Військовослужбовці отримають квартири від МО незалежно від інтенсивності мітингів

  1. Шлейф від Сердюкова
  2. «Жодний полк»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Москві пройшов мітинг ініціативної групи громадян під назвою «Безпритульний полк»

У Москві пройшов мітинг ініціативної групи громадян під назвою «Безпритульний полк». Люди вимагають захистити права військовослужбовців і забезпечити їх житлом, яке вони чекають значно довше, ніж планувалося. І все б добре, але в цій історії дуже багато нелогічного. Розбиралася Федеральне агентство новин.

Шлейф від Сердюкова

Коротенько історія така: наше Міноборони, очолюване тоді Анатолієм Сердюковим, в 2011 році перевело підряднику СУ-155 70 мільярдів рублів на будівництва 60 будинків (це 16031 квартир) для наших військовослужбовців. А далі підрядник привласнив собі всі гроші, залишивши вдома недобудованими, непідключеними до комунікацій і без оформленої документації. А незабаром і зовсім був визнаний банкрутом. В результаті близько 10 тисяч офіцерів в сім'ями в Москві до сих залишаються без постійного житла.

Ситуація, що й казати, неприємна. Але у військовому відомстві весь цей час не сиділи склавши руки, пролобіювавши процес санації проекту. Добудовувати житло взялася девелоперська компанія повного циклу «РК Строй», а банку «Російський капітал» було довірено фінансувати цей процес. Банк придбав квартири в недобудованих будинках і зайнявся реалізацією активів «СУ-155».

Днями керівник департаменту житлового забезпечення Міноборони РФ Сергій Пирогов пообіцяв зробити все можливе, щоб до кінця 2017 забезпечити житлом потребують його офіцерів. За його словами, від колишньої команди Міноборони під керівництвом Сердюкова відомству дістався величезний ком невирішених проблем, але вже забезпечені постійним житлом понад 106 тисяч військовослужбовців по всій країні, повністю закрита потреба в квартирах у військовослужбовців в Тулі, Калузі, Орлі, Володимирі, Санкт-Петербурзі і ще в десятці інших міст. З серпня 2014 рік Міноборони надає військовим на вибір квартиру у вже наявному будинку або житлову субсидію. До цього моменту вже видано 17,5 тисячі військових субсидій на загальну суму майже в 100 мільярдів рублів.

Що ж стосується Москви, то, як розповів Пирогов, в 2016 році закінчено будівництво 26 будинків з 60: 4313 квартир заселені, ще 1618 квартир запропоновані військовослужбовцям і чекають на своїх господарів. Повністю зданий комплекс на Великий Очаківської вулиці, в комплексі на Синявинские готові 12 будинків з 15. До кінця цього року будуть здані ще два будинки на вулиці Синявинские, ще два - на Лівобережній і один на вулиці Осипенко. В цілому, це ще тисячі сімсот двадцять сім квартир для наших військових.

Вся ця вступна частина була важлива для розуміння: наше військове відомство робить велику роботу, яка приносить видимий результат незалежно від діяльності членів групи «Бездомний полк». Які, як виявилося, зовсім не бездомні: Міноборони щомісяця платить їм забезпечення, оплачує оренду квартир або надає службове житло. Навіщо тоді весь цей шум?

Читайте по темі: Хроніки падіння «СУ-155»: допомога скривдженим пайовикам і нападки на Міноборони

«Жодний полк»

Відповідь на це питання «Навіщо?» Ми отримали від нашого експерта, політолога Артема Кузнєцова, який особисто спостерігав за тим, що відбувається на самому мітингу на площі Краснопресненська Застава в Москві.

«Мітинг вийшов нечисленним, зібрав кілька десятків людей, і відразу прийняв політичний характер. Фоторюкзак з емблемою ЛДПР, прапори КПРФ і виступ члена «Партії вільних громадян» - цього вже вистачає на повноцінний блогерський ролик опозиції. Окрасою якого будуть слова партійця, який, звичайно, не міг не показати свою громадянську відповідальність: офіційну заяву про шахрайство він направив куди треба і взагалі вимагає відставки пана Пирогова », - розповів ФАН експерт з місця подій.

За його словами, заступник департаменту з житлової політики Міноборони спробував було урезонити присутніх доводами і аргументами: розповів, які будинки вже добудовані, які скоро добудують, пообіцяв всім житлові субсидії, але його виступ періодично переривалося свистом з натовпу і піснями на кшталт «Офіцери» з вільним текстом «Нехай засяє не тільки свобода, а й наше право отримати житло».

«Дивний спосіб вести цивілізований діалог, наводить на думки, що людям, які зібралися на мітингу, він просто не потрібен. Як і нові квартири прямо зараз. Їм потрібно пошуміти. Створити негативний інформаційний фон », - розповів Кузнєцов.

Підтвердженням цієї заяви може служити група «Бездомного полку» в мережі «ВКонтакте». Вона зовсім не створює відчуття стихійного лиха. У ній всього 20 чоловік, а два її модератора фактичним не існує: у одного видалена сторінка, а другий ховається в мережі під ім'ям і фотографією Ернесто Че Гевари.

«Це що, на житловому горі вирішили революцію влаштувати? А на думку щось хто наштовхнув? Уже не ті чи сили, що зараз активно роздмухують суспільне невдоволення і організовують мітинги, щоб дискредитувати військове відомство? Показово, що мітинги стали збирати тільки зараз, коли Міноборони розселило частина будинків і скоротило чергу. Та й то, мітинги - одна назва. Зустріч гуртка за інтересами », - резюмує політолог.

Спостерігачі також наводять такий факт: ті, хто прийшли на мітинг, хочуть отримати квартиру в Москві незалежно від того, де служили. У столиці утворилася довжелезна черга, тут житло дорожче, ніж в провінції, зате його можна потім вигідніше продати. В такому випадку «Бездомний полк» перетворюється вже в якійсь «Жадібний полк», який переслідує свої корисливі інтереси.

Звідси і ті плакати, з якими приходять на мітинги - на кшталт «Ні війні в Сирії. дайте військовим житло »або« Займіться ділом, а не показухою ». Це все одно, що заважати кисле з солоним: Міноборони не може просто взяти зі свого бюджету кошти і направити їх повторно на добудову і оформлення недобудованих СУ-155 будинків. Тоді це буде прямим порушенням федерального законодавства. Але Міноборони знаходить інші, не менш законні, шляхи щодо вирішення проблеми. І більшість військових, які терпляче чекають своєї черги і тому не бачать для себе сенсу ходити на різні політичні збіговиська, це прекрасно розуміють. Про це публічно заявили і представники міноборони - всі військовослужбовці отримають квартири від МО незалежно від інтенсивності мітингів.

Навіщо тоді весь цей шум?
«Це що, на житловому горі вирішили революцію влаштувати?
А на думку щось хто наштовхнув?
Уже не ті чи сили, що зараз активно роздмухують суспільне невдоволення і організовують мітинги, щоб дискредитувати військове відомство?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online