Первинний ринок цінних паперів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Первинний ринок цінних паперів (IPO) - це ринок, на якому емітент видає і продає знову випущені цінні папери. Продаж таких активів здійснюється за передплатою або безпосередньо для первинних набувачів.

емітент видає і продає

(IPO - initial Pablic Offering) - первинне публічне розміщення цінних паперів для всіх інвесторів. Іншими словами, це означає, що компанія або фірма вперше випустила свої акції в обіг на ринок для публічної ліквідності.

Саме шляхом випуску цінних паперів на фондовий ринок , Компанія, так чи інакше, отримує прибуток від продажу акцій, облігацій та інших активів. Що в свою чергу сприяє зміцненню фінансового стану всієї компанії необхідного для успішного виробничого процесу.

Цінні папери, випущені знову, відносяться до первинних розміщень або (emission) емісією, а компанія, що розміщують дані папери емітентом (issuer). Інвестором (investor) - називають того, хто купує права на ці цінні папери. Учасник (market participant) на первинному ринку цінних паперів може бути як інвестором, так і емітентом.

Первинне розміщення може здійснюватися в двох формах - у приватній і публічній формі.

Приватне розміщення (private placement) - це, вид розміщення, при якому цінні папери продають конкретного числа осіб (число це складається з одного - двох інституційних інвесторів). Відмінністю приватного розміщення - є конфіденційність угоди. Чи не пред'являють зобов'язання по розкриттю фінансових документів.

Публічне розміщення (public offering) - це розміщення, при якому цінні папери обертаються за допомогою посередників. Такими посередниками здатні виступити як інституційні брокери, так і біржі.

Коли для інвестиційного банку, випуск нових паперів компанії ставати дуже трудомістким, він в цьому випадку користується послугами інших інвестиційних банків, з тією метою, щоб грамотно організувати «емісійний синдикат» і об'єднатися з розміщення такого випуску.

Наприклад, директор заводу з виробництва стільців для того щоб знайти кошти акціонувався, і продав частину своїх акцій на ринку, дана операція показує приклад угоди на первинному ринку і називається IPO (Initial Public Offering) і демонструє перший публічний вихід на ринок цінних паперів і він ставати емітентом. На первинному ринку здійснюється продаж паперів їх першим власником, інвесторам. Первісне розміщення може і не бути публічним. Цінні папери компанії можна продати певному колу осіб, без публічного розкриття фінансового змісту. Однак всі наступні спроби розміщення будуть котируватися на вторинному ринку активів.

Придбанням цінних паперів здатні займатися як інституційні, так і індивідуальні інвестори. Різниця між ними визначається лише станом кредитної системи, рівнем їх накопичень, рівнем розвитку економіки в цілому. На ринку цінних паперів розвинених країнах, лідируючі ролі в основному займають інституціональні інвестори, до них можна віднести: пенсійні фонди, взаємні фонди, інвестиційні фонди, страхові компанії, комерційні банки і.т.д.

Отже, підіб'ємо підсумки, первинний ринок цінних паперів - це ринок, на якому обертаються знову випущені цінні папери. Мета таких випусків, вилучення максимальної вигоди для емітентів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online