Як дістатися до Царського Села

  1. Як дістатися до Царського Села з Пітера на автобусі і маршрутці
  2. Як дістатися електричкою
  3. Автомобілем
  4. На таксі
  5. Що подивитися в Царському Селі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вирушаючи в «північну столицю», багато мандрівники прагнуть побачити своїми очима не тільки головні міські пам'ятки, а й з'їздити в не менше мальовниче передмістя. Один з найпопулярніших маршрутів - з Пітера в Царське Село, колись резиденцію російських імператорів, а в даний час - музей-заповідник і палацово-парковий ансамбль, що не втратив колишньої привабливості.

Відстань від Санкт-Петербурга до Царського Села - приблизно 24 км.

Кажуть, Олександр Сергійович Пушкін любив в погожу днинку встати раніше і поїхати сюди пообідати (зауважимо, що жив він у центрі Пітера), а потім ще й повернутися додому. «Так, були люди в наш час ...».

У статті ми розповімо про те, як дістатися сюди на всіх видах транспорту: електричці, автобусі, маршрутці, автомобілі і таксі.

Як дістатися до Царського Села з Пітера на автобусі і маршрутці

Від станцій метро «Московська» (зупинка біля «Будинку Рад» на Московській площі) і «Купчино» курсують маршрутки і автобуси №№ 286, 287, 342, 347, 512, 545 та інші. Більшість з них зупиняє прямо біля входу в парк, частина - у залізничної платформи Пушкіна.

Вартість проїзду - близько 50 руб. Час в дорозі - 30-40 хвилин. Маршрутки та автобуси ходять кожні 10-20 хвилин.

Як дістатися електричкою

Як дістатися електричкою

Один з найбільш зручних і недорогих способів - поїхати на електричці. Сісти на потяг можна на Вітебськом вокзалі або на платформі «Купчино».

Якщо ви вирішите вирушити в Царське Село з Вітебське вокзалу (найближчі станції метро «Пушкінська» і «Звенигородська»), то врахуйте, що у вихідні дні бажаючих зробити це одночасно з вами буде дуже багато. Тому настійно рекомендуємо вибрати для вояжу будній день.

Час у дорозі становитиме 30-35 хвилин. Вартість квитка - 47 руб. Склади курсують, в середньому, кожні 20 хвилин.

Якщо поїдете від «Купчино» (найближча станція метро «Купчино»), то час ви точно заощадите, оскільки проведете в дорозі не більше 20 хвилин. Та й народу на платформі куди менше, ніж на галасливому вокзалі.

Вартість квитка - 41 руб.

Відзначимо, що від залізничної платформи в Пушкіно до парку доведеться прогулятися пішки хвилин 15-20.

Автомобілем

До Царського Села з Санкт-Петербурга можна доїхати і на машині. Варіантів кілька - по Пулковської або Московському шосе, далі за вказівниками на Пушкін; по Таллінському і Волхонское шосе. Час у дорозі становитиме 30-50 хвилин, в залежності від пробок.

Підібрати найдешевший варіант автомобіля в оренду в Санкт-Петербурзі можна на надійному і зручному ресурсі economybookings .

Машину можна припаркувати на безкоштовній стоянці біля Оранжерейній вулиці (недалеко від палацу).

На таксі

На таксі

Маршрут поїздки до Царського Села на таксі точно такий, як на автомобілі. Обмовимося, що різниця все-таки є, і значна. Не потрібно заздалегідь планувати свій шлях, розраховувати час, дбати про місце для парковки. Досить набрати номер служби таксі, і в призначений день і годину машина буде чекати вас в обумовленому місці.

Не відмовляйте собі в задоволенні насолоджуватися видами з вікна і передчуттям відмінного дня, а зручний сервер kiwitaxi допоможе вам в цьому.

Що подивитися в Царському Селі

Що подивитися в Царському Селі

  • Катерининський палац і Бурштинова кімната
  • Олександрівський палац
  • Катерининський, Олександрівський, Фермского, Баболовський, Буферний парки
  • Меморіальний музей «Ліцей»
  • Меморіальний музей «Дача А.С. Пушкіна »
  • Історико-літературний музей м Пушкіна
  • Орловські і Кримські ворота
  • Чесменская, Кримська, Морейская колони
  • Софійський і Федоровський собори
  • Гостинний і Кам'яний стаєнний двори

А про те, як дістатися в Петергоф, читайте тут .

Тепер ви знаєте, як дістатися з Санкт-Петербурга до Царського Села різними способами. В крайньому випадку можна повторити «регулярний подвиг» Пушкіна і відправитися туди пішки. Правда, великий поет подвигом свій дообеденное моціон не рахував, а визнавав за приємну прогулянку в місця своєї юності, упорядочивающую думки і надихаючу на нові нетленки.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online