Як поміняти водійське посвідчення в зв'язку з закінченням терміну дії

  1. Отримання медичного висновку
  2. Документи для заміни посвідчення водія
  3. Куди подаються документи для заміни посвідчення водія
  4. Де можна отримати нове водійське посвідчення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Термін, на який видається посвідчення водія в Росії, становить 10 років, відповідно, водій заздалегідь повинен потурбуватися обміном водійського посвідчення на нове, інакше після закінчення 10-річного терміну посвідчення буде вважатися недійсним. Після закінчення терміну дії посвідчення підлягає анулюванню. Розглянемо докладно як поміняти водійське посвідчення в зв'язку з закінченням терміну дії, які документи при цьому необхідно надати і куди слід звертатися.

Для заміни посвідчення заново складати іспити з водіння і по теорії немає необхідності, однак медичний огляд пройти доведеться обов'язково. Дане правило зафіксовано п. П. 27, 29, пп. «В» п. 30, пп. «А» п. 35 Постанови Уряду РФ № 1097 від 24 жовтня 2014 г. «Про допуск до керування транспортними засобами» (разом з «Правилами проведення іспитів на право керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія») і в п. 6 ст. 25, п. 1 ст. 28 Федерального Закону № 196-ФЗ від 10 грудня 1995 «Про безпеку дорожнього руху».

Для заміни посвідчення водія водій повинен буде послідовно здійснити зазначені нижче дії.

Для заміни посвідчення водія водій повинен буде послідовно здійснити зазначені нижче дії

Отримання медичного висновку

Для того, щоб отримати необхідну медичний висновок, ви повинні знайти медичну організацію, ліцензовану для здійснення таких медичних послуг, в тому числі вибирати ви можете як серед муніципальних (державних), так і приватних медичних організацій. Найпростіше зробити вибір на користь проходження медичного огляду в поліклініці за місцем проживання.

Єдиним винятком є ​​проходження двох фахівців: психіатра і психіатра-нарколога. Обстеження у них можна пройти тільки в державних або муніципальних спеціалізованих медичних організаціях за місцем проживання (див. П. П. 1, 2, 8 ст. 23 Федерального Закону № 196-ФЗ і п. 3, пп. 2 п. 4 і п . 5 Порядку, затвердженого Наказом МОЗ РФ № 344н від 15 червня 2015 г.).

Адреси спеціалізованих диспансерів і графік прийому відповідних фахівців зазвичай можна уточнити в поліклініці при записі на медичний огляд.

Документи для заміни посвідчення водія

Перелік необхідних документів, які будуть потрібні вам для заміни водійського посвідчення при закінченні терміну його дії, перерахований в п. 30 Правил і в п. 21 Адміністративного регламенту, затвердженого Наказом МВС РФ № 995 від 20 жовтня 2015 р .:

  1. Заява про видачу посвідчення водія замість старого через закінчення терміну дії ВУ;
  2. Паспорт або інший засвідчує особу заявника документ;
  3. Медичне заключення, згідно з яким у заявника немає протипоказань до керування автомобілем відповідної категорії;
  4. Посвідчення водія, яке потрібно замінити з нагоди припинення терміну дії.

Крім того, ви повинні сплатити держмито. Однак пред'являти квитанцію про сплату держмита не потрібно. Справа в тому, що відповідно до Адміністративного регламенту (п. П. 23.1, 24), п. 2 ч. 1 ст. 7 Федерального Закону № 210-ФЗ від 27 липня 2010 року та абз. 3 п. 19 Правил, ГИБДД може запросити інформацію про сплату через систему міжвідомчої взаємодії. Однак ви повинні сплатити держмито перед тим, як подасте заяву і документи на заміну ВУ. Якщо ви подаєте заяву через сайт державних і муніципальних послуг, згідно п. 31 Адміністративного регламенту, ви будете повинні сплатити держмито до моменту подання до ГИБДД оригіналів документів.

Одночасно з подачею заяви і електронних копій документів через сайт державних послуг ви маєте право сплатити держмито безпосередньо на сайті. При цьому розмір держмита буде розрахований із знижуючим коефіцієнтом 0,7 (див. Пп. 43 п. 1 ст. 333.33, п. 4 ст. 333.35 НК РФ). Такий же розмір буде розрахований при сплаті держмита через будь-який сайт, інтегрований з ЕСІА (Єдина система ідентифікації і аутентифікації). звичайний же розмір державного мита, сплачується за видачу посвідчення водія, дорівнює 2 000 руб.

Куди подаються документи для заміни посвідчення водія

Говорячи про те, як поміняти водійське посвідчення в зв'язку з закінченням терміну дії слід знати, що водій має право подати документи в будь-який підрозділ ГИБДД з числа приймаючих іспити і видають водійські посвідчення. Єдиний виняток з цього порядку зроблено для осіб, що тимчасово проживають (тимчасово перебувають) на території РФ. Вони можуть отримати водійське посвідчення, відповідно до п. П. 2 і 3 Правил, тільки в тому суб'єкті РФ, в якому вони тимчасово перебувають або тимчасово проживають.

Для отримання водійського посвідчення водій може попередньо записатися на прийом в ГИБДД. Однак звернення можливо і без попереднього запису, крім того, якщо сплата держмита та подача заяви відбувається через сайт держпослуг, час для подання оригіналів документів і отримання водійського посвідчення вам призначається також через цей сайт. Згідно п. П. 22, 36.1 і 37 Адміністративного регламенту, оригінали документів та заяви ви уявляєте в ГИБДД згодом при особистому візиті, в тому числі за попереднім записом.

Для жителів м Москви, згідно п. П. 1.4.3 і 1.5.2 Положення, затвердженого Постановою Уряду м Москви № 700-ПП від 25 жовтня 2016 р, запис для отримання водійського посвідчення можлива через Систему інтерактивної взаємодії з громадянами та організаціями «Автокод».

Ви можете подати документи і отримати водійське посвідчення на заміну раніше виданого також в МФЦ (див. Абз. 2 п. 2 Правил і п. П. 13 і 57 Адміністративного регламенту).

Де можна отримати нове водійське посвідчення

Ви можете отримати нове водійське посвідчення безпосередньо в день звернення, згідно п. 17.4 Адміністративного регламенту. Якщо ж ви звертаєтеся в МФЦ, то згідно з п. 17.5 Адміністративного регламенту, ви отримаєте готове посвідчення водія тільки через 15 робочих днів.

У нове водійське посвідчення переписуються всі позначки, які були проставлені в старому посвідченні, в тому числі обмеження до управління автомобілем за медичними показаннями, згідно зазначених в медичному висновку. У новому посвідченні будемо відзначено право на управління лише тими категоріями і підкатегоріями транспортних засобів, які не суперечать медичним висновком (див. П. 31 Правил).

Якщо водій вчасно не поміняє водійське посвідчення на нове, він ризикує бути відстороненим від керування автомобілем та залученими до адміністративної відповідальності, а автомобіль можуть затримати і відправити на штрафну стоянку (див. КоАП РФ, ч. 1 ст. 12.7, ч. 1 ст. 27.12, ст. 27.13). За керування автомобілем з простроченим посвідченням водія мається на увазі відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 5 000 до 15 000 руб.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online