Під час зустрічі з королевою Єлизаветою Трампу доведеться пам'ятати про протокол

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Букінгемському палаці дуже уважні до деталей і жестам. У Букінгемському палаці дуже уважні до деталей і жестам

Трампа чекає непроста зустріч з королевою / REUTERS

Президент США Дональд Трамп знаходиться з офіційним візитом у Великій Британії, в рамках якого його чекає офіційна вечеря за сотнею бізнес-лідерів, військова демонстрація і його зустріч з королевою Єлизаветою II.

До останнього пункту програми прикута особлива увага, оскільки багато хто боїться, що непередбачуваний американський президент може влаштувати цілу серію порушень ретельного протоколу зустрічі з її величністю, пише Business Insider . Колишній королівський дворецький Грент Гаррольд перерахував нюанси, про які Трампу потрібно пам'ятати, поставши перед королевою.

Читайте також У Лондоні надули "бебі-Трампа" до приїзду президента США до Британії (фоторепортаж)

По-перше, «можна дивитися, але не торкатися». І це стосується всіх членів британської королівської сім'ї. Трамп прославився своїми грубими рукостисканнями. Але по протоколу, йому потрібно дозволити королеві Єлизаветі першої привітатися і подати руку. Крім того, американському президентові не варто занадто сильно стискати руку 92-річній монархині.

По-друге, не варто бігти попереду королеви. Правителька Великобританії і всієї співдружності ніколи не йде позаду, вона може лише вести за собою. І про це теж варто пам'ятати Трампу.

«Якщо вони будуть йти кудись або просто прогулюватися, королева повинна йти трохи попереду або строго поруч з Трампом», - пояснив екс-дворецький.

По-третє, не варто забувати, як годиться звертатися до її високості. Вчорашній саміт НАТО був змушений зібрати лідерів на надзвичайну сесію після того, як Трамп всупереч протоколу постійно називав канцлера Німеччини Ангелу Меркель просто: «Ангела». З королевою Єлизаветою так не можна.

«Коли зустрічаєшся з королевою вперше, правильно звертатися до неї:« Ваша величність! ». І лише потім можна перейти до звертання «Мем!». Залишаючи аудієнцію, потрібно знову повторити «Ваша величність!», Щоб завершити розмову », - пояснив Гаррольд.

Читайте також У Віндзорському палаці готуються зустрічати Трампа (відео)

Четверте правило - не можна сідати до тих пір, поки королева не запропонує. Екс-дворецький Букінгемського палацу взагалі не радить Трампу сідати раніше, ніж сама королева.

«Королева повинна сісти першою. У процесі вона запропонує Трампу присісти, що буде означати, що тепер він може зайняти своє місце », - сказав Гаррольд.

Після розмови Трампу варто встати з місця одночасно з королевою Єлизаветою.

П'яте правило - не можна їсти занадто швидко або занадто повільно. Під час візиту Дональд і Меланія Трамп приєднаються до королівського післяобіднього чаювання. А цей процес вимагає ще цілого ряду протокольних нюансів. Перш за все, не дивлячись на те, що Трамп і сам президент, член королівської сім'ї повинен першим почати їсти. Так що доведеться почекати. Коли ж королева закінчить трапезу, це означає, що слід завершити всім. Страви будуть прибрані.

«Йому потрібно буде пам'ятати про те, що треба бути досить швидким за столом і постійно стежити за тим, що робить королева», - сказав екс-дворецький.

Шосте правило - ніяких мобільних телефонів. Навіть якщо Трамп чекає важливого дзвінка, в палаці мобільні телефони строго заборонені. І під час зустрічі з королевою діставати свій «мобільний» теж не треба.

Правило сьоме - не варто згадувати про Brexit. Всі члени королівської сім'ї зберігають політичний нейтралітет. Тому президенту США потрібно відмовитися від обговорення будь-яких політичних тем.

Восьме правило - можна кланятися, але тільки правильно. Власне, Дональду і Меланії Трамп не обов'язково кланятися перед королевою, тому що вони не піддані Великобританії. Але якщо вони вирішать це зробити, краще зробити це належним чином. Уклін виконується шиєю, а не талією. А якщо перша леді США вирішить зробити реверанс, їй варто пам'ятати, що права нога повинна стояти за лівої.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online