Де можна скачати безкоштовно готові проекти будинків і котеджів з кресленнями

  1. Платити чи ні за проект будинку
  2. Де шукати безкоштовні проекти будинків
  3. На що звернути увагу, вибираючи безкоштовний проект
  4. Умовно безкоштовні проекти будинків
  5. Як розробити проект самостійно

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Будівництво будь-якого будинку повинно починатися з розробки проектної документації. Це не тільки красиві 3D моделі майбутньої будівлі, створені від руки або в спеціальній програмі внутрішні планування з меблюванням або без неї. Проект потрібно незалежно від того, з якого матеріалу і за якою технологією буде зводитися будинок: будь це каркасний будинок, будинок з цегли або газобетону, професійні креслення необхідні. Будівництво будь-якого будинку повинно починатися з розробки проектної документації

Проект двоповерхового котеджу з плануванням та інтер'єром

Повний пакет документів, в залежності від розміру будинку - одноповерхова або двоповерхова - і його специфіки, може містити від 40 до 100 унікальних листів з інформацією.

Сюди входять як папери, необхідні для отримання дозволу на будівництво, так і робочі креслення і схеми, необхідні для якісного і коректного виконання робіт. Детально розписаний сендвіч даху, стін і стелі, відомості віконних і дверних блоків, перемичок, опалубні креслення і специфікації.

Більш скромний набір документів передбачає наявність ситуаційного плану, генплану з будинком, креслення кожного з чотирьох фасадів з обов'язковим зазначенням розмірів і осей, креслення будинку в розрізі. Саме такий набір документів потрібно для узаконення вже побудованого будинку, оформлення прописки, отримання державної субсидії на будівництво та інших формальних ситуацій.

Оригінальний проект будинку з навісом в стилі Hitech

Платити чи ні за проект будинку

У мережі безліч онлайн-магазинів, які займаються продажем готових проектів будинків, придатних для індивідуального житлового будівництва. Там можна знайти проекти будинків з цегли, дерева, газобетону, сип-панелей, а також побудованих за іншими відомими технологіями.

мінімальна вартість типового проекту невеликого будинку починається від 10 тисяч рублів. Усереднений заміський котедж, площею 150 кв. м. коштує близько 30 тисяч рублів. Ціна за індивідуальний проект може переступити позначку в 100 тисяч рублів.

Коли мова заходить про будівництві будинку з газобетону , Призначеного для постійного проживання, площею понад 100 кв. м, є сенс придбати готову документацію.

м, є сенс придбати готову документацію

Проект будинку з мансардою

Якщо вибирати типові проекти, то це невеликі витрати, які істотно не вплинуть на загальний кошторис навіть в тому випадку, якщо додатково замовляти будь-які переробки або зміни в вихідної документації.

Отримані плани, креслення, схеми підключення комунікацій, розрахунок максимально можливих навантажень, детально опрацьовані вузли, а також кількість і вартість використовуваних матеріалів значно полегшують процес будівництва.

Але є випадки, коли проект будинку може виявитися занадто дорогим задоволенням в порівнянні з загальними витратами на будівництво. Наприклад, при вартості дачного будиночка в 150 тисяч рублів, платити тільки за один проект п'яту частину кошторису - дуже нерозумно.

Саме в цьому випадку, є сенс скористатися безкоштовними проектами або, допрацювавши представлені у вільному доступі документи, створити ті, що підходять для конкретного випадку. Саме в цьому випадку, є сенс скористатися безкоштовними проектами або, допрацювавши представлені у вільному доступі документи, створити ті, що підходять для конкретного випадку Це може бути застосовано при будівництві невеликого дачного будиночка , Який буде використовуватися сезонно, влітку і зрідка взимку, мати мінімум інженерних комунікацій.

Як правило, це одноповерхові будинки з газобетону, будинки з мансардою , Рідше - повноцінним другим поверхом. Проекти дачних будинків з інтегрованим гаражем - також нерідке явище.

Такі будинки дуже бюджетний у виконанні, вони призначені для сезонного проживання і не передбачають повного благоустрою, як в квартирах або котеджах, використовуються цілий рік. Це означає, що в таких будинках не буде попередньо розрахованій каналізації, підведень для води, газових комунікацій.

Це будиночки, де можна провести час, облаштувати простеньку кухонну зону, спальні кімнати, поставити портативний умивальник і біотуалет.

Проект одноповерхового котеджу з прибудованим гаражем

Обігрів подібних будівель проводиться електричними радіаторами, теплопушки. У деяких випадках використовується невелика грубка або камін.

Де шукати безкоштовні проекти будинків

Найпростіший спосіб знайти в онлайн-доступі безкоштовний типовий проект і завантажити його - пошукати потрібну інформацію на тематичних форумах і блогах. Дуже часто індивідуальні будівельники, які вже побудували власний будинок або тільки починають над ним роботу, викладають на загальний огляд проектну документацію, за якою ведуться роботи.

Робиться це для того, щоб усім світом виявити і усунути можливі помилки проектувальника, а також для того, щоб знайти моменти, на яких можна заощадити, переробивши по-іншому. Це стосується покупних проектів.

Якщо людина займалася проектуванням сам, то він також викладе вийшла роботу на суд.

Якщо людина займалася проектуванням сам, то він також викладе вийшла роботу на суд

Проект і планування будинку з мансардою

Так як, будучи непрофесійним проектувальником, інженером і архітектором, він буде чекати ради з боку. Величезний плюс таких безкоштовних проектів - разом з документацією можна подивитися реальний будинок, побудований за таким кресленнями, уточнити всі нюанси і задати питання людині, яка експлуатує будівлю.

Так можна виявити всі підводні камені, про які навряд чи вам розкажуть в проектному бюро або онлайн-магазині готових проектів.

Крім особистого досвіду і одинично викладених безкоштовних проектів будинків, в мережі є блоги-збірники такою документацією. Велика частина їх з'явилася після того, як автор сам неодноразово намагався знайти за короткий проміжок часу відповідну безкоштовну документацію.

Непогана колекція зібрана на наступних ресурсах: (Це сайти-конкуренти, швидше за все.

Непогана колекція зібрана на наступних ресурсах: (Це сайти-конкуренти, швидше за все

Проект двоповерхового бунгало з басейном

Тому не знаю, як буде краще оформити інфу, якщо взагалі її залишите).

  • Безкоштовна добірка комплекту робочих креслень для приватних будинків ;
  • Портал «Креслення» містить величезні безкоштовні бібліотеки навчальних і робочих проектів. Тут можна знайти як проекти окремих будинків, так і допоміжних конструкцій, окремі плани і схеми електропостачання, опалення, водопостачання та інше;
  • Також безліч безкоштовних проектів представлено в гілках відомого будівельного форуму «Форум Хаус». Найбільш ємні і корисні теми - Де можна безкоштовно скачати повний проект будинку і Завантажити проект садового будинку.

На цих та аналогічних ресурсах представлені різні безкоштовні проекти, за якими можна побудувати:

  • будинки з піноблоків або газобетону;
  • каркасні будинки;
  • дерев'яні будинки з бруса або колоди;
  • будиночки з цегли та інших штучних матеріалів.

На що звернути увагу, вибираючи безкоштовний проект

Вибираючи безкоштовний проект необхідно враховувати ті фактори, що він розроблявся під конкретні кліматичні і грунтові умови, ретельно підбирався матеріал і розраховувався його вага, теплопровідні характеристики та інші параметри.

Тому вибираючи відповідні креслення, потрібно обов'язково перевірити для якої території складалися документи і розрахунки, яка грунт був на будівельній ділянці і глибина залягання грунтових вод.

Також безкоштовний проект варто втілювати в життя строго по кресленнях і запропонованими схемами. Використовувати саме той будівельний матеріал, який був передбачений архітектором. У тому випадку, якщо за проектом будинок мав будуватися з бруса, а ви збираєтеся зводити з газобетону, то варто проводити глобальний перерахунок. Також безкоштовний проект варто втілювати в життя строго по кресленнях і запропонованими схемами Змінювати доведеться все: від фундаменту, до даху. У цьому випадку простіше буде знайти новий проект, ніж наводити відповідно до дійсністю базовий.

Допрацьовувати безкоштовні проекти сенс є в тому випадку, якщо ви вирішуєте внести незначні зміни. Можна замінити горище мансардою, відмовитися від балкона, якщо він присутній в початковій схемі, змінити розташування внутрішніх перегородок в двоповерховому будинку і змістити сходовий проріз.

У всіх інших випадках час і витрати на доопрацювання проекту будуть необгрунтовано високі.

Умовно безкоштовні проекти будинків

Альтернативою завантажити безкоштовний проект будинку з інтернету можуть стати кілька таких способів.
Якщо будувати будинок ви плануєте не самостійно, а за допомогою третіх осіб: бригади робітників, будівельної компанії або фірми, то часто проект можна отримати у забудовників абсолютно безкоштовно.

Якщо будувати будинок ви плануєте не самостійно, а за допомогою третіх осіб: бригади робітників, будівельної компанії або фірми, то часто проект можна отримати у забудовників абсолютно безкоштовно

Оригінальний проект двоповерхового котеджу з басейном розташованого в горах

Будівельні компанії позиціонують цю пропозицію як знижки або бонуси своїм клієнтам, подяку за те, що вибрали саме їх компанію. Теоретично проект обходиться замовникові безкоштовно, фактично його вартість уже закладена в будівництво будинку.

Проект потрібного будинку можна знайти практично безкоштовно офлайн. Для цього достатньо відвідати проектні сховища або бібліотеки. Вони існують в кожному місті, їх можна знайти в місцевій міській архітектурі або БТІ.

Перш, ніж видати дозвіл на будівництво або зареєструвати вже готовий об'єкт, привласнити йому адресу, у власника обов'язково запитуються копії всіх креслень і потім зберігають їх в архівах.

Саме серед них і можна пошукати собі відповідний.

Єдиний мінус - працювати доведеться з виключно паперовими носіями та каталогами, як у класичній бібліотеці. А при виявленні відповідного проекту фотографувати або ксерокопіювати дані.

Як розробити проект самостійно

плануючи будівництво невеликого дачного будиночка , Проект можна розробити самостійно.

Незважаючи на те що це буде садове будівництво, будівля цілком може не бути побутівкою, а максимально нагадувати котедж:

  • одноповерховий;
  • двоповерховий;
  • з мансардою;
  • з гаражем.

Чи не буде обмеженням і використання різних матеріалів. Тобто самостійно можна скласти проект для будинку, який буде будуватися з газобетону, піноблоків або цегли, за каркасною технологією або з бруса. Єдине, що визначитися з матеріалом варто до початку проектних робіт.

Одночасно з цим визначається поверховість і наявність основних і другорядних приміщень. Наприклад, вирішити будувати мансарду можна і в останній момент, а ось зведення двоповерхового будинку вимагає іншої підготовки на більш ранніх етапах будівництва. Одночасно з цим визначається поверховість і наявність основних і другорядних приміщень Після цього на сайтах, де в режимі онлайн представлені демоверсії проектів будинків, можна вибрати найбільш привабливий з них по фото, параметрам, фасадам і внутрішньому плануванню. Завантажити, викладені у відкритому доступі, креслення і схеми, і взявши їх за основу, розробити відсутні документи.

Попрацювати, дійсно, доведеться. Для цього доведеться скористатися спеціальними комп'ютерними програмами. Частина з них представлена ​​в режимі онлайн, але більшість доведеться завантажувати і встановлювати до себе на комп'ютер.

Є професійні багатопрофільні програми, які дозволяють проектувати будинок з нуля.

Проект каркасного двоповерхового будинку

Однак вони складні в освоєнні і досить дорогі. Початківцю проектувальнику буде зручніше скористатися безкоштовним софтом, який зробить велику частину роботи в автоматичному режимі.

В цьому серйозно зможуть допомогти програми:

  • для розрахунку і проектування фундаменту;
  • для розрахунку вікон і дверей;
  • для проектування даху;
  • для проектування сходів знадобиться в тому випадку, якщо будувати вирішено одноповерховий або двоповерховий будинок;
  • для проектування дерев'яних будинків, якщо мова йде про будівництво каркасних будинків;
  • для проектування і розрахунку вентиляції будинку;
  • для складання електричних схем.

Готовий проект брусового будинку з плануваннями всіх поверхів

З отриманих в різних програмах даних, креслень і схем можна скласти повноцінний робочий проект. А грамотна опрацювання деталей в загальних креслярських і проектних програмах дозволить отримати креслення фасадів і розрізу будинку.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online