Який розмір душової кабіни вибрати для ванної кімнати?

  1. Чому розмір - вирішальний фактор?
  2. Основні габарити душ-кабінок
  3. Душова кабіна з рівними сторонами
  4. Асиметрія в душових кабінах
  5. Душ з піддоном або класика жанру - дует ванни і душу
  6. Модель душа в формі півкола
  7. Розміри кабінок, у яких відсутні задні стінки
  8. Кабіни закритого типу
  9. Душові кабіни по СНиП та нестандартних розмірів
  10. Рекомендації для покупця

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У разі, коли кімната гігієни не має вільним простором, більшість людей роблять вибір на користь кабіни. Вона не тільки заощадить місце, але і урізноманітнить ванну кімнату цікавими панелями з додатковими функціями. Вибираючи такий девайс необхідно точно знати його габарити, так як це є основним критерієм вибору. Коли ви чітко визначилися з розміром (довжина і ширина) вироби, можна розглядати такі моменти, як дизайн і функціональність.

Коли ви чітко визначилися з розміром (довжина і ширина) вироби, можна розглядати такі моменти, як дизайн і функціональність

  1. Чому розмір - вирішальний фактор?
  2. Основні габарити душ-кабінок.
  3. Душова кабіна з рівними сторонами.
  4. Асиметрія в душових кабінах.
  5. Душ з піддоном або класика жанру - дует ванни і душу.
  6. Модель душа в формі півкола.
  7. Розміри кабінок, у яких відсутні задні стінки.
  8. Кабіни закритого типу.
  9. Душові кабіни по СНиП та нестандартних розмірів.
  10. Рекомендації для покупця.

Чому розмір - вирішальний фактор?

Для того, щоб кабіна ідеально вписувалася в відведений для неї місце, важливо не просто знати габарити самого виробу, а й виміри приміщення! На жаль, нерідкими бувають випадки, коли душ-кабіна елементарно не поміщалася в кімнату по висоті, або досить масивний піддон не вписується в рамки доступного місця. Таким чином, вибираючи душову кабіну, ви повинні врахувати розміри ванної, адже ваше купання повинно бути комфортним, а кабіна була компактною.

Перед установкою необхідно виміряти висоту стель, враховуйте те, що у деяких виробів піддон може бути більше 40 см, а якщо ви придбали душ-кабіну з ванною, то і більше того. В такому випадку, коли висота піддону 40 см, а стіни кабіни не більше 175 см, найменша висота стелі в кімнаті гігієни буде 235 см, в іншому випадку блок просто не увійде. Не всі ванні кімнати можуть пишатися такими габаритами, тому зверніть вашу увагу і на менш високі піддони для кабіни.

Не всі ванні кімнати можуть пишатися такими габаритами, тому зверніть вашу увагу і на менш високі піддони для кабіни

Основні габарити душ-кабінок

На сьогоднішній день ринок сантехніки рясніє різноманітними по виду і розміру душовими кабінами. Найчастіше фабриками випускаються стандартні душові кабіни, які найбільш поширені і форми яких найбільш затребувані. Така тенденція пояснюється тим, що виробник орієнтується на стандартні кімнати гігієни.

Все гідро-бокси діляться на три класи. Визначальний критерій - довжина стінок кабіни.

  • малогабаритні (довжина стінок у таких кабін коливається від 70 до 100 см);
  • середні (довжина стінок даного класу коливається від 80 до 130 см);
  • повнорозмірні (довжина стінок гідро-боксу від 170 см і більше).

Якщо групувати за критерієм «висота», то існують низькі і високі кабіни. Висота низьких кабін коливається в межах 170-190 см, а висота високих кабін може дорости і до 210-240 см.

З огляду на вищенаписане, визначаємо габарити найменшою реальної душ-кабіни: довжина стінок приблизно 75 см, їх висота не більше 170 см, допускається навіть відсутність піддону. Є й такі виробники, які виробляють конструкції з ультракороткими стінками 70 см, що дозволяє максимально заощадити місце у ванній кімнаті

Є й такі виробники, які виробляють конструкції з ультракороткими стінками 70 см, що дозволяє максимально заощадити місце у ванній кімнаті

Душова кабіна з рівними сторонами

Рівносторонній душовою блок - це найбільш популярний тип душової кабіни. Таку конструкцію набагато простіше монтувати самостійно, ніж досить габаритні або нестандартні кабіни. Фронтальна секція такої моделі може бути в формі півкола, а також мати розсувні стінки-дверцята.

Мінімальним розміром гідро-боксів з рівними сторонами може бути 70 × 70 см і 80 × 80 см. Перший варіант (в разі прямої фронтальної секції) прекрасно підійде для невеликого приміщення, а другий варіант ідеально доповнить маленьку кімнату (в разі округлої фронтальної секції).

Душові кабіни в формі квадрата найбільш поширені в розмірах 90 × 90 і 100 × 100см. Дані моделі чудово економлять місце в маленькій ванній кімнаті, до того ж вони виглядають дуже акуратно і чудово доповнюють інтер'єр.

Періодично деякі компанії випускають лімітовані серії рівносторонніх гідро-боксів досить великих розмірів, довжина сторін може досягати 120 см. Висота ж стінок кабіни може бути більше 240 см. Знову-таки громіздкі моделі мають значний недолік - фронтальна панель з орними дверцями буде займати багато місця.

Знову-таки громіздкі моделі мають значний недолік - фронтальна панель з орними дверцями буде займати багато місця

Асиметрія в душових кабінах

У попередньому пункті ми позначили розміри стандартних душ-кабін:

  • симетричні (форма - квадрат): 70 × 70, 80 × 80 і до 120 × 120 см;
  • асиметричні (форма - прямокутник): 80 × 100, 80 × 110, 80 × 120, 90 × 110 і 90 × 120 см.

Величезним плюсом стандартних асиметричних моделей є безпроблемне розміщення конструкції на чаші ванни, що дозволяє поєднати два варіанти прийняття водних процедур. Але якщо гідро-бокс обладнаний додатковими функціями (парилка, гідромасаж, тропічний душ), то таке поєднання неможливо.

Так що ретельно вивчайте всі функції вироби і його розміри, перш ніж з'єднувати в одне душ і ванну.

Так що ретельно вивчайте всі функції вироби і його розміри, перш ніж з'єднувати в одне душ і ванну

Душ з піддоном або класика жанру - дует ванни і душу

Якщо ви вже придбали ванну в кімнату гігієни, то можна чудово доповнити її стійкою і стінками душа, створивши чудовий дует ванній і кабіни. Не забувайте про висоту ванни (стандартна приблизно 70 см), а також душа (170 см). Стелі в даному випадку повинні бути не менше 240-250 см. Такі моделі суміщених ванни і душа називаються комбінованими.

Бокси монтуються на піддони з різними по висоті бортиками (низькі 10-15 см, високі 40-60 см). Конструкції на низьких піддонах стоять практично на підлозі, але тут є важливий момент - враховуйте, що під боксом ви повинні розмістити всі комунікації (труби, сифон). В основному душі з піддоном розміщують тільки великих або середніх за розміром ванних кімнатах.

піддони також різноманітні за формою і габаритами. Загальна висота душ-кабіни з піддоном або ванній досягає 245 см, а довжина такої конструкції приблизно 150-170 см. За рахунок великих габаритів підвищується і ціна душової кабіни.

Модель душа в формі півкола

Даний тип душових кабін монтується в кут кімнати. Дверцята може бути шириною від 70 см до 90 см, так що гідро-бокс можна розмістити і в невеликому приміщенні, де кожен сантиметр необхідно використовуватися максимально раціонально! Якщо брати найменшу душову кабіну з розсувними дверцятами, то її розміри будуть 70 × 70 см. Це ідеальне рішення для економії місця в кімнаті.

Кабіни в формі півкола монтуються на низький піддон 10-15 см. Дверцята і панель конструкції кріпляться до стін кімнати. Для таких кабін передбачені стандартні розміри (70 × 70 см - 110 × 110 см), також є і більш габаритні моделі (125 × 125 - 150 х 150 см).

Для таких кабін передбачені стандартні розміри (70 × 70 см - 110 × 110 см), також є і більш габаритні моделі (125 × 125 - 150 х 150 см)

Розміри кабінок, у яких відсутні задні стінки

існують душові кабіни , У яких немає задніх стінок, їх замінюють стіни ванної кімнати. Даний тип боксів монтується на тонкий піддон, а сама кабіна досить-таки невелика - від 70 × 70 см до 100 × 100 см. Прийнято вважати, що кутові кабіни з розсувними або орними сворке, найміцніші, стійкі і довговічні.

Висота гідро-боксу, в більшості випадків, не більше 200 см. Кабінки, у яких відсутні задні стінки, використовуються найчастіше лише для прийняття душу. А в разі, якщо ви хочете скомбінувати кабіну і ванну, то радимо зупинити вибір на боксі закритого типу.

А в разі, якщо ви хочете скомбінувати кабіну і ванну, то радимо зупинити вибір на боксі закритого типу

Кабіни закритого типу

Даний тип гідро-боксів абсолютно закритий з усіх сторін і герметизирован. Саме такі кабіни обладнують різними цікавими функціями, такими як сауна, підсвічування, гідромасаж, музика тощо. Установка даних доповнень можлива лише при повній герметизації боксу.

Душові кабіни можуть бути встановлені на низьких і високих піддонах. Габарити такого виробу досить великі, так що, купуючи бокс, враховуйте відстань під'єднання конструкції до сливу і системи каналізації. Даний тип закритих душових кабін може проводитися мінімальних розмірів 90 × 90 см.

Даний тип закритих душових кабін може проводитися мінімальних розмірів 90 × 90 см

Душові кабіни по СНиП та нестандартних розмірів

Навіть багато різноманітних душових кабінок не завжди може задовольнити запити споживача, адже не всі стандартні розміри вдало вписуються в ванну кімнату. Для зручного розміщення стандартної кабіни необхідно правильно розташувати меблі, інше сантехнічне обладнання, всі з'єднання, двері і так далі. Типова душ-кабіна може перешкоджати комфортному користуванню іншими предметами кімнати гігієни. З цього причини клієнти воліють замовити гідро-бокси нестандартної форми і розмірів.

Ви можете придбати маленькі системи розміром 70 × 70 см або, навпаки значні вироби об'ємом 150 × 150, а якщо вам потрібно ідеально точні розміри, то хоч 97 × 97 см. У різних випадках доводиться монтувати кабіни на піддони в формі трапеції, овалу і ін . Нестандартними розмірами вважаються також наступні: 110 × 85 см, 170 × 85 см, 150 × 85 см або 170 × 110 см.

Ціна виготовлення такої індивідуальної моделі значно перевищує стандартну, проте в такому випадку ви можете замовити абсолютно точні розміри, які підходять вашій кімнаті. Ось чому цей тип гідро-боксів такий популярний, їх можна встановлювати в різних за розміром ванних кімнатах.

Сучасні технології і світ моди не диктують нам вимоги або обмеження щодо форми, габаритів або виду сантехнічного обладнання. Як правило, душ-кабінки на високих піддонах використовуються різними оздоровчо-медичними комплексами, які за нормативними актами не мають права застосовувати інші види.

Якщо кабінка буде встановлюватися в місцях громадського користування, то необхідно дотримуватися норм СНиП 2.09.04-87. Дорогі, але якісні вироби від надійних фабрик підтверджені сертифікатами ГОСТ, але, природно, не всі обладнання сертифіковане.

Рекомендації для покупця

Придбання душової кабіни - це важлива стадія створення зручної, стильної і сучасної кімнати гігієни, тому до вибору цього девайса потрібно підходити з повною відповідальністю. Для початку виберіть найкращу форму. У невеликих ванних кімнатах, в більшості випадків, розміщують кутові моделі. Сьогодні Мегапопулярні також нішеві кабіни або бокси, які однією стороною прилягають до стіни кімнати.

Перед тим, як купити виріб, радимо дотримуватися такого алгоритму перевірки конструкції:

  • визначте габарити вже зібраного боксу. Необхідно вимірювати місце, в якому буде встановлена ​​душ-кабіна таким чином, щоб залишити запас для інших предметів і устаткування ванної кімнати, а також для зручності при проведенні ремонтних робіт;
  • якість збірки конструкції. Сюди входить, як міцність і надійність окремих деталей і елементів, так і якість всього боксу. Перевіряйте герметичність з'єднань, їх надійність і міцність;
  • різноманітність функцій. Ви можете вибрати багатофункціональну душову систему або більш просту - все залежить від ваших побажань і цінової категорії.

Також не забувайте про гарантії на сантехнічний виріб.

І в кінці ми хочемо нагадати вам, що правильно обчислені розміри гідро-боксу визначають, чи комфортно буде користуватися ним. Тому настійно рекомендуємо зробити ретельні виміри, уважно провести всі розрахунки, і тільки потім здійснювати покупку.

Чому розмір - вирішальний фактор?
Чому розмір - вирішальний фактор?
Чому розмір - вирішальний фактор?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online