Як влаштуватися на роботу по безвізу самому

  1. День 1-й. Обман і пошуки дорогого ночівлі
  2. День 2-й. Шукаємо житло по кишені
  3. День 3-5 Пошуки роботодавців в Польщі
  4. День 5-10 знайомство з польськими роботодавцями (період залежить від того як швидко ви впоралися з...
  5. А давайте порахуємо навскидку витрати (ціни приблизні)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чи можна самому поїхати по безвізу в Польщу і знайти роботу Чи можна самому поїхати по безвізу в Польщу і знайти роботу? Звичайно можна, але не за три дні, а як мінімум за два тижні, та й ціни на проживання та проїзди будуть вище. Адже ми їздимо постійно, у нас свій транспорт і ми знаємо куди їхати. А знаєте, як це буде виглядати в самостійну поїздку? Судячи з відеороликів на ютубі, можу приблизно розписати вашу поїздку.

День 1-й. Обман і пошуки дорогого ночівлі

Для початку доведеться прорватися крізь натовп шахраїв на вокзалі, які розповідатимуть про те, що вони працевлаштувалися самі і допоможуть землякам. Про те, чим це закінчується, можете прочитати в інтернеті, але коротко розкажу. Людина бере невелику заставу з кожного роззяви, прямо на Для початку доведеться прорватися крізь натовп шахраїв на вокзалі, які розповідатимуть про те, що вони працевлаштувалися самі і допоможуть землякам вокзалі !!! нібито на знімання житла або ще для будь-яких цілей, буває, навіть збирає паспорти для оформлення і йде ....

З цього моменту починаються години чекання. Добре якщо у вас взяли тільки гроші, так ви після тривалого очікування до вечора біля вокзалу або в кафе, а коли зрозумієте, що вас обдурили - почнете судорожно шукати житло і погодьтеся на будь запропоноване. Частина з вашої компанії піде нелегально мити підлогу, щоб заробити на зворотний квиток, частина просто повернеться на наступному поїзді додому.

Але ви не такі дурні і не віддали всі гроші, та й документи при вас. Тому переходимо до житла. Перша ночівля буде дуже дорогою, тому що вільний номер і навіть місце в хостелі за пару годин не знайти. Ось третину або половина грошей вже витрачено, а ви ні на сантиметр не наблизилися до своєї мети.

День 2-й. Шукаємо житло по кишені

Виселення зазвичай в 11 або 12. До цього моменту радимо перекусити і скористатися інтернетом (якщо приміщення дозволяє). Нагадую - ви вже в роумінгу. Другий день потрібно Виселення зазвичай в 11 або 12 витратити на покупку сім-карти і пошуки житла. Про роботодавців поки забудьте, інакше знову доведеться переплатити за житло.

Де шукати житло в Польщі? Шукайте інтернет-кафе або просто кафе з вайфай, де можна підключитися до мережі. Мінус такого пошуку - витрати. Доведеться протягом всього часу купувати хоча б чай або заплатити погодинну оренду. Ось і ще частина грошей втрачена, а разом з ними і другий день подорожі.

Друга перешкода - це мова. Кращі пропозиції щодо здачі житла будуть польською мовою. Українцям з цим простіше, ми інтуїтивно його розуміємо, але одна справа слухати і допомагати жестами і зовсім інше читати. Ну та й бог з ним, пошукаємо хостели з англійською мовою, трохи переплативши (якщо англійська ви знаєте).

Ще одна порада: не шукайте найдешевші варіанти, а якщо вже знайшли, то залишайте цінні речі в сейфі (зазвичай це платно) або носите з собою. Другий варіант незручний для зустрічей з роботодавцями. Чи не прийдете ж ви до нього в кабінет з валізами.

Ось нарешті заповітний список у вас в руках, ви зібрали 10-20 варіантів відповідного житла. Як правило, дешеве житло розкидано по околицях і доведеться помотаться по всьому місту. Неприємний сюрприз в тому, що власники хостела не сидять склавши руки, і поки ви їсте - ваше місце може зайняти інший. Тому вибирайте варіанти, де дуже багато вільних місць. У кращому випадку ви знаходите потрібне місце, а в гіршому - починається «День Сурка».

День 3-5 Пошуки роботодавців в Польщі

Припустимо, ви везунчик і оселилися в перший день в нормальному місці. Тепер приступаємо до пошуків роботодавця. Виділяю на це 2-3 дня (хоча на ділі це може зайняти і більше). А ми пам'ятаємо, що ви приїхали сюди і пройшли всі ці труднощі не заради того, щоб посереднику платити. Вам потрібен власник підприємства або на худий кінець його кадровик, тому доведеться обзавестися словником (книгою або онлайн) і перевести сотні оголошення на українську / російську мову.

День 5-10 знайомство з польськими роботодавцями (період залежить від того як швидко ви впоралися з попередньою завданням)

Ось готовий список і настав заповітний день зустрічі з роботодавцями Ось готовий список і настав заповітний день зустрічі з роботодавцями. До цього часу ви вже заплатили за 4-5 днів проживання, за їжу, газети, інтернет, дорогу і якісь свої особисті витрати. Але це дрібниці, зате сам, зате не віддав ці гроші посереднику. Тому гордо одягаємося і вирушаємо назустріч мрії.

Велика частина заводів знаходиться за містом, частина на якихось незнайомих околицях, але з огляду на минуле - це вже не лякає. І тут сюрприз, а вам не так вже й раді. Хочете, скажу чому? Репутація зіпсована минулими здобувачами. Польські роботодавці хоч і в захваті від дешевої робочої сили, але з цього року скуті певними зобов'язаннями. Їм набагато простіше працювати з агентствами, що беруть на себе частину тяганини з документами і приводять працівників, в яких впевнені.

Ось тому на пошуки роботодавця, готового витратити час на ваше оформлення і ризикнути штрафом, піде кілька днів. Всі ці дні ви будете платити за житло, харчування, нескінченні переїзди, але саме неприємно почуєте сотні відмов. Зате сам, зате не «переплатив» або все-таки переплатив?

А давайте порахуємо навскидку витрати (ціни приблизні)

Припустимо, ви киянин, тому переїзд з України обійдеться в 500 грн. (16 євро). Харчування в дорозі ще гривень 50-100. Тепер житло. Хостели в Кракові стоять 400-500 грн на добу (16 євро). І це - не кімната, а одна з ліжок у великому приміщенні з сусідами. А це, то ще щастя. Всю ніч хтось заселяється або виселяється, добре, якщо не бешкетують.

Проживете ви там від 10 днів - 4000-5000 грн Проживете ви там від 10 днів - 4000-5000 грн. (127-160 євро) тільки за житло. Чому від 10? Але якщо ви знайдете роботодавця, вам потрібно буде десь жити + 3-5 днів на оформлення. Ми своїм клієнтам допомагаємо, а вам доведеться поки залишатися тут.

Далі дорога. Всі ці дні ви будете їздити по місту. Кожна поїздка - це 0,90 євро. Припустимо, ви відвідаєте в день 20 роботодавців (так це більше ніж пропонуємо ми, але наші вам раді, а з вашого списку відсотків 80% не захочуть і розмовляти з вами). Як раніше ми вважали, пошуки займуть близько 5-ти днів. 5 * 20 * 0,90 = 90 євро тільки на дорогу. Ой, а ми ж забули, у нас є ще дорога в перші дні, коли ми житло шукали. Уже підбираємося до 120 євро.

Їжа. Голодувати, звичайно ж можна, але тоді до роботодавця вам не дійти. Припустимо, в хостелі є кухня. Прожиток вам обійдеться в 50-70 євро. + Якісь непередбачені витрати (інтернет, телефон і т.д.) приблизно 30-50 євро. Вважаємо?

Підсумок по мінімуму 16 + 127 + 120 + 50 + 30 = 343 євро.

За максиму 16 + 160 + 120 + 70 + 50 = 416 євро.

Так переплатили ви чи ні? І це ми ще не говоримо про результат. З такими розцінками ви б відвідали відразу два тури за роботою. Один в Польщу , А другий в Болгарію .

Так, можна сказати, що не можна порівнювати, тут я проживу 10 днів, а там 3 дні. Але як проживете? З купою чужих людей, самостійно готуючи їжу, цілими днями трясучись в громадському транспорті, вислуховуючи відмови від роботодавців. Але головне, є ймовірність того, що так і не знайдете роботу.

У нашому турі за 250 EUR ви живете в комфортних умовах, їжа організована, дозвілля теж. Зустріч тільки з обраними ще вдома роботодавцями, які вже чекають вас і готові не тільки відповісти на питання, а й показати місце роботи.

👉Также нагадаю, що входить в сам тур: 👈

✔ пакет документів для кордону;
✔ проїзд в обидві сторони: поїзд або автобус;
✔ проживання в готелі 3 * (двомісне розміщення) - 3 ночі;
✔ трансфер по програмі туру;
✔ супровід російськомовного гіда;
✔ майстер-клас успіх на співбесіді »;
✔ юридична консультація з трудового права;
✔ зустрічі з роботодавцями;
✔ консультації з імміграційним адвокатом (якщо необхідно);
✔ огляд нерухомості для знімання або наданого житла від роботодавця;
✔ відвідування компаній і цехів, де надається робота (як правило - це більше 5-ти різних підприємств з різних сфер діяльності.)
✔ відвідування шкіл та дитячих садків (якщо учасник збирається переїжджати з дітьми);
✔ знайомство з працевлаштованими мігрантами з України;
✔ огляд визначних пам'яток.

Вибір за вами. Якщо хочете познайомиться з програмою туру, переходите по засланні .

А знаєте, як це буде виглядати в самостійну поїздку?
Де шукати житло в Польщі?
Хочете, скажу чому?
Зате сам, зате не «переплатив» або все-таки переплатив?
Чому від 10?
Вважаємо?
Так переплатили ви чи ні?
Але як проживете?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online