В Архангельську побудували гігантську статую слона з пластикових пляшок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У січні в Архангельську закінчили восьмиметровую статую слона з пластикових пляшок, повідомляють «Вести Помор'я». Організатори, лофт-проект «Слон», своєю акцією хотіли привернути увагу до проблем переробки пластику і ввести місто в «Книгу рекордів Гіннесса».

Акція зі збору пластику почалася у вересні. У центрі Архангельська, на Красній пристані, встановили червоні бочки, в які всі бажаючі могли викинути пластикові пляшки.

Городяни віддали на слона 44 500 пластикових пляшок різного кольору, які автори скульптури розрізали навпіл і прикріпили на металевий каркас. Каркас проектували півтора місяця, з урахуванням вітрових і вагових навантажень, після чого його виготовляли дві бригади зварників з п'яти чоловік у дві зміни.

Вага готової скульптури склав дві з половиною тонни, а висота - вісім метрів. У створенні скульптури брали участь волонтери. Саме будівництво через негоду зайняло п'ять місяців.

Олександра Міщенка для спільноти «Архангельськ в Книзі рекордів ГіннессаОлександра Міщенка для спільноти «Архангельськ в Книзі рекордів Гіннесса!»

«Найскладнішим виявилися наша російська осінь, наша російська зима, тому що сильний вітер, багато снігу, за слоном потрібно доглядати, щоб вся конструкція перебувала в хорошому стані», - прокоментував керівник лофт-проекту Дмитро Хотінь.

Скульптура слона, підсвічена зсередини, простоїть в центрі Архангельська до кінця січня, коли фахівці «Книги рекордів Гіннесса» підрахують точну кількість пляшок, зафіксують розміри і відправлять заявку на рекорд. Після цього пляшки відправляться на сміттєпереробний завод.

Раніше челябинские школярі переробили тонну побутового сміття в новорічні іграшки на конкурсі «Подарунки для ялинки». У числі надісланих робіт виявилися новорічна зірка з пластикових виделок, символ 2017 року, півень з використаних поліетиленових пакетів різних кольорів, кулі з гудзиків і ялинка з кришок від пластикових пляшок.

Ще більше важливих новин і хороших текстів від нас і наших колег - в Telegram-каналі «Таких справ». Підписуйтесь!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online