете - не поспішаючи покататися по старовинних вуличках, або промайнути смерчем по головним дорогам мегаполісу, зануритися в його вируючу життя? Вибирайте маршрут, виходячи зі своїх сил. Буде прикро, якщо ви не зможете проїхати і третини наміченого шляху.
  • Скільки часу на прогулянку ви готові витратити? Є маршрути на цілий день, а є і на півтори години.
  • Якість дороги на вашому маршруті має бути, як мінімум, хорошим. Тому що катання по ямах і вибоїнах надовго відіб'є у вас бажання навіть підходити близько до велосипеду.

Звичайно ж, можна самостійно намітити маршрут. Але краще керуватися досвідом попередників, які відкатали на своїх двоколісних друзів чимало кілометрів по столиці.

Читайте також: Самостійні екскурсії по Москві - Старий Арбат і його таємниці.

Отже, найцікавіші маршрути Москви для велосипедних прогулянок:

  1. Воробйови гори і Нескучний сад. Протяжність - близько 15 кілометрів. Коли серед залізобетонних споруд захочеться чогось живого і справжнього, відправляйте по цьому маршруту. Він відкриє вам зелений острів у великому мегаполісі. А гостям столиці буде приємно подивитися визначні пам'ятки міста і побувати на оглядовому майданчику великої Москви. Конкуренцію цьому зеленому маршруту зможуть скласти тільки стежки Підмосков'я.
  2. Музей Коломенське. Протяжність - 35 кілометрів. Цей маршрут любить не один десяток москвичів, тому якщо ви не відчуваєте себе впевнено в велосипедному сідлі, то вирушайте в музей в будні. Тоді вам не будуть заважати інші велосипедисти - мандрівники.
  3. Монастирі Москви. Не секрет, що Москва Золотоглавої була названа не просто так. На її території багато стародавніх монастирів і церков. Протяжність цього маршруту - 33 кілометри. Але він не рекомендується для новачків, так як в достатку наділений спусками та підйомами. Велика частина маршруту пролягає по березі Москви річки, і тому у туристів є чудова можливість побачити історичний центр міста. В цей пізнавальний велотур входять Андріївський, Данилов, Новодівочий, Новоспасский, Симонов і Донський монастирі.
  4. Набережні Москва річки. А ось цей маршрут створений якраз для новачків. Його протяжність становить 30 кілометрів. Він практично не перетинається з дорогами інтенсивного руху, що робить його таким популярним. До того ж, він надає собою унікальну можливість подивитися головні визначні пам'ятки старої Москви за один день.
  5. Ще один маршрут по набережних - велотур «Вікно в Європу». Починається він біля станції метро «Парк Культури» і закінчується на Воробйових горах. Його протяжність близько 25 кілометрів. Головні пам'ятки - це пам'ятник Петру Першому, храм Христа Спасителя, Московський Кремль, Будинок Музики, пам'ятник Рєпіну, Кримський Міст і Елизаветинский ставок. Близько десятка пам'ятних і знаменитих місць в одній подорожі.
  6. Москворецкая набережна - одне з найбільш зручних для велосипедистів місць. Тут є спеціальні доріжки, з яких відкриваються красиві види столиці. Цей маршрут починається з Новоспасского ставка і займає близько 2 годин. Далі він пролягає до собору Василя Блаженного, об'їжджаючи Червону Площу - адже проїзд велосипедів там заборонений. Огинаючи її по вулицях у ГУМу, шлях переходить до Олександрівського саду. Наступними гарними місцями будуть храм Христа Спасителя і Кримський Міст, Пушкінська набережна і Нескучний сад. Далі маршрут веде через третє транспортне кільце до Бережковській набережній і Київського вокзалу.
  7. Любіть Поклінну гору? Тоді для вас підійде маршрут Парки Поклонній Гори. Він не досягає і 20 кілометрів. Тут можна відпочити серед зелених лугів, паркових алей і набережної.
  8. Висотки Москви. Якщо ви хочете поринути в часи сталінської епохи, то найкращим варіантом буде маршрут, який включає МГУ на Воробйових горах, будівля МЗС, готелю «Україна» і «Ленінградська», житлові будинки на актори площі і Котельнической набережній, і висотна будівля у метро «Червоні ворота ». Повна довжина маршруту - 35 кілометрів.
  9. Якщо ви бажаєте спокійним і розміреним їзди, то вирушайте на ВДНГ. Велика частина маршруту доводиться на район Останкіно і Ботанічний сад РАН.

Велика частина маршруту доводиться на район Останкіно і Ботанічний сад РАН

Є ще багато маршрутів, які користуються меншою популярністю. Але не варто обділяти їх увагою:

  1. Маршрут по Срібному Бору - лісовий масив, невелика протяжність -12 кілометрів, асфальтове покриття і помірна навантаження.
  2. Парк Кусково. Так само - ліс і 10 кілометрів рівного асфальту.
  3. Битцевский парк. 9,5 кілометрів лісового масиву і окрема велодоріжка по щільному грунту.
  4. Якщо ви вважаєте себе профі у велоспорті, то випробуйте велотрасси в Крилатському протяжністю в 4 і 13 км.
  5. Ще один альтернативний маршрут - це Нічна Москва. Він проходить від готелю «Україна» до станції метро Театральна. Легкий велотур в 7 км вразити вас красою нічного міста.
  6. Парк Сокільники являє собою суцільний маршрут для велопрогулянок. Це легкий маршрут без стрімких підйомів і схилів. Чудова зелена зона - подарунок для ваших легенів, а асфальтне покриття - радість для ніг.

Чудова зелена зона - подарунок для ваших легенів, а асфальтне покриття - радість для ніг

Неважливо, який маршрут вибирати. Адже Москва - величезна і така гарна! Головне - це бажання крутити педалі і милуватися рідної столицею.

Читайте також: Користь велосипедних прогулянок для здоров'я жінок - крутимо педалі з користю!

Опубліковано в рубриці: Спорт , туризм ;

Що ви хочете - не поспішаючи покататися по старовинних вуличках, або промайнути смерчем по головним дорогам мегаполісу, зануритися в його вируючу життя?
Скільки часу на прогулянку ви готові витратити?
Любіть Поклінну гору?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online