Як відкрити базу відпочинку і чи буде підприємство прибутковим

  1. Цільова аудиторія і конкуренція
  2. Скільки це коштує?
  3. Оренда або покупка земельної ділянки
  4. Будівельні роботи
  5. Інфраструктура та обладнання
  6. персонал
  7. Реклама
  8. Загальний обсяг інвестицій
  9. Дохід і окупність
  10. Юридичні нюанси
  11. Категорія земельної ділянки
  12. Документи для відкриття бази відпочинку
  13. Організаційно-правова форма
  14. система оподаткування

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Приватна база відпочинку - дуже вигідний і цікавий бізнес. Правда, і розмір стартових інвестицій для входження на внутрішній туристичний ринок країни досить великий. Не кожному російському підприємцю по кишені реалізація подібного проекту. Проте, якщо у вас є організаторський талант, терпіння і необхідний обсяг грошових коштів, спробувати відкрити базу відпочинку все-таки варто. Адже бізнесмени, які зуміли втримати таку компанію на плаву і завоювати лояльність клієнтів, в результаті отримують солідний куш.

Цільова аудиторія і конкуренція

Основна категорія споживачів послуг в цій сфері - приватні особи і невеликі комерційні організації. Середній вік клієнтів - від 25 до 45 років. Це, як правило, люди з порівняно високим рівнем доходу, які проживають в містах з кількістю населення від 100 000 чоловік. На базу відпочинку вони приїжджають для того, щоб провести там дружні або сімейні свята, весілля, корпоративні вечірки і т. Д.

Незважаючи на те, що туристичних баз з кожним роком стає все більше, попит на ринку як і раніше значно перевищує пропозицію. Якщо вірити аналітикам, найближчим часом конкуренція навряд чи буде серйозно набирати обертів і завадити розвитку бізнесу для нових гравців.

Скільки це коштує?

Як відкрити базу відпочинку в селі? По-перше, підготувати якісний бізнес-план і вивчити ціни на земельні ділянки в обраному вами регіоні. Без оцінки величини майбутніх вкладень і можливих ризиків у вас навряд чи вийде організувати процвітаюче підприємство.

Оренда або покупка земельної ділянки

Землю для турбази можна купити, а можна - орендувати на тривалий термін. Обидва варіанти мають свої плюси і мінуси. Все залежить від ваших особистих фінансових можливостей і подальших планів.

Для бази відпочинку буде цілком достатньо земельної ділянки площею від 3 до 5 гектарів. Бажано, щоб він був розташований на відстані 1 - 2 годин їзди від найближчого великого міста. Це істотно спростить процес доставки необхідної техніки, продуктів і устаткування. Та й клієнтам дістатися до вашого закладу буде простіше.

Орієнтовна вартість такої ділянки в середній смузі Росії - від 1 000 000 до 2 000 000 рублів за гектар. В районі Підмосков'я ціни вище в 2 - 3 рази.

Будівельні роботи

Що ще необхідно врахувати, щоб відкрити базу відпочинку? Бізнес-план туристичного підприємства такого типу обов'язково повинен включати в себе кошторис на проведення будівельних робіт. Або відновлювальних, якщо замість порожньої ділянки землі ви придбали стару турбазу або піонерський табір.

На території майбутньої бази повинні бути розташовані гостьові будиночки, господарські та адміністративні приміщення, склад і т. Д. Обов'язкова підводка інженерних мереж (опалення, електро-, газо- і водопостачання, каналізації і т. Д.). На все це вам доведеться витратити ще кілька мільйонів.

Середня ціна одного дерев'яного зрубу на 4 чоловік - 800 000 рублей. Для невеликої турбази достатньо 5-6 будиночків. Якщо заклад буде працювати цілий рік, то житлові будівлі доведеться зводити з більш довговічних і надійних матеріалів. Відповідно, і коштувати вони будуть дорожче. Приблизний розмір витрат - 8 000 000 рублів.

Інфраструктура та обладнання

Для організації турбази знадобиться також додаткова розважальна інфраструктура. Наприклад, кафе, тир, більярдна, банний комплекс та т. Д. Якщо ви збираєтеся відкрити базу відпочинку на озері, можна обладнати пляж, невелику пристань для прокату катамаранів і катерів, волейбольне поле і т. Д. Обійдеться все це вам приблизно в 2 000 000 рублів.

персонал

Ще одна обов'язкова стаття витрат - персонал. Якщо ваше підприємство розраховане на 30 - 50 чоловік, то з обслуговуванням клієнтів впорається і порівняно невеликий штат. Вам належить найняти:

  • адміністратора;
  • шеф-кухаря;
  • помічника кухаря;
  • офіціантів;
  • покоївок;
  • слюсаря-електрика;
  • медика;
  • сторожа;
  • інструктора і аніматорів (при необхідності).

Ведення бухгалтерії можна віддати на аутсорс. Загальний розмір заробітної плати персоналу - близько 300 000 на місяць.

Реклама

Як відкрити базу відпочинку і з чого почати її просування? З створення сайту, реклами в соціальних мережах, цільового обдзвону потенційних клієнтів, вивіски банерів на найжвавіших вулицях міста і т. Д. На все це вам знадобиться не менше 100 000 рублів.

Загальний обсяг інвестицій

Підведемо підсумки:

  • оренда або покупка землі - 6 000 000 рублів;
  • будівельні роботи - 8 000 000 рублів;
  • інфраструктура - 2 000 000 рублів;
  • персонал - 300 000 рублів;
  • реклама - 100 000 рублів.

Отже, на відкриття та рекламу туристичної бази відпочинку на початковому етапі потрібно витратити приблизно 16 400 000 рублей. Можлива зміна кінцевої суми в ту чи іншу сторону в залежності від коливань ринкових цін на землю, обладнання, будівельні матеріали і т. Д.

Дохід і окупність

Добовий дохід турбази складається з:

  • здачі віталень будиночків під найм - від 500 до 3 000 рублів з відпочиваючого;
  • оплати гостями додаткового сервісу (більярду, обладнання для риболовлі та т. д.) - від 10 000 рублів;
  • реалізації алкогольної продукції - від 5 000 рублів.

Сукупний добовий дохід, таким чином, може досягати 30 000- 0 000 рублей. Місячний дохід - близько 1 000 000 рублів. З вирахуванням витрат на електрику, воду, харчування і т. Д. (150 000 рублів) і заробітної плати співробітників (300 000 рублів) чистий прибуток складе близько 650 000 рублів. Повна окупність проекту - 3-4 роки.

Юридичні нюанси

Для відкриття туристичної бази потрібно не тільки знайти і обладнати земельну ділянку, а й своєчасно підготувати документи. Інакше проблем з контролюючими органами не уникнути.

Категорія земельної ділянки

Турбази, парки і оздоровчі табори, згідно із законодавством РФ, повинні розташовуватися на землях рекреаційного призначення. На жаль, вільних ділянок, які належать до цього типу використання, навколо великих мегаполісів не так вже й багато. Куди більше площа територій, призначених для ведення сільського господарства.

Виникає закономірне питання: чи можна відкрити базу відпочинку на землі сільгосппризначення? І які документи для цього потрібні?

Щоб почати будівництво турбази, земельну ділянку потрібно спочатку перевести з господарської категорії в рекреаційну. Для цього вам знадобляться:

  • кадастровий паспорт земельної ділянки;
  • копії документів, що підтверджують особу;
  • копії правовстановлюючих документів;
  • висновок державної екологічної експертизи;
  • клопотання про зміну категорії земельної ділянки.

З усіма цими документами необхідно звернутися в органи місцевого самоврядування. Після розгляду клопотання вам буде виданий акт, який підтверджує переказ земель в зазначену вами категорію. У разі відмови ви можете оскаржити рішення адміністрації в судовому порядку.

Документи для відкриття бази відпочинку

  1. Дозвіл на будівництво. Видається адміністрацією міста або району.
  2. Проект будівництва (топографічний план, висновок про технічні умови підключення інженерних комунікацій і т. Д.).
  3. Пакет паперів для постановки ділянки на кадастровий облік.
  4. Висновки СЕС і ОГПС.
  5. Договір на вивіз сміття.
  6. Договір на надання охоронних послуг.
  7. Ліцензія на продаж алкогольних напоїв .

Даний перелік не є повним і остаточним. Залежно від індивідуальних особливостей організації бізнесу можуть знадобитися додаткові документи.

Організаційно-правова форма

Для відкриття турбази найкраще підійде форма товариства з обмеженою відповідальністю . Це вбереже вас, в разі невдачі, від втрати майна і особистих накопичень. До того ж, при необхідності до фінансування підприємства простіше буде залучити великих інвесторів.

система оподаткування

Вибір системи оподаткування багато в чому залежить від особливостей вашої турбази та обсягу доходу. Так, якщо загальна площа спальних приміщень в гостьових будиночках не перевищує 500 м², можна скористатися ЕНВД. В інших випадках допоможе заощадити на податках спрощена система (ССО).

Скільки це коштує?
Як відкрити базу відпочинку в селі?
Виникає закономірне питання: чи можна відкрити базу відпочинку на землі сільгосппризначення?
І які документи для цього потрібні?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online