Реєстрація шлюбу онлайн, заяву на реєстрацію шлюбу онлайн, як подати заяву в загс через інтернет

  1. Як подати заяву в ЗАГС через Інтернет?
  2. В якій ЗАГС можна подати заяву на реєстрацію шлюбу онлайн?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З 20 липня 2015 року набули чинності два нормативно-правові акти Міністерства Юстиції України ( Наказ «Про впровадження пілотного проекту щодо подання заяв в сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет» і «Порядок розгляду відділами державної реєстрації актів цивільного стану - учасниками пілотного проекту заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, поданих через мережу Інтернет» ), Згідно з якими заяву на реєстрацію шлюбу можна подавати онлайн.

Як подати заяву в ЗАГС через Інтернет?

Зробити це можна через спеціальний веб-портал Міністерства юстиції України «Звернення в сфері державної реєстрації актів цивільного стану» .

На сайті потрібно зареєструватися, заповнити заяву на реєстрацію шлюбу в електронному вигляді і докласти скан-копії документів:

  • паспортів заявників;
  • документів, що підтверджують припинення попереднього шлюбу (у разі державної реєстрації повторного шлюбу);
  • квитанції про оплату державного мита за реєстрацію шлюбу;
  • документи, що підтверджують поважні причини для «прискорення» реєстрації шлюбу.

Оригінали цих документів потрібно буде пред'явити в подальшому в РАГСі.

В якій ЗАГС можна подати заяву на реєстрацію шлюбу онлайн?

Зазначу, що поки проект пілотний, тобто подати заяву на реєстрацію шлюбу онлайн можна тільки в деяких РАЦСах Києва, Київської та Одеської області. Впровадження процедури подачі заяв на реєстрацію шлюбу через Інтернет в інших регіонах України буде залежати від результатів пілотного проекту. Маю велику надію, що позитивних.

В іншому процедура реєстрації шлюбу не відрізняється від звичайної, про що ми вже детально говорили в статті «Реєстрація шлюбу: 6 простих кроків» , Яку дуже рекомендую до прочитання.

Сподіваюся, Ви переконалися, що подати заяву на реєстрацію шлюбу через Інтренет не складно. Якщо у Вас виникнуть питання, не соромтеся, пишіть в коментарях або задавайте їх мені особисто в формі Задати питання юристу .

Як подати заяву в ЗАГС через Інтернет?
В якій ЗАГС можна подати заяву на реєстрацію шлюбу онлайн?
Як подати заяву в ЗАГС через Інтернет?
В якій ЗАГС можна подати заяву на реєстрацію шлюбу онлайн?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online