Як і які документи необхідно отримати після народження дитини

  1. Як і які документи необхідно отримати після народження дитини Як оформити в Санкт-Петербурзі документи...
  2. Державна реєстрація народження
  3. Прописка новонародженої дитини (реєстрація за місцем проживання)
  4. СНІЛС
  5. Медичний поліс на новонародженого
  6. Допомога по народженню дитини (федеральне)
  7. Допомога по народженню дитини від міста. Карта «Дитяча»
  8. Визначення в ясла або дитячий сад
Детальніше про погоду в Петербурзі


Як і які документи необхідно отримати після народження дитини
Як оформити в Санкт-Петербурзі документи на новонароджену дитину

Дані на 2016р.
Свідоцтво про народження
Прописка новонародженої дитини (реєстрація за місцем проживання)
СНІЛС - пенсійне свідоцтво
Медичний поліс на новонародженого
Допомога по народженню дитини (федеральне)
Допомога по народженню дитини від міста. Карта «Дитяча»
Визначення в ясла або дитячий сад

Державна реєстрація народження

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Свідоцтво про народження дитини - це перший документ, який необхідно оформити на новонародженого. Для отримання свідоцтва про народження необхідно звернутися в районне відділення ЗАГС за місцем реєстрації (прописки) одного з батьків. Зареєструвати дитину може будь-який член родини або їх представник.
Для цього вам будуть потрібні наступні документи:

  • Довідка про народження дитини, видана міським медичним закладом (Медичне свідоцтво)
  • Заява на реєстрацію дитини від матері або електронне звернення через сайт держпослуг .
  • Уповноваження одного з подружжя або іншої особи на реєстрацію дитини (за формою ЗАГС). Заява буде потрібно тільки підписати. Бланк заяви від батька або матері - документ "Умови та порядок" , Додаток 2 і 3.
  • Свідоцтво про шлюб батьків
  • Документи (паспорт або інший документ, що засвідчує особистість) батька і матері

Найпростіший спосіб отримання свідоцтва про народження, це записатися на прийом в ЗАГС через Інтернет, скориставшись сервісом Державні послуги в Санкт-Петербурзі - електронна приймальня . В цьому випадку ви можете забронювати час для відвідування ЗАГС. Особи, які подали заяву на реєстрацію дитини он-лайн, приймаються окремо від живої черги, вся процедура реєстрації новонародженого займе не більше 15 хвилин. Через портал держпослуг також можна подати заяву на урочисту реєстрацію народження дитини в відділах ЗАГС Санкт-Петербурга і в Палаці урочистої реєстрації народження «Малютка».

Після заповнення форми, вам буде запропоновано роздрукувати «електронне запрошення», на якому буде вказана дата і час прийому (вибираєте дату і час звернення самі), а також список необхідних документів.

Якщо потрібне встановлення батьківства, заяву на реєстрацію народження в електронній формі не приймається.

У РАГСі вам видадуть свідоцтво про народження дитини, пам'ятну медаль і «довідку про народження» (форма №24). Цю довідку треба подати за місцем роботи одного з батьків на отримання допомоги при народженні дитини - «Федеральна одноразова виплата при народженні дитини».

Прописка новонародженої дитини (реєстрація за місцем проживання)

Відповідно до законодавства РФ (Наказ ФМС Росії від 20.09.2007 N 208) неповнолітньої дитини (дитини, яка не досягла 14 років) можна прописати тільки до батьків (тата або мами). Щоб прописати дитину до матері або до батькові, досить їх обопільного бажання, згоди же власника (наймача) або інших осіб, поживающих в квартирі, не потрібно. Постарайтеся зареєструвати дитину за місцем проживання протягом 7 днів після отримання свідоцтва про народження, в іншому випадку, на батьків можуть накласти адміністративне покарання (залежить від шкідливості працівників ФМС). Подати документи необхідно в паспортний стіл за ТСЖ, ЖЕКу, ЖЕУ. Для прописки необхідно надати наступні документи:

  • Паспорти батька і матері, ксерокопії паспортів
  • Свідоцтво про шлюб або свідоцтво про встановлення батьківства, копія свідоцтва
  • Свідоцтво про народження дитини, 2 копії свідоцтва
  • Заява (Форма №6) про реєстрацію за місцем проживання
  • Заява від другого з батьків, що він не заперечує в реєстрації дитини за місцем реєстрації дружини або чоловіка (подається в тому випадку, якщо подружжя прописані за різними адресами. Заява подається кожним з батьків особисто і завіряється інспектором на місці)
  • Довідка з місця проживання другого з батьків про те, що дитина не прописаний з ним, якщо з моменту народження пройшло більше місяця.

Паспорти і свідоцтво про народження дитини заберуть на один тиждень. На зворотному боці свідоцтва про народження поставлять штамп про реєстрацію дитини за вказаною адресою. Запис про дитину в паспорт батька в паспортних столах більше не ставлять. Для цього необхідно в будь-який зручний для вас час звернутися в районне відділення УФМС.

У «правильному» паспортному столі при отриманні паспортів та свідоцтва вам видадуть довідки за формою 8 і 9, які можуть знадобитися в інших інстанціях, наприклад при отриманні міського допомоги при народженні дитини (довідка форма 9).

СНІЛС

СНІЛС - страховий номер індивідуального особового рахунку громадянина в системі обов'язкового пенсійного страхування, його ще називають пенсійним свідченням. Реєстрація громадян, в тому числі дітей, як застрахованих осіб в системі обов'язкового пенсійного страхування передбачена Федеральним законом від 01.04.1996 № 27-ФЗ «Про індивідуальному (персоніфікованому) обліку в системі обов'язкового пенсійного страхування». Це третій документ, який небхідно оформити не затягуючи.

Страхове свідоцтво обов'язкового пенсійного страхування видається територіальним Управлінням Пенсійного фонду РФ (ПФР). За новим законодавством, дані про новонароджених в пенсійний фонд подають районні відділення ЗАГС, що видали свідоцтво про народження дитини. Отримати СНІЛС на дитину може один з батьків, звернувшись до територіального фонд ПФР (адреса повідомляють в ЗАГС при реєстрації дитини). Рекомендують звертатися за СНІЛС через місяць після отримання свідоцтва про народження, але в реалії все робиться швидше. Якщо у вас немає можливості чекати місяць, зверніться до ПФ приблизно через 10 днів, цілком можливо, що СНІЛС вже буде вас чекати. Забрати СНІЛС необхідно протягом 3-х місяців.

Адреси та телефони районних управлінь ПФР можна подивитися на сторінці відділення по Санкт-Петербургу і Ленінградської області . Зверніть увагу, тепер без СНІЛС ви не зможете оформити дитині медичний страховий поліс.

Медичний поліс на новонародженого

Поліс обов'язкового медичного страхування оформляється за місцем прописки (постійної реєстрації) одного з батьків, тобто, прив'язки до місця прописки самої дитини немає. При цьому звернутися за отриманням поліса в районну страхову компанію може будь-який з батьків, за місцем прописки свого чоловіка або дружини. Для отримання поліса ОМС потрібно звернутися в районне відділення будь-якій страховій компанії, або в МФЦ (центри "Мої Документи"). При собі мати наступні документи:

  • свідоцтво про народження дитини;
  • документ, що засвідчує особу законного представника дитини;
  • страхове свідоцтво обов'язкового пенсійного страхування!

Якщо звернутися до відділення страхової компанії, поліс ОМС видадуть одразу. При зверненні в МФС спочатку видають тимчасовий поліс, а через місяць необхідно буде звернутися повторно за оригіналом документа. Поліс необхідно оформити протягом 12 місяців з дня рожденіію я дитини, до цього часу діє талон №3 родового сертифікату, але його дія поширюється тільки на диспансерне спостереження в дитячій поліклініці, тому не зволікайте з полісом обов'язкового медичного страхування для дитини.

Допомога по народженню дитини (федеральне)

Федеральна одноразова виплата при народженні дитини на 2016р. становить 15512,65 руб. Допомога виплачується всім категоріям громадян за місцем роботи одного з батьків. Для отримання допомоги необхідно надати в бухгалтерію довідку про народження дитини (форма №24), видану РАГСом, копію свідоцтва про народження, заяву на отримання допомоги і довідку з роботи другого з батьків про те, що йому не нараховувалося і не виплачувалося даний посібник.

Чи не працюючим громадянам слід звернутися в районний відділ соціального захисту населення або в Багатофункціональні центри надання державних послуг .

Допомога по народженню дитини від міста. Карта «Дитяча»

«Одноразова компенсаційна виплата при народженні дитини (усиновлення у віці до шести місяців) для придбання предметів дитячого асортименту і продуктів дитячого харчування за рахунок коштів бюджету Санкт-Петербурга» призначається громадянам Російської Федерації, місцем проживання яких є Санкт-Петербург. Право на одноразову компенсаційну виплату при народженні дитини має один з батьків без урахування сукупного доходу сім'ї за умови, що жінка встала на медичний облік з приводу вагітності в закладі охорони здоров'я в термін до 20 тижнів, або при усиновленні дитини у віці до шести місяців. Розмір допомоги на 2016 р .:

  • 26 237 руб. 00 коп. - при народженні першої дитини;
  • 34 984 руб. 00 коп. - при народженні другої дитини;
  • 43 729 руб. 00 коп. - при народженні третьої і наступних дітей.
  • Посібник можна оформити у відділах соціального захисту населення, але ми рекомендуємо звернутися в районне МФЦ ( Багатофункціональні центри надання державних послуг ). У цьому ж центрі ви зможете отримати довідку за формою 9 необхідну для оформлення виплати, якщо таку не надали в паспортному столі. Зверніть увагу, довідка за формою 9 видається тільки в тому випадку, якщо ваш будинок обслуговується ЖЕК, тому що в базі НІ ДАНИХ по ТСЖ. Якщо у вашому будинку створено ТСЖ, довідку необхідно отримати в паспортному столі ТСЖ або Керуючою Компанії. Термін дії довідки один місяць!

    Результат надання послуги - грошову допомогу на банківській картці, яке можна витратити тільки цільовим чином на дитину в магазинах що беруть участь в програмі ( «Стрічка», «Дочки-Синочки», «Окей», «Дитячий Світ», і ін.). Отримати карту ви зможете через місяць в тому ж МФЦ. Заява на даний посібник можна оформити не виходячи з дому, через інтернет портал держпослуг .

    Необхідні документи:

  • паспорт мами
  • свідоцтво про народження дитини
  • довідка за формою номер №9 (довідка за місцем прописки дитини)
  • довідку з жіночої консультації про постановку на медичний облік з приводу вагітності в термін до 20 тижнів
  • в деяких випадках може потребоватся свідоцтво про реєстрацію за місцем проживання (форма №8)
  • Визначення в ясла або дитячий сад

    Якщо ви бажаєте влаштувати дитину в ясла, необхідно відразу, після оформлення свідоцтва про народження особисто звернутися в РАНО. Садів з ясельними групами в місті не так багато, і чим раніше ви звернетеся, тим більше шансів потрапити в ясла. Ті, хто вирішив віддати дитину в садок після 2-х років можуть оформити заявку через портал державних і муніципальних послуг або також звернутися в РАНО. Зверніть увагу, постановка на чергу в дитсадок при особистій присутності в РАНО має пріоритет перед оформленням через інтернет. Оформляти заявку через інтернет слід відразу після оформлення свідоцтва про народження.

    Бажаємо успіху і здоров'я вам і вашим дітям!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online