NEWSru.com :: ВВП Греції несподівано виріс сильніше очікувань експертів

Греція зафіксувала зростання економіки в другому кварталі 2017 року на 0,5% в порівнянні з попередніми трьома місяцями

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Греція зафіксувала зростання економіки в другому кварталі 2017 року на 0,5% в порівнянні з попередніми трьома місяцями, передає "Інтерфакс" з посиланням на дані Державної статистичної служби Греції. Експерти при цьому в середньому очікували зростання на 0,2%.

У річному вираженні ВВП країни піднявся на 0,8%, темпи зростання подвоїлися в порівнянні з січнем-березнем.

Експорт грецьких товарів і послуг збільшився на 3,8% в минулому кварталі, імпорт впав на 3,7%. Зростання споживчих витрат склав 0,4%. Крім того, стало відомо, що індекс менеджерів закупівель (PMI) в Греції в серпні несподівано підскочив до 52,2 пункту з 50,5 пункту в липні, оновивши максимум з серпня 2008 року.

В цьому році, як свідчать економічні показники, країна вперше з 2012 року опинилася на межі рецесії. ВВП за перший квартал 2017 року скоротився на 0,1%. У четвертому кварталі 2016 року падіння склало 1,2%.

Утримує країну від дефолту третя з 2010 року міжнародна програма макрофінансової допомоги Греції, прийнята в 2015 році в обмін на обіцянки нових реформ пенсійної системи та приватизацію держвласності. У наданні допомоги обсягом до 86 млрд євро беруть участь країни єврозони, вони діють через Європейський стабілізаційний механізм. Всього в рамках фінансової допомоги Греція отримала більше 200 млрд євро.

Перерахування останнього траншу неодноразово відкладалося через розбіжності між кредиторами і Афінами про зміст пакета реформ, спрямованих на подальше скорочення витрат держбюджету. Від Афін вимагають значного профіциту бюджету, щоб акумулювати достатньо коштів для обслуговування свого суверенного боргу. Засоби потрібні були на створення в країні 300 тис. Робочих місць для скорочення рівня безробіття, що становить 23%.

Для того щоб отримати гроші, грецький парламент 18 травня схвалив скорочення пенсій і підвищення податків. Кредитори, однак, зажадали від Афін прийняти додаткові заходи.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online