Житловий комплекс «Видатний» побудують в Читі

  1. У 2018 році будівельна компанія «Енергожілстрой» будувала відразу три великих нових будинки в Читі,...

У 2018 році будівельна компанія «Енергожілстрой» будувала відразу три великих нових будинки в Читі, домоглася лідерства в рейтингу забудовників Забайкальського краю за обсягом будівництва і отримала Золотий знак надійного забудовника Росії. Що нового приніс нам цей рік, а, головне, що планують будівельники на 2019 й - розповідає керівник холдингу Віктор Лопатін.

Фото: Kseniya Zimina Ремонт, будівництво, оздоблювальні роботи. Як побудувати і облаштувати будинок.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

- Згадуючи рік, що минає 2018 рік, що зараз бачиться його головним досягненням?

- Новий рік зустрічати в нових квартирах вже стало традицією для наших замовників - учасників пайового будівництва, і цей не став винятком. Головним досягненням нашої компанії в 2018 році став той факт, що ми не користувалися кредитними ресурсами банків. Чесно кажучи, ми спробували це зробити і з лютого працювали з банками, але потім зрозуміли, що можемо обійтися своїми силами. Що це означає? Ставка по кредиту зараз від 12% і вище, значить за введення в дію 9 тисяч квадратних метрів ми віддали б чималу суму відсотків банку. Нам не довелося цього робити тому, що ми дуже детально підійшли до проектування об'єктів - довго запрягали, радилися, дивилися на плани квартир, лаялися з проектувальниками, обговорювали буквально кожну деталь, кожен кут в кожній квартирі. Така скрупульозна опрацювання допомогла народитися планувань, затребуваним на ринку.

- Так було не завжди?

- Саме так. Покупець дуже сильно змінився за останні 3 роки. Люди зараз купують більш усвідомлено, вони уважно вивчають і вибирають планування квартир, ніхто не хоче брати «зайвих», не функціональних квадратних метрів, за які теж потрібно платити. І наш підхід до ретельного пророблення планувань привів до того, що 90% договорів пайової участі були укладені в період будівництва. А це, в свою чергу, дозволило відмовитися від кредитних ресурсів.

Звичайно, важливо було і вигідне розташування наших об'єктів - це центр міста на Бабушкіна, 99 б, і близькість до центру в поєднанні з хорошою інфраструктурою на Бабушкіна, 20, і Петровсько-Заводській, 23, - чисте повітря, гарний вигляд на місто, близькість ліси, всіх видів транспорту.

- Крім детального опрацювання планувань, ніж ще ви приваблювали покупців?

- Було багато родзинок, завдяки яким наші будинки стали більш сучасною. Наприклад, на Петровсько-Заводській, 23, і Бабушкіна, 20, ми вирішили пограти з фасадами і використовували практично всю колірну гамму цегли, що випускається заводом «Мир» - гіркий шоколад, персиковий і інші. Нам хотілося, щоб удома відрізнялися один від одного і виглядали по-новому. Петровсько-Заводська, 23, - це, мабуть, перший багатоповерховий житловий будинок в Читі, де ми застосували кольоровий віконний профіль. Замість традиційного білого з боку вулиці вікна будинку пофарбовані в колір дерева, він відразу надав особливий колорит дому.

На Бабушкіна, 20, ми вперше спробували зробити один поверх з французькими вікнами, від підлоги до стелі. Це зовсім інший вид з вікна, більше світла в квартирі, більш цікавий фасад. Покупці сприйняли новинку позитивно і квартири з французькими вікнами відразу стали користуватися попитом.

В цьому році ми відійшли від потужних металевих дверей в під'їздах і пішли від протилежного - зробили їх заскленими. У під'їзді відразу стає світліше, завжди видно що відбувається за дверима - ніяких несподіванок. Двері при цьому також замикаються на електромагнітні замки, сторонній ввійти не зможе, але виглядає все зовсім інакше - краще. Головне, щоб власники тепер все це зберігали.

Ще нововведення. Після здачі будинку люди починають робити ремонти і, як правило, наймають робітників, які абсолютно не турбуються, як після них буде виглядати під'їзд. З огляду на цей гіркий досвід, ми знайшли вандалостійкі матеріали, якими пофарбували стіни, а також встановили сучасні ліфти.

- Ваші плани і результати 2018 року збіглися?

- Ми активно будували три будинки - це 340 квартир в сумі. Два будинки вже введені в експлуатацію, хоча по декларації ми могли здати їх в 2019 році. Ще один будинок, запланований до введення в експлуатацію на 2020 рік, ми практично побудували, виконавши величезний обсяг роботи - квартири в ньому практично всі реалізовані, і ми докладаємо максимум зусиль, щоб ввести цей будинок відразу після новорічних канікул.

Такими є результати роботи за цей рік, за які хочеться подякувати всім співробітникам компанії, які спільно працювали, як швейцарський годинник, незважаючи на складності - дуже складний котлован на Бабушкіна, 99 б, на рясні дощі, на близькість інших будинків і неможливість працювати в третю зміну за законом про тишу.

- В цьому році успіхи компанії були відзначені на федеральному рівні. Для вас це важливо?

- Я ніколи не обманював і не хочу обманювати людей, які приходять до нас, щоб придбати житло. Зобов'язання потрібно виконувати в будь-якому випадку - це загальний принцип для всіх наших співробітників, цей же принцип ми намагаємося прищепити всім субпідрядникам. За всю історію існування у «Енергожілстроя» не було жодного обманутого пайовика. І наша лідируюча по краю позиція в рейтингу Національного об'єднання забудовників житла , А також привласнення Золотого знака надійного забудовника Росії - це підсумок того, що ми послідовно дотримуємося своїх принципів роботи. Ми відповідаємо всім вимогам і параметрам закону про пайове будівництво. Це складно, потрібно відволікати ресурси, збільшувати статутний капітал, багато інших нюансів, але ми впоралися, і це чергове досягнення нашої компанії.

- Велика інтрига - багатьом цікаво, ніж будівельна компанія «Енергожілстрой» буде займатися в майбутньому році. Виходить, що будинки, які ви планували продовжувати будувати, вже здані і можна починати щось з нуля?

- Наш новий проект - це житловий комплекс, який отримав назву «Видатний», і ми впевнені, що він буде «Значним» в усіх відношеннях. Цілий квартал комфорту з'явиться на південному сході міста, для його будівництва вибрано піднесене місце на перетині вулиць Олександро-Заводській і 3-й Забайкальської. Планується побудувати 30 тисяч квадратних метрів житла. Комплекс буде складатися з двох 9-поверхових будинків по чотири секції в кожному, а також одного 16-поверхового будинку на дві секції. Квартал матиме п-образну планування.

Можу сказати, що новий житловий комплекс буде кардинально відрізнятися від всіх новобудов в місті - ми з'єднаємо в один проект все, що необхідно людині для безпечної і комфортної життя. Перша і головна відмінність - двір без машин, який буде повністю належати тільки жителям. Заїхати всередину зможуть тільки автомобілі екстрених служб: швидкої допомоги та пожежної машини. Автомобілі мешканців будуть паркуватися з зовнішньої сторони кварталу, а всередині - великий двір, розмірами з футбольне поле. Він буде розділений на активну, спортивну частину і спокійну територію для відпочинку. Всі дитячі майданчики будуть розташовуватися поруч з будинками і відмінно проглядатися з вікон квартир. Тут будуть розташовані лавки, дерева та чагарники. Дерева будуть висаджені відразу великими, віком понад 7 років і висотою 3-4 метри. Жителям не потрібно буде чекати 5-10 років поки дерева підростуть. Нам хочеться створити кулуарну атмосферу для цілого кварталу, щоб в цьому дворі хотілося проводити час. Під'їзди тут теж будуть прозорими і наскрізними, з виходами на обидва боки.

Ми прикрасимо квартал красивими фасадами будівель з цікавим поєднанням кольорів цегли і вікон. Ще одна перевага нового житлового комплексу - великі вікна на трьох останніх поверхах. Таких вікон ще не було в інших новобудовах. Розміри деяких з них будуть досягати 1,85 метра у висоту і 2 метри в ширину. Підвіконня будуть знаходяться на рівні 60 сантиметрів від підлоги, і в квартирах завжди буде багато світла.

У плануваннях квартир вже звичайно не буде непотрібних метрів: площа прихожих мінімальна, кімнати - світлі і просторі, а розмір кімнат буде відповідати їх функцій. У цьому проекті буде запропоновано 20 варіантів планувальних рішень різних конфігурацій і розмірів під різний бюджет і стиль життя - від 27 до 90 квадратних метрів.

Земельна ділянка під комплекс ми отримали за угодою з урядом Забайкальського краю і частина квартир безоплатно передамо владі для вирішення в місті проблем ошуканих пайовиків.

Це один з наших планів на майбутній рік, про який я можу розповісти. Продажі квартир поки не відкриті, але ми активно приймаємо заявки.

- У вас є якісь прогнози щодо цін на житло в 2019 році?

- Якщо в 2018-му ми ще могли обходитися в своїй роботі без банківських кредитів, то тепер Держдума вже в другому читанні прийняла поправки до закону про пайове будівництво, і ми повинні будемо перейти на проектне фінансування. Якщо описати це простими словами, все буде виглядати так. Людина, яка хоче купити квартиру, бере іпотечний кредит - ці гроші приходять не до нас, а на екскроу-рахунок в банку. Ми, зі свого боку, теж приходимо в банк з проектом, і повинні оформити кредит на будівництво цього будинку. За користування кредитними коштами ми будемо платити банку відсотки, а гроші пайовиків будуть лежати на іншому рахунку до отримання дозволу на введення об'єкту в експлуатацію та реєстрацію права власності щодо хоча б одного об'єкта пайового будівництва. Прогнози зараз робити складно. Все це здорово ускладнить нашу роботу, але закон є закон, і ми повинні його виконувати. Дорогу здолає той, хто йде.

- Скоро Новий рік. Ви любите це свято?

- Звичайно. Новий рік - це час, коли особливо приємно дарувати подарунки, і ми з задоволенням робимо це. Наприклад, в цьому році співробітники будівельного холдингу підготували 44 подарунка дітям-сиротам і дітям, які перебувають у важкій життєвій ситуації, з Стрітенського соціально-реабілітаційного центру для неповнолітніх імені Киргизова. Кожен з нас обирав конверт на ялинці, в якому було побажання від дитини, і готував відповідний, бажаний і потрібний подарунок. Крім цього, всім дітям ми закупили солодкі набори - все це буде вручено вихованцям центру під Новий рік.

- Що ви самі побажаєте колегам, і всім забайкальцев?

- Всьому нашому колективу, всім партнерам і колегам, що спрацювали на відмінно в році, що минає, я хочу висловити подяку, побажати здоров'я і благополуччя. Чітінцев і всім забайкальцев також бажаю самого міцного здоров'я, реалізації всіх планів, любити рідне Забайкаллі, нікуди не їхати з нього, дивитися в майбутнє з оптимізмом і надією. Нехай все, що загадали, збудеться. З Новим роком, з новим щастям, з новими успіхами, всього найкращого.

Проектні декларації розміщені на сайті skejs.ru .

Роман Шадрін 2018-12-25 11:40, 25 грудня 2018Згадуючи рік, що минає 2018 рік, що зараз бачиться його головним досягненням?
Що це означає?
Так було не завжди?
Крім детального опрацювання планувань, ніж ще ви приваблювали покупців?
Ваші плани і результати 2018 року збіглися?
Для вас це важливо?
Виходить, що будинки, які ви планували продовжувати будувати, вже здані і можна починати щось з нуля?
У вас є якісь прогнози щодо цін на житло в 2019 році?
Ви любите це свято?
Що ви самі побажаєте колегам, і всім забайкальцев?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online