На День міста в Дніпрі обіцяють джазовий фестиваль, авіасоревнованія і виступи відомих артистів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Дніпрі готуються до Дня міста / УНІАН

Організатори закликають дніпрян не сидіти вдома, а провести ці вихідні разом з друзями і близькими.

«Ми довго готувалися до свята. Хочемо зробити його цікавим і веселим. Це свято мистецтва і краси. У дні святкувань міська влада відвідає максимально можливу кількість заходів - щоб бути поруч з городянами. В цьому році ми відійшли від тривіальних урочистих заходів. Політики не буде. Свято має бути для всіх », - заявив заступник міського голови Олександр Шикуленко 8 вересня, на прес-конференції організаторів свята. Він зазначив, що в цю суботу та неділю в Дніпре збереться багато почесних гостей. Це - мери українських міст і відомі державні діячі. Очікується, що святкові заходи відвідають більше 200 тис. Чоловік.

Читайте також Стало відомо, скільки правоохоронців охоронятимуть порядок у Дніпрі в День міста

В цілому на День міста дніпрян і гостей міста чекають фестивалі і конкурси їжі, малюнків, пісочної анімації, паради байкерів і оркестрів. Також відбудуться музичні фестивалі різних рівнів, творчі виставки та флешмоби. Жителі міста отримають унікальний подарунок від мера Дніпра Бориса Філатова - виступ на святковому гала-концерті «Краще! Рідне! Моє! »Відомої української співачки Тіни Кароль. Шоу розпочнеться о 19.00 на Фестивальному причалі.

Наймасштабнішою подією серед святкових заходів Дня міста стане легендарний фестиваль «Джаз на Дніпрі». У цьому році він пройде вперше після більш ніж 10-річної перерви. Відродити фестиваль вдалося завдяки програмі Бориса Філатова «Культурна столиця». Захід буде зосереджено на трьох локаціях - Монастирському острові, в парку ім. Л. Глоби і культурно-діловому центрі «Менора».

Один з організаторів фестивалю, позаштатний радник міського голови Євген Гендін зазначив, що грандіозне музичне подія привернула до себе багато уваги ще задовго до свого початку. «До нас вже почали з'їжджатися гості з різних куточків країни. Це й не дивно, адже «Джаз на Дніпрі» - це якісна музика світового рівня. За всю історію міста такого ще не бувало. В історії сучасної України можна нарахувати лише кілька фестивалів подібного масштабу », - сказав він.

За словами позаштатного радника міського голови, організатори доклали багато зусиль, щоб зібрати на сцені фесту максимальну кількість зірок європейського джазу, які народилися в Дніпре. Головним хедлайнером «Джазу на Дніпрі» стане переможниця «Євробачення 2016» співачка Джамала.

Ще одна родзинка Дня міста - «Самар-Дніпро-Фест». Дводенний музичний фестиваль пройде в Етнографічному парку «Богородицька фортеця» (Самарський район, село Шевченка, вул. Пензенська). 10 вересня в програмі заявлена ​​рок-музика. На наступний день - українська етнічна і фольклорна музика. Працюватиме і літературна сцена. Також тут облаштують велику кількість розважальних зон. Спеціальний гість фестивалю - Олег Скрипка, який виступить в ролі діджея.

До організації Дня народження Дніпра приєднався і міська рада ветеранів. Найчисленніша ветеранська організація запрошує всіх бажаючих 11 вересня взяти участь в шаховому турнірі в парку ім. Т. Шевченка. Також в парку ім. Л. Глоби в цей день пройде ветеранський концерт. Крім того, тут підсумують конкурси дитячого малюнка, облаштують творчу експозицію і проведуть літературні зустрічі. Початок - о 10.00.

Ще одна яскрава подія Дня міста - дводенний авіафестіваль DNIPRO OPEN SKY - змагання за кубок Дніпра з літакового спорту. На аеродромі «Кам'янка» зберуться понад 30 льотних екіпажів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online