Неокласика в інтер'єрі квартири або будинку - фото дизайну інтер'єру в стилі неокласика

  1. Квартира в стилі неокласика
  2. Інтер'єр спальні в стилі неокласика
  3. Інтер'єр будинку в стилі неокласика
  4. Кухня-вітальня в стилі неокласика

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо ви тяжієте до розкоші і розмаху класичних інтер'єрів, але побоюєтеся, що в сучасному світі це вже пройдений етап, то Неокласика в інтер'єрі - саме той стиль, який вам потрібен

Якщо ви тяжієте до розкоші і розмаху класичних інтер'єрів, але побоюєтеся, що в сучасному світі це вже пройдений етап, то Неокласика в інтер'єрі - саме той стиль, який вам потрібен. У ній збереглися всі переваги класики, але в новому, сучасному прочитанні.

Не варто думати, що йти в ногу з часом можливо лише змирившись з аскетичностью царського всюди мінімалізму. Дозвольте собі оформити свій будинок так, як підказує ваше серце. Адже в наш час немає «заборонених стилів», є тільки грамотно і професійно спроектоване простір, а є бездарні вироби. І тут вже не важливо, в якому напрямку вони виконані, головне - наскільки якісно.

Респектабельність, статусність, стримана розкіш, ось лише небагато з того, що може запропонувати неокласичний інтер'єр. Класичні форми в обрисах меблів і виразні і насичені деталями елементи декору, не виглядають в такій подачі химерними або застарілими. Все це подано в більш стриманих, спокійних, придатних сьогоднішнього дня лініях і формах. А експерименти в поєднанні сучасних композицій і традиційних елементів часом виглядають просто заворожуюче.
Респектабельність, статусність, стримана розкіш, ось лише небагато з того, що може запропонувати неокласичний інтер'єр

Квартира в стилі неокласика

Дизайн інтер'єра в стилі Неокласика прийшов на зміну більш складним і насиченим класичних форм в обробці приміщень. Він увібрав в себе новітні дизайнерські рішення, обзавівся свободою в застосуванні мінімалістичний елементів і предметів, можливістю порушувати правила і експериментувати. При цьому тут збереглося одне з головних достоїнств класики - можливість дивувати розкішними і ефектними рішеннями, запозиченими з багатовікових традиційних стилів. Все, що було рішуче отринуто прихильниками мінімалізму, було перетворено і подано в свіжому і своєчасному вигляді.

Пройдемося по деяких важливих моментів, на які варто звернути увагу при роботі над неокласичних інтер'єром:

Кольорова гамма:
Кольори, які будуть використані в обробці приміщень і меблів, схожі з класичною палітрою. Вона надзвичайно широка і важко сказати, чого б тут використовувати не можна. Але загальні рекомендації дати можна.

  1. Фонові кольори (стіни, підлога, стеля і великі площини шаф) слід робити більш стриманими, не має значення темними або світлими і в якому відтінку, але превалювати тут повинні білий, відтінки коричневого, сірого і всілякі їх поєднання. Для фонових кольорів не варто використовувати відтінки яскравих, насичених кольорів. Як і здебільшого доречніше виглядатимуть холодні відтінки, за винятком коричневих, які, напевно, завжди до місця.
  2. Якщо хочете яскравості в інтер'єрі - її забезпечать точкові кольорові акценти, створені за допомогою використання відповідної меблів, килимів, картин і різних світильників. Але все-таки, хороший результат переважно забезпечить стримана кольорова гама. Більш яскраві і насичені поєднання можливі, але надзвичайно складні в застосуванні і більша ймовірність помилки. А ось використання пастельних тонів зовсім не обов'язково. У неокласика можливі дуже темні і контрастні поєднання, так само як і дуже вибілені композиції.
  3. А ось стелі найчастіше робляться білими. І, якщо в їх обробці не використовується дерево або позолота, їх краще залишити саме такими.

І, якщо в їх обробці не використовується дерево або позолота, їх краще залишити саме такими

Потреба у великих площах:
Багато стилі можуть органічно виглядати в будь-яких квартирах, нехай навіть самих невеликих, але Неокласика точно не відноситься до їх числа. Стилістика цього напрямку передбачає розкіш і статусність, а значить, воно буде неприродно виглядати в затиснутих і обмежених просторах. Так що ми рішуче не рекомендуємо застосовувати цей напрям в невеликих квартирах і будинках.

Великі вікна і досить просторі площі дадуть можливість розвернутися дизайнерської думки і досягти необхідної виразності і масштабу. Певні стилістичні рішення просто неможливо безболісно застосувати в умовах обмеженого простору, а спроби все-таки це зробити обертаються комічним результатом на виході. І якщо в класиці в наш час рішуче неможливо працювати без значної висоти стель, то в неокласиків обмеження по висоті приміщень не так критичні, а ось площі кімнат все одно повинні бути досить великими.
Великі вікна і досить просторі площі дадуть можливість розвернутися дизайнерської думки і досягти необхідної виразності і масштабу

Інтер'єр спальні в стилі неокласика

Неокласична спальня спокійна і одночасно вражаюча. Стримані, але виразні форми меблів і обробки покликані з одного боку здивувати і викликати захоплення, а з іншого проявити спокійне гідність не переходить в зайву показовість.

Не існує єдиних правил оформлення і обробки спальні в цьому напрямку. Тут, як і в усіх інших випадках, просто використовуються основні принципи стилю і застосовуються до поточної функції приміщення. Тому не можна сказати, що стіни обов'язково декоруються панелями або їх імітацією, хоча це і поширений прийом. Найчастіше використовується інше рішення - виділення в спальні акцентної стіни, яка зазвичай розташовується в узголів'я ліжка. Така стіна може бути виділена кольором, іншим матеріалом і більш насиченою пластикою.

Якщо виробити якісь спільні правила, то цим напрямком характерні значні виразні предмети меблів, в близьких до класичних формах, покликані вразити, але я не перейду певну межу. Такі предмети розташовуються на стриманих «фонах» так само класичного характеру, які повинні бути досить просторі і вільні. Колірна гамма стримана, темна або світла - в залежності від побажань замовника, тут обмежень немає.

Точкові яскраві акценти, призначення яких оживити загальну картину і привнести жвавість в загальну більш розмірене атмосферу, можуть проявлятися через обрані предмети меблів, картини, букети квітів або дрібні предмети декору.
Точкові яскраві акценти, призначення яких оживити загальну картину і привнести жвавість в загальну більш розмірене атмосферу, можуть проявлятися через обрані предмети меблів, картини, букети квітів або дрібні предмети декору

Інтер'єр будинку в стилі неокласика

меблі:
Меблі в неокласичному інтер'єрі будинку може бути дуже різною. Тут можна застосовувати і осучаснені лаконічні форми і урочисті, чудернацькі класичні екземпляри з різьбленням і великою кількістю деталей. А так само природно будуть виглядати всілякі поєднання обох варіантів і досить сміливі експерименти. Краса цього напрямку в тому, що палітра форм і рішень дивно широка і дозволяє створювати досить несподівані речі в такий, здавалося б, традиційній стилістиці.

Нормальним буде і використання, звичайно точкове, зовсім мінімалістичний предметів в сучасних формах. Так само як і розміщення по сусідству з ними абсолютно класичних або навіть барокових зразків. Такі сполучення не тільки виглядають повністю природно, але і створюють особливу виразність базується на контрасті таких різних предметів.

Однак тут головне дотримати певну поміркованість і не скотитися в кітч, в процесі таких сміливих експериментів. Все-таки, загальний характер тут - стримана розкіш, і спокійна респектабельність, і вона не повинна перетворитися в циркове шоу.

Підлога:
Пол найчастіше робиться в темних тонах, швидше за все це щось дерев'яне: паркет, паркетна дошка або керамічна плитка імітує дерево. Малюнок дерева повинен бути акуратним, спокійним і свіжим, немов тільки що вийшов з столярної майстерні, сучки, потертості і подряпини не прикрашають даний стиль, на відміну від багатьох інших.

Так як загальна атмосфера має на увазі і досить високий рівень оздоблювальних матеріалів, то такі доступніші рішення як ламінат або лінолеум в даному напрямку не використовуються в принципі. Другий варіант для обробки підлоги в неокласичному будинку - камінь, мармур, або рідше - плитка, стилізована під камінь.

світло:
Світильники є одним з найважливіших засобів виразності в даній стилістиці, і тому мають ефектними, розкішними формами класичного, але осучасненого характеру. Сучасність форм проявляється в їх спрощення і зменшення кількості деталей, а так само в характері ліній, використовуваних матеріалах і кольорах. Але цілком природно зустріти в такому інтер'єрі супер-розкішну і зачаровує складністю форм люстру.
світло:   Світильники є одним з найважливіших засобів виразності в даній стилістиці, і тому мають ефектними, розкішними формами класичного, але осучасненого характеру

Кухня-вітальня в стилі неокласика

Неокласична кухня в цілому дуже схожа на свій класичний прообраз, тільки більш строгий, полегшений, який скинув непотрібні зайві деталі. Благородність і аристократичність немов пронизує її всю, від початку і до кінця. Тут ви не знайдете грубих необроблених балок, властивих Провансу, або неприкритою цегляної кладки, улюбленого прийому стилю Лофт. Тут все статечно, акуратно і врівноважено.

Інше питання, що в цій традиційній витонченості раз у раз проскакують сучасні елементи і не прихована хромована техніка виглядає цілком доречно. А часом, і сміливі експерименти заносять в загальну спокійну картину, несподівано бунтарські і виразні риси інших стилів. Такі поєднання, як в кухні так і в будь-яких інших приміщеннях в стилі Неокласика виглядають свіжо і природно.

Палітра, використовувана для вирішення дизайну такої кухні, дотримується тих же правил що і весь напрямок в цілому. Тут дизайнерові надаються дуже широкі можливості для творчості: це можуть бути дуже темні кольори, так і практично білі, або молочні. Рекомендується, однак, дотримуватися не надто насичених відтінків.

На завершення нагадаємо, що кращий спосіб визначитися з тим, якими ви хочете бачити свій майбутній інтер'єр - це переглянути якомога більше фотографій якісних інтер'єрів. Це можна зробити на нашій сторінці в facebook , За даним напрямком дивіться цей альбом.

Підписавшись на нас, ви зможете щодня приділяти увагу своєму майбутньому дому.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online