Книги про будівництво дерев'яних будинків, стор.2. Читати онлайн, скачати.

  1. Наша "Бібліотека", книги про будівництво дерев'яних будинків, все про дерев'яній архітектурі з найдавніших...

Наша "Бібліотека", книги про будівництво дерев'яних будинків, все про дерев'яній архітектурі з найдавніших часів і до наших днів.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На цій сторінці зібрана колекція унікальних книг з будівництва дерев'яних будинків, яка може стати в нагоді вам, щоб розширити свої пізнання в дерев'яній архітектурі, дізнатися, які традиції російської дерев'яної архітектури були багато століть назад і які збереглися до наших часів. Ці книги допоможуть вам дізнатися всі тонкощі і секрети дерев'яного зодчества, дізнатися, як правильно будувати сучасний дерев'яний будинок, особливо, якщо ви самі приступаєте до будівництва власного будинку з бруса або будинку з колоди.

Книги, які розміщені на нашому сайті, досить рідкісні, і ви не завжди зможете їх знайти у вільному доступі для читання онлайн або для скачування, тим більше безкоштовно. Компанія "Чухломского садиба" надає таку виняткову можливість своїм відвідувачам сайту, а також майбутнім потенційним замовникам або просто шанувальникам російського дерев'яного зодчества, оскільки самі є послідовниками і шанувальниками традицій російської дерев'яної архітектури.

Книги у вигляді файлів PDF розташовані на яндекс.диск, кожна з яких пройшла перевірку на антивірус і тому можете спокійно переходити на інший ресурс, читати онлайн або завантажувати потрібну вам книгу.

Більшість книг досить об'ємні за змістом, тому потрібно деякий час, щоб дочекатися, коли книга відкриється, якщо хочете почитати її онлайн. Якщо сторінки розкрилася книги вам здадуться занадто великими, що заповнюють весь екран, то можете зменшити масштаб сторінки, натискаючи на знак "-" в лівому верхньому кутку кілька разів до потрібного розміру. Відповідно, для збільшення масштабу сторінки потрібно натискати на знак "+", розташований там же.

Компанія "Чухломского садиба" сподівається, що вам знадобляться книги, які ми підібрали на цій сторінці, які будете читати не тільки ви, наші шановні відвідувачі, але й ми самі, всі наші співробітники з непідробним інтересом вивчаємо мудрість і знання, накопичені за роки і століття нашими попередниками і зафіксовані на сторінках цих непересічних і рідкісних книг, деякі з яких є раритетними.

* * * * *

Перевидана в Санкт-Петербурзі в 2002 році книга М.В. Красовського "Енциклопедія російської архітектури. Дерев'яне зодчество." Перейти на сторінку книги.

   Перейти на сторінку книги

Вперше книга М.В. Красовського вийшла в світ в 1916 році, вона була видана під назвою "КУРС' ІСТОРІЇ РОСІЙСЬКОЇ АРХІТЕКТУРИ. Частина I. Дерев'яне зодчество." Читати цю книгу столітньої давності в оригіналі онлайн ви можете на цим лінком ... >>

Перевидана в XXI столітті, за більш ніж 100 років, оновлена ​​книга М.В. Красовського трохи змінила назву і тепер на її обкладинці написано: "Енциклопедія російської архітектури. Дерев'яне зодчество". Текст книги перетворений на сучасний російську мову. Книга читається легко, не дивлячись на зустрічаються застарілі слова і значення, що допомагає нам зануритися в епоху початку минулого століття, за часів Російської Імперії.

Перейти на сторінку книги М.В. Красовського в сучасному виданні 2002 року "Енциклопедія російської архітектури. Дерев'яне зодчество."


А.В. Ополовников "избяную літургія", видання 2001 року. Перейти на сторінку книги.

Перейти на сторінку книги

Олександр Вікторович Ополовников - відомий радянський і російський вчений, академік, архітектор, основоположник створення музею "Кижи" і реставратор. Написав і видав багато книг про російській дерев'яній архітектурі, а "избяную літургія" - пісня російській хаті, в якій ведеться багатопланове дослідження російського дерев'яного зодчества з історичної і філософської точки зору.

"Избяную літургія" випущена в серії "Давньоруська дерев'яне зодчество". У книзі є примітка, що "обмірні креслення, графічні реконструкції, малюнки і живописні роботи, представлені в книзі без вказівки автора, виконані А.В. Ополовніковим; фотографії - А.В. Ополовніковим, Е.А. Ополовніковой".

Перейти на сторінку книги А.В. Ополовнікова в виданні 2001 року "избяную літургія"


Б.М. Уголев "Деревинознавство і лісове товарознавство", видання 2007-го року. Перейти на сторінку книги.

Перейти на сторінку книги

Підручник для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за напрямами підготовки бакалаврів і магістрів "Лісова справа", "Технологія і обладнання лісозаготівельних і деревообробних виробництв" і напрямами підготовки дипломованих фахівців "Лісове господарство та ландшафтне будівництво", "Технологія лісозаготівельних і деревопереробних виробництв", за фахом " машини та обладнання лісового комплексу ".

Перейти на сторінку книги Б.М. Уголєва в виданні 2007-го року "Деревинознавство і лісове товарознавство."


"Дерев'яна архітектура в новому стилі", Ф.Соваж.Видання Санкт-Петербург, 1913 рік.

- написання в сучасній російській стилі. Перейти на сторінку книги - написання в сучасній російській стилі

А ось як в оригіналі: "ДЕРЕВЯННАЯ АРХІТЕКТУРА Вь новом' стілѣ". Ф.Соваж'. Ескізи деревянних' построек', бесѣдок', павільонов', веранд', балконов', садових скамеек', огорож, фронтонов' і разних' деталей. Частина I. 16 табліц'. ІЗДАНIЕ ДРУГЕ. Ізданiе Г. В. Гольст, С.-Петербург '. 1913. "" Цѣна 1 руб. "- це в першому виданні 1906 року.

Перейти на сторінку книги Ф.Соваж в виданні 1913 го року "Дерев'яна архітектура в новому стилі"


"Традиційні російські теслярські технології. Робота з деревом, конструкції, архітектура", А.Б. Боде, О.А. Зініна, наукове видання, 2016 року. Затверджено до друку Редакційно-видавничим радою Російського науково-дослідного інституту культурної та природної спадщини імені Д. С. Лихачова. Перейти на сторінку книги

Перейти на сторінку книги

Це видання являє собою науково-популярний огляд основних прийомів і технологій, які застосовувались в традиційному дерев'яному будівництві.

Перейти на сторінку книги А.Б. Боде, О.А. Зініна в виданні 2016- го року "Традиційні російські теслярські технології. Робота з деревом, конструкції, архітектура".

"Дерев'яне зодчество. Тлумачний словник термінів і понять", С.Я. Шина, методичний посібник. Перейти на сторінку книги.

Перейти на сторінку книги

Справжній Тлумачний словник термінів і понять об'єднав специфічну термінологію, яка використовується будівельниками і реставраторами дерев'яного зодчества. Дається тлумачення понад 470 термінів і понять, пов'язаних з будівельними матеріалами і технологіями, засобами захисту деревини. Видання забезпечене більш ніж 160 малюнками, що ілюструють багато з понять і будівельних прийомів.

Видання рекомендується архітекторам, інженерам-реставраторам і будівельникам, працівникам музеїв і управлінь культури, учням спеціальних навчальних закладів.

Перейти на сторінку книги С.Я. Шина, у виданні 1992 року "Дерев'яне зодчество. Тлумачний словник термінів і понять".


"Русь дерев'яна. Образи російської дерев'яної архітектури", А. Ополовников, Г. Островський, видання 1981р.

Островський, видання 1981р

Книга про російську народну архітектуру, про її пам'ятниках, про дорогоцінний спадок минулих століть.

З передмови. "... Можна було б навести чимало й інших причин, що зумовили характер і розквіт дерев'яної архітектури Півночі. Але існує ще одна, без якої безсилі всі, навіть самі сприятливі обставини. Це - талановитість російського народу, його розвинене почуття прекрасного і гармонії, здатність до створення глибоко самобутніх творів великого, високого мистецтва. "Країною зодчих" назвав Росію видатний російський художник і вчений академік Ігор Грабар. "Чуття пропорцій, розуміння силуету, - писав він ще в 1909 році, - декоративний інстр нкт, винахідливість форм - словом, все архітектурні дородетелі зустрічаються на протязі російської історії так постійно і повсюдно, що наводять на думку про абсолютно винятковою архітектурної обдарованості російського народу ... "

Читати книгу А.Ополовніков Г.Островскій, у виданні 1981 го року "Русь дерев'яна. Образи російської дерев'яної архітектури" онлайн або завантажити на цим лінком ... >>


"Дерев'яне мереживо Костроми", фотоальбом, Е. Булавін. E.Bulavin "Wooden Laces jf Kostroma".

Bulavin Wooden Laces jf Kostroma

Ця книга-фотоальбом створена для ознайомлення з дерев'яним зодчеством Костроми і прилеглих місцевостей, пам'яток області, інших міст регіону, в тому числі і Чухломи. Перегляд ілюстрацій і читання історії старовинних дерев'яних будинків буде цікавий, перш за все, гостям Костроми, в тому числі і іноземним. Книга-фотоальбом написана двома мовами: російською та аналогічний текст англійською.

З передмови. "Туристів, які приїжджають в Кострому, привертає велику кількість пам'яток архітектури в місті колишній Іпатіївський монастир, Богоявленський собор, церкви Іллінська і Воскресіння на Дебре, пожежна каланча, будівля колишньої гаупвахте, ансамбль торгових рядів, кам'яні житлові і громадські будівлі. Описи їх можна знайти в будь-якому путівнику.

Дерев'яні будинки Костроми не настільки значні, але, завдяки тому, що їх збереглося багато, вони надають особливий колорит старовинного російського міста. Серед них є справжні шедеври будівельного мистецтва і архітектури. "

Дивитися книгу-фотоальбом Е. Булавін "Дерев'яне мереживо Костроми" онлайн або завантажити на цим лінком ... >>


"Мала архітектурна енциклопедія", Н.І. Баторевіч, Т.Д. Кожіцева, видання 2005 року, Санкт-Петербург.

Кожіцева, видання 2005 року, Санкт-Петербург

Мала архітектурна енциклопедія - перша, що не має аналогів довідкове видання, в якому зведені основні, найбільш уживані архітектурні поняття. Більше 1700 статей докладно знайомлять читача зі світом архітектури. У книзі широко представлені загальна термінологія архітектури, специфічні терміни зодчества античності, європейських країн, країн Сходу, Середньої Азії і ін .; приділено увагу питанням містобудування і садово-паркового мистецтва: роз'яснюються деякі терміни образотворчого та декоративного мистецтва; дані відомості про основні будівельних матеріалах. Крім того, в книзі містяться короткі біографічні дані архітекторів, що згадуються в ній. Книга багато іллюстірована.

У передмові: "Федеральна цільова програма" Культура Росії "(підпрограма" Підтримка поліграфії та книговидання Росії ").

Читати книгу Н.І. Баторевіч, Т.Д. Кожіцева "Мала архітектурна енциклопедія" онлайн або завантажити на цим лінком ... >>


"Мотиви російської архітектури", Н. Майорова, відтворені сторінки однойменного журналу другої половини XIX століття. Перейти на сторінку книги ... >>

>>

Журнал "Мотиви російської архітектури" (1873-1880) публікував проекти і ескізи житлових будинків, громадських будівель, меблів, декору, створені послідовниками російського стилю в архітектурі другої половини XIX століття, що спирався на традиції народної культури. Книга дозволить широкому колу читачів познайомитися з історією російської архітектури і помилуватися на ілюстрації зі знаменитого журналу, відтворені на її сторінках у прекрасній якості.

Перейти на сторінку книги Н. Майорової "Мотиви російської архітектури".


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online