Як дізнатися / перевірити заборгованість по податках по ІПН (для фізичної особи)?

  1. Чи можна по ІПН дізнатися про податки і податкову заборгованість?
  2. На яких сайтах можна перевірити борги по податках за ІПН?
  3. 1. Сайт ФНС - перевірити заборгованість по податках по ІПН
  4. 2. Сайт ФССП - перевірити прострочену заборгованість по податках
  5. 3. Єдиний сайт державних послуг - дізнатися борги по податках онлайн
  6. Як дізнатися що вимагає погашення суму податку онлайн по ІПН?
  7. Як дізнатися прострочену заборгованість по податках по ІПН?
  8. Як перевірити заборгованість по транспортному податку, з податку на нерухомість?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо у вас виникла необхідність перевірити заборгованість по податках по ІПН, то це можна здійснити кількома способами, зокрема провести онлайн-перевірку боргів перед податковою. У більшості випадків відомості про свої борги по податках громадянин може без проблем отримати за допомогою сайту Федеральної податкової служба по ІПН, але в деяких ситуаціях дані за податковою заборгованістю можна дізнатися лише після отримання спеціального доступу в податковій інспекції за місцем реєстрації.

У цій статті ми познайомимо вас з усіма наявними способами отримання і перевірки заборгованість по податках.

Чи можна по ІПН дізнатися про податки і податкову заборгованість?

Фізична особа, яка сплачує податки, час від часу стикається з необхідністю дізнатися інформація щодо наявної заборгованості по податках маючи в розпорядженні свій ІПН, подібна інформація може ставитися до:

  • Прострочені заборгованості по податкових платежах.
  • Податки, які були сплачені (щоб уникнути повторної оплати).
  • Заборгованості, які були призначені до стягнення податковою інспекцією, але по факту не були сплачені.
  • Податкові платежі, за якими термін оплати ще не настав (не був прострочений).

Дану інформацію можна отримати в режимі он-лайн, маючи вихід в інтернет, або в податковій інспекції, розташованої в вашому районі. Відомості про різні види податкової заборгованості, які можна дізнатися по ІПН, розміщені на ряді державних інтернет-ресурсах, про які ми розповімо в цьому публікації.

Як правило, заборгованість по податках можна дізнатися і перевірити за такими відомостями: повне ім'я та дата народження платника податків; ІПН (ідентифікаційний податковий номер); СНІЛС індивідуальний номер із свідоцтва обов'язкового пенсійного страхування. У ряді випадків потрібно реєстрація і отримання ЕЦП (Електронний цифровий підпис), наприклад, для авторизації на порталі держпослуг для доступу до бази даних, що містить інформацію з податків.

На яких сайтах можна перевірити борги по податках за ІПН?

Як ми вже згадали, існує ряд державних сайтів і порталів, на яких можна перевірити борги по податках за ІПН і ПІБ, зараз ми зупинимося на основних інтернет-ресурсах, що містять податкову інформацію і дозволяють отримати до неї доступ онлайн.

1. Сайт ФНС - перевірити заборгованість по податках по ІПН

Якщо вам необхідно подивитися податки онлайн по ІПН, то перший ресурс, який вам слід відвідати http://www.nalog.ru/ - це сайт ФНС Росії -. На ньому перейти в свій «Особистий кабінет платника податків для фізичних осіб». Щоб потрапити в нього, треба зайти на головну сторінку і скористатися пунктом Меню «Заплати податки».

Слід знати, що зайти в особистий кабінет можна тільки за допомогою пароля, отримати який можна в територіальному відділенні податкової служби. Платник податків повинен написати заяву, на підставі якого ФНС реєструє його на своєму сайті і видає реєстраційну карту - в ній знаходиться інформація про порядок користування особистим кабінетом, а також пароль для доступу до бази даних по податках. Логіном для входу в особистий кабінет є ІПН громадянина. Цей спосіб дає можливість дізнатися заборгованість по ІПН онлайн.

Після того, як користувач буде зареєстрований на сайті, через три дні він отримає доступ до свого особистого кабінету. До того ж, слід протягом 30 днів змінити спочатку виданий тимчасовий пароль доступу, в іншому випадку доведеться заново отримувати пароль в податковій інспекції.

Якщо ви втратили (або у вас його просто немає) свідоцтво про постановку на облік в податковій, то хвилюватися не варто, так як ви маєте можливість дізнатися свій ІПН на сайті nalog.ru. Щоб перевірити, який ІПН присвоєно того чи іншого фізичній особі знадобляться реквізити паспорта та ПІБ. Для ІПН підприємця вистачить повного імені та регіону, де він проживає.

2. Сайт ФССП - перевірити прострочену заборгованість по податках

Інформацію про заборгованість, яка була прострочена, можна отримати і на офіційному сайті ФССП (Федеральної Служби судових приставів).

Заходьте на офіційний сайт ФССП http://fssprus.ru/ - знаходите вкладку «Реєстр розшуку по виконавчих проваджень» (див. Скріншот екрану на ілюстрації), після чого вам будуть доступні необхідні відомості. На даному сайті реєструватися не потрібно, і відомості можна отримати без ІПН. Знадобиться лише ввести в графу пошуку ім'я та прізвище боржника і вибрати зі списку необхідний регіон. Якщо буде потрібно отримати більш точні дані, то слід вказати дату народження і повне ПІБ.

3. Єдиний сайт державних послуг - дізнатися борги по податках онлайн

Інформацію про податкові борги можна отримати ще на одному ресурсі - єдиному порталі державних послуг. Заходимо на сайт gosuslugi.ru , Знаходимо на головній сторінці вкладку "Податкова заборгованість фізичних осіб» і натискаємо на неї.

Щоб отримати дані на порталі ЕПГУ (єдиний портал держпослуг), необхідно пройти реєстрацію. Для проходження даної процедури, слід вказати свій номер СНІЛС і наступні персональні дані:

  • Повний ПІБ;
  • дата і місце народження;
  • місце реєстрації (за місцем проживання і за місцем перебування;
  • домашній телефон;
  • електронну пошту.

Реєстрація буде активізована за номером СНІЛС або за номером телефону за допомогою SMS (в залежності від обраного вами способу авторизації буде доступний той чи інший набір функцій, так наприклад оформивши ключ ЕЦП ви отримуєте доступ до всіх інструментів і функцій єдиного порталу держпослуг).

Як дізнатися що вимагає погашення суму податку онлайн по ІПН?

Якщо у вас з'явилася необхідність дізнатися суму податків, по яких не настав (або не закінчився) термін сплати, то це, як ми вже розглянули вище, можна зробити на сайті ФНС, зайшовши в «Особистий кабінет платника податків». Вимагається інформація знаходиться у вкладці «Нараховано».

Якщо ви завчасно сплатили податок, за яким термін сплати ще не настав, то інформація про нього буде перебувати в графі «Переплата / заборгованість» і до того моменту, як термін сплати закінчиться, сума буде враховуватися як переплата. Коли термін для оплати підійде до кінця, сума буде переміщена в графу «Сплачено».

Також інформацію, про яку ми розповіли вище, можна отримати на порталі гос.услуг.

Як дізнатися прострочену заборгованість по податках по ІПН?

У разі, коли платником податків було пропущено строк сплати по податку, і йому необхідно дізнатися розмір податкового боргу,, то отримати необхідну інформацію можна на сайті ФНС, перейшовши в Особистий кабінет. Аналогічні відомості можна отримати на сайті державних послуг. Борг буде врахований як «Заборгованість» і отримати відомості про нього є за допомогою графи «Переплата / Заборгованість».

У разі, коли платник податків у добровільному порядку не сплачує борги, податкова інспекція буде стягувати їх в судовому порядку, і для цього буде використаний механізм судового наказу. Дана схема являє собою спрощений порядок судочинства, для якого присутність платника податків-боржника не потрібна. Після цього судовий наказ буде переданий в федеральну службу судових приставів.

На сайті ФССП можна знайти відомості про так званих виконавчих провадженнях, що представляють собою справи на стягнення боргу з податків в примусовому порядку. Цією процедурою займаються судові пристави. Дані про виконавче провадження містять місце проживання боржника, повне ім'я, судовий акт (підстава до стягнення боргу) і суму боргу.

Як перевірити заборгованість по транспортному податку, з податку на нерухомість?

На сайті ФНС немає відмінностей між місцевими і федеральними податками. Через деякий час (найчастіше це кілька днів), коли відомості про об'єкт оподаткування з'являться в інспекції, в «Особистому кабінеті» платника податків щодо цього об'єкта (рухоме або нерухоме майно) можна знайти заборгованість фізичної особи за номером ІПН. Суму податку можна буде перевірити тоді, коли настає термін нарахування податку по даному об'єкту.

Якщо вам необхідно дізнатися майновий, транспортний податки або суму заборгованості з податку на нерухомість, то достатньо натиснути на відповідний об'єкт - нерухомість, автомобіль, земельну ділянку.

Щоб оперативно перевіряти інформацію про податок на автомобіль (транспортний податок) на порталі державних послуг можна скористатися функцією «додати транспортний засіб». Для чого слід ввести назву, серію і номер свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та державний номер автомобіля в відповідні поля.

Інформація про ПДФО виноситься в окрему графу, що представляє відомості про податки, сплачених за місцем роботи (2-ПДФО), а також за декларацією 3-ПДФО.

Інформація про ПДФО виноситься в окрему графу, що представляє відомості про податки, сплачених за місцем роботи (2-ПДФО), а також за декларацією 3-ПДФО

Підіб'ємо підсумки: перевірити податки по ІПН онлайн не важко, якщо пройти реєстрацію на сайті податкової інспекції, а потім увійти в особистий кабінет. Аналогічні відомості можна отримати і на порталі держ. послуг. При реєстрації потрібно ввести персональні дані, після чого така функція буде доступна користувачеві.

Якщо борги перебувають у провадженні судових приставів, то необхідну інформацію можна отримати на сайті ФССП. При цьому ніяких спеціальних доступів і реєстрації не потрібно.

Чи можна по ІПН дізнатися про податки і податкову заборгованість?
На яких сайтах можна перевірити борги по податках за ІПН?
Як дізнатися прострочену заборгованість по податках по ІПН?
Як перевірити заборгованість по транспортному податку, з податку на нерухомість?
Чи можна по ІПН дізнатися про податки і податкову заборгованість?
На яких сайтах можна перевірити борги по податках за ІПН?
Як дізнатися що вимагає погашення суму податку онлайн по ІПН?
Як дізнатися прострочену заборгованість по податках по ІПН?
Як перевірити заборгованість по транспортному податку, з податку на нерухомість?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online