Як і де отримати кадастровий паспорт на земельну ділянку, скільки коштує і терміни оформлення

  1. Як і де отримати кадастровий паспорт земельної ділянки
  2. Зразок і форма
  3. Вартість і терміни отримання
  4. Термін дії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо ви поки не стикалися з процедурами з купівлі-продажу, обміну або дарування нерухомості, то, можливо, навіть не уявляєте, як виглядає кадастровий паспорт, що це таке і навіщо потрібен.

Кадастровий паспорт на ділянку є документ - виписку з держреєстру даних спеціальної форми про об'єкт нерухомості: всі дані і технічні характеристики ділянки та розташованих на ній будівель, також вся необхідна інформація про власника, занесені в державну реєстраційну систему на підставі попередньої процедури межування . Кадастровий паспорт оформляється на будинку, квартири, земельні ділянки, а також будь-які комерційні об'єкти. Такий документ, по суті, є короткою версією технічного паспорта, необхідний для процедури угод з купівлі-продажу, обміну або дарування нерухомості, заповіті (п. 4 ст. 14 Закону РФ «Про державний кадастр нерухомості» № 221 від 24. 07. 2007 м). Якщо ви плануєте продати земельну ділянку, то також буде необхідно виготовити документ на будинок або котедж, наявний на ньому. Основні формати:

  • на земельну ділянку;
  • на нежитлове або житлове приміщення;
  • для об'єктів нерухомості з незавершеним будівництвом.

Якщо найближчим часом вам не доведеться робити ніяких угод, то необхідності в такому документі немає.

Як і де отримати кадастровий паспорт земельної ділянки

Процедура отримання цього документа регламентується спеціальним законом «Про Федеральну службу державної реєстрації, кадастру ...». Оформити його можна тільки після проходження реєстрації в держреєстрі, отримавши індивідуальний кадастровий номер , За яким у подальшому будуть відслідковуватися угоди, проведені з цим об'єктом. Знадобляться документи:

  • межовий план або кадастровий номер ділянки;
  • копія документа, який підтверджує дозвіл земельного спору, узгодження меж ділянки землі з усіма учасниками в установленому законодавством порядку (якщо такі відомості не містяться в межевом плані, ст. 38 «Закону про кадастр»);
  • паспорт або ксерокопія паспорта, довіреним особам - нотаріально - завірена довіреність;
  • ксерокопія документа, що доводить право заявника на даний об'єкт (при обліку змін даного об'єкта, обліку адреси власника або зняття з обліку даного об'єкта і відсутності відомостей про реєстрацію заявника на цей об'єкт в державний кадастр);
  • ксерокопія документа, що посвідчує або встановлює права власності даного заявника на нерухомий об'єкт або встановлюється обмеження прав на об'єкт на користь заявника;
  • ксерокопія документа, що підтверджує встановлене дозвіл використання ділянки землі відповідно до ФЗ;
  • ксерокопія документа, що підтверджує приналежність ділянки землі до певних категоріям земель відповідно до ФЗ.

Якщо дана земельна ділянка не перебуває на обліку державної реєстрації, то його необхідно поставити. Для цього будуть потрібні такі документи: заяву, акт погодження меж з усіма сусідами, квитанція про сплату державного мита для фізичних осіб (мито становить 100 рублів, 1000 рублів - для осіб юридичних), межовий план.

Кадастровий паспорт на даний момент можна отримати такими способами:

  • відправлення запиту до територіального підрозділу органу реєстру (Федеральна служба державної реєстрації, картографії та кадастру) за місцем знаходження ділянки - цей варіант має перевагу перед іншими в тому, що ви отримаєте оригінальні документи з печатками і підписами, які не вимагають подальшого завірення нотаріусом;
  • відправлення запиту поштою - самий розтягнутий за часом варіант, додатково буде потрібно нотаріальне засвідчення копій;
  • замовити через інтернет - самий оперативний спосіб, дозволяє отримати будь-яку необхідну кількість копій, додатково буде потрібно нотаріальне засвідчення копій. Для цього необхідно зайти на сайт Державних послуг (www.gosuslugi.ru), вибрати послугу - «Надання відомостей, внесених в держ. кадастр нерухомості »і виконуєте всі необхідні вимоги системи для отримання даної послуги.

Зразок і форма

Форма кадастрової виписки про ділянку землі і кадастровий план території ділянки регламентуються Наказами Міністерства Юстиції Російської Федерації № 66, «Про затвердження форм кадастрових паспортів земельної ділянки, будівлі, об'єкта незавершеного будівництва, споруди, приміщення» № 32 від 18. 02. 2008 р

Стандартний кадастровий паспорт на земельну ділянку складається з чотирьох блоків:

  • В 1 - основні відомості про ділянку;
  • У 2 - масштабувати схематичний план земельної ділянки;
  • У 3 і В 4 - інформація про законодавчі обмеження користування об'єкта (у випадках, якщо ділянка розташована в зоні охорони водосховища або заповідній зоні, об'єкт узятий в кредит і т.д.)

тут можна завантажити зразок кадастрового паспорта .

Вартість і терміни отримання

Відомості, внесені до державного реєстру, за винятком кадастрових довідок і кадастрових планів територій, надаються в термін до п'яти днів, виключаючи вихідні і свята, з моменту отримання відповідного запиту органом кадастрового обліку (п. 8 ст. 14 закону РФ № 221 від 24. 07. 2007 року «Про державний кадастр ...»).

На підставі положення Закону про кадастр РФ п. 11 ст. 14 з січня 2013 року кадастровий паспорт на будь-який об'єкт нерухомості став платним.

Інші матеріали по темі статті:   як виправити кадастрову помилку   самостійно або за допомогою фахівців Інші матеріали по темі статті: як виправити кадастрову помилку самостійно або за допомогою фахівців.
Як відбувається кадастрова оцінка земель, описано тут: http://www.landatlas.ru/help/kadastrovaya-ocenka-zemelnyh-uchastkov.htm .

Вартість (держмито) отримання в електронному вигляді:

  • для фізичних осіб за 1 екземпляр - 150 рублів,
  • для юридичних за 1 екземпляр - 300 рублів.
  • Спосіб оплати - безготівковий розрахунок.

Вартість (держмито) отримання в оригінальному паперовому вигляді:

  • для фізичних осіб за 1 екземпляр - 200 рублів,
  • для юридичних за 1 екземпляр - 600 рублів.
  • Спосіб оплати - готівковий розрахунок.

У тому випадку, якщо ваших даних ще немає в держреєстрі, відповідно немає присвоєного індивідуального кадастрового номера, ви не виробляли послуги межування, то вам просто необхідно звернутися до кваліфікованих фахівців для проведення всіх цих робіт для подальшого отримання документа. Час всього комплексу робіт складе до півроку, вартість від 15 тисяч фізичних осіб, від 50 тисяч рублів - юридичним.

Термін дії

Термін дії кадастрового паспорта не встановлено законодавчо, а тому є безстроковим. Документ містить тільки дату видачі. Якщо є написи, що обмежують термін дії документа, то знайте - це незаконно, є самоуправством і карається. Кадастровий паспорт на ділянку надається у ФРС тільки в такому випадку, якщо спочатку він ніколи не надавався в цей орган, тобто одноразово при первинному обліку (на підставі ст. 33 п. 10 ФЗ «Про державну реєстрацію прав ...»).

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online