"Теплі" кредити обігрівають ОСББ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Українці раз розділилися на дві частини. Перші хочуть в своїх будинках жити краще і для цього роблять важливі і правильні кроки. Інші теж хочуть жити краще, але для цього нічого не роблять.
Хто ці перші? Це власники, які розуміють, що саме вони вирішують долю свого будинку. Найчастіше вони живуть в приватних будинках, тобто в будинках на одну сім'ю - і вже з 2015 року беруть «теплі» кредити на енергоефективні заходи щодо державної компенсацією до 30% .Прічем беруть їх так активно і так багато, що держава всередині року має додавати грошей з бюджету для обіцяних компенсацій.

З жителями приватного сектора все зрозуміло: вони вже давно живуть за принципом «моя хата - моя власність», і тому дбають про ней.Іначе складається ситуація в багатоквартирному секторі. Жителі всього 800 багатоповерхівок з тих понад 250 тис., Які є в країні, в даний час скористалися можливостями «теплих» кредитів.

І це при тому, що наші багатоповерхівки, так само як і приватні будинки, є нашою власністю. Ми відповідальні не тільки за свої квартири, а й за місця загального користування, до яких належать, наприклад, горища, дахи, підвали, фасадні стени.Ми повинні дбати про це спільне майно. І зараз є можливість зробити це дешевше - за допомогою держави.

А ось чому жителі багатоквартирних будинків мало користуються такою можливістю? Це питання на 100000000 евро.Ведь саме таку суму Євросоюз надасть Україні для модернізації багатоповерхівок. І будете ви серед тих, хто скористається цими грошима?

Що зараз коїться? Є державна програма «теплих» кредітов.За ній тим ОСББ, які стають її учасниками, відшкодовується від 40% до 70% тіла кредиту. Звичайно за умови, якщо ця позика спрямовується на термомодернізації будинку. Чимало є і місцевих програм, які теж компенсують такі расходи.Не треба вміти рахувати, щоб зрозуміти: коли вам дарують половину вартості цінного і корисну річ - треба її якомога швидше брати.

Що пропонує держава в меню своєї згаданої програми?

- заміну вікон. Можлива економія - до 15%.

- установку лічильника тепла і індивідуального теплового пункту (погодного регулятора). Можлива економія - до 40%.

- модернізацію системи опалення. Можлива економія - до 25%.

- Повну теплоізоляцію зовнішніх стен.Возможная економія - до 25%

- Теплоізоляція даху і підвалу. Можлива економія - до 15%.

Що треба знати про програму «теплих» кредитів для багатоквартирних будинків? Найбільше - «теплі» кредити беззалоговие.Ви не можете втратити квартиру або що-небудь інше - кредит надається ОСББ державними банками на пільгових умовах. Це - державна програма, країна сподівається зменшити кількість споживаної в житловому секторі енергії і тому допомагає людям.

Фактично слово «кредит» має умовне значення. Тому що «теплий» кредит дозволяє почати економити електричну або теплову енергію відразу після закінчення термомодернізаційних робіт в будинку. До того ж ви гарантовано отримуєте від держави 40% або більше компенсаціі.Такім чином, ви можете не тільки розраховуватися за кредит за рахунок економії, але в підсумку віддати навіть менше грошей, ніж проект на початку для вас коштував. Це подвійна вигода. І її зрозуміли ті, хто вже користується наданою можливістю.

Щоб скористатися грошима держави (і Євросоюзу) для власних потреб, в багатоповерхівці необхідно створити ОСББ. А щоб довести своїм сусідам необхідність такої дії, варто привести їм приклад будь-якого ОСББ, успішно скористалися «теплим» кредітом.Ето буде сильний аргумент на користь створення об'єднання.

Ось і вся історія з кредитами для ОСББ. Більш того, в результаті ви зможете сказати, що вам навіть доплатілі.Ібо практика доводить - ОСББ з «теплими» кредитами за рахунок економії витрачають на «комуналку + кредит» менше грошей, ніж інші багатоповерхові будинки, де згадані новації до сих пір не прижилися .

Скажете - теорія? Нічого подібного: деякі ОСББ мудро скористалися «теплими» кредитах. Вони направили їх на термомодернізаційних роботи і тепер за тепло платять у декілька разів менше, ніж це робили раніше. І при цьому мають більше комфорту.

Про те, що при цьому житло на ринку нерухомості зросли в цін, навіть не варто говорити. Тому що є очевидні речі. Ця - одна з них. Вона в черговий раз доводить давно відому істину - вкладені в перспективна справа гроші завжди повертаються з прибутком.

Артем САДОВИЙ,

Національний прес-клуб «Українська перспектива»

джерело: pressclubua.wordpress.com

Можливо, Вам також буде цікаво

Хто ці перші?
А ось чому жителі багатоквартирних будинків мало користуються такою можливістю?
І будете ви серед тих, хто скористається цими грошима?
Що зараз коїться?
Що пропонує держава в меню своєї згаданої програми?
Що треба знати про програму «теплих» кредитів для багатоквартирних будинків?
Скажете - теорія?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online