Який електронний гаманець краще: огляд платіжних систем

  1. Webmoney
  2. Яндекс гроші
  3. QIWI Гаманець

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Я вже неодноразово говорила про те, як важливо віддаленого співробітнику мати електронний гаманець (а що ще потрібно, щоб почати працювати в Інтернеті, можна прочитати тут ). У мене в самої три гаманця і сьогодні я поділюся з вами інформацією про те, який електронний гаманець краще, і які особливості є у кожного.

Розглянемо:

Webmoney

Webmoney

Це був перший гаманець, який я завела в Інтернеті. Причини на те були - тільки маючи гаманець Webmoney, можна працювати на одній дуже популярною фріланс-біржі. Так що я тоді навіть не вибирала, що завести. 🙂

Чим гарний. У Webmoney є можливість прив'язати кілька гаманців в різних валютах. Звичайно, найпопулярніші - рублеві і доларові (актуально для тих, хто працює з закордонними замовниками).

На рахунок Webmoney можна отримувати перекази від інших користувачів цієї системи, поповнювати рахунок за допомогою банківської карти (з комісією) або банківських терміналів, а ще обмінювати валюту (переводити гроші зі своїх валютних гаманців на рублевий).

Виводити гроші з рахунку можна за допомогою переказу (Пошта Росії, Золота Корона і т.п.) і на карту будь-якого банку. Але найзручніше прив'язати свій гаманець до банківської карти, якою ви користуєтеся найчастіше.

Можна без комісії оплачувати різні послуги: мобільний зв'язок, комунальні послуги, інтернет, штрафи та ін. Також є цікава можливість - брати кредит.

Чим не подобається. Довга і складна процедура реєстрації. Щоб по максимуму скористатися можливостями, потрібно отримати атестат (пройти ідентифікацію). Для цього вам доведеться звернутися в банк і зробити переклад (досить 100 рублів) на рахунок свого гаманця.

Стягується комісія за перекази всередині системи. До того ж, коли ви оплачуєте покупки на інших сайтах через гаманець Webmoney, вам потрібно вводити код перевірки, який приходить на ваш номер телефону за 1,5 рубля.

А ще не дуже зручний інтерфейс.

Яндекс гроші

Яндекс гроші

Найпопулярніший у російського користувача електронну кошелей - Яндекс.Деньги.

Реєстрація не дуже складна, але як і в Webmoney рекомендую підтвердити свою особистість (для цього потрібно надати паспортні дані - скан паспорта).

Система зрозуміла і проста у використанні.

Поповнювати рахунок можна з інших гаманців (не тільки Яндекс.Деньги), з банківської карти, з балансу мобільного, готівкою (в Евросети, банківським переказом, в терміналах Ощадбанку).

Поповнити рахунок без комісії можна тільки готівкою або з банківської карти. За інші переклади стягується комісія.

Велику частиною платежів я отримую саме на Яндекс.Деньги, так що я випустила карту, щоб розплачуватися з рахунку не тільки в Інтернеті, але і офлайн в магазинах. Вартість картки - 300 рублів, видається на 4 роки.

Система працює тільки з рублями.

QIWI Гаманець

QIWI Гаманець

Завести QIWI Гаманець - простіше простого! Гаманець прив'язується до номера телефону, а, значить, це і є номер вашого гаманця. Дуже зручно і просто запам'ятати!

Поповнювати QIWI Гаманець теж зручно - платіжні термінали QIWI встановлені практично в кожному супермаркеті по всій країні.

Точно також можна оплачувати будь-які послуги без комісії. Також як у Яднекс.Деньгі передбачено випуск карти. Карта випускається на 2 роки, прийде вам по пошті. Вартість картки - 150 рублів.

Також треба відзначити, що всі 3 платіжні системи мають програми для мобільного телефону. Додатки Webmoney і QIWI доступні для всіх популярних операційних систем, Яндекс.Деньги - тільки для iOS і Android.

В цілому я не бачу необхідності виділяти кращий електронний гаманець. У кожного з них є свої плюси і мінуси, які ви помітите тільки при безпосередній роботі з ними.

Але можна не поспішати з випуском карт, поки не будете впевнені, на який гаманець буде надходити велика частина оплати за вашу працю.

А які у вас гаманці? І яким користуєтеся найчастіше?)

З повагою, Казакова Катерина

А які у вас гаманці?
І яким користуєтеся найчастіше?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online