Процес розрахунку податку на прибуток

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

«Ніщо так неминуче, як смерть і оплата податків»

«Ніщо так неминуче, як смерть і оплата податків». І дійсно, податковий закон в Австрії настільки детально опрацьований, що ніхто не може уникнути податків. І цьому є причина - держава покриває цими доходами своє існування і може фінансувати необхідні проекти. Хоча платники податків і вважають деякі витрати безглуздими, проте, ця система є фінансової основи всієї держави. Але який фактичний податок на прибуток, хто повинен його платити і які правила використовуються в його розрахунках?

Хто повинен платити податок?

По суті, всі фізичні особи в Австрії є суб'єктами цього закону. Працюючі за наймом також є податковими резидентами, які повинні подати податкову декларацію. Хоча зарплата вже обкладається податком на заробітну плату, додаткові доходи все ж повинні бути вказані в податковій декларації. Потім вони підлягають звичайному податковим зобов'язанням і повинні відповідно бути зареєстровані в податковій інспекції.

Прибуткового оподаткуванню підлягає дохід у вигляді заробітної плати, дохід від самостійної зайнятості (підприємництва), дохід від комерційної діяльності, дохід від оренди, дохід від капітальних вкладень, а також всі інші доходи, які не є пожертвуванням. Лотереї та виграші від інших азартних ігор також не обкладаються прибутковим податком, в деяких сулучаях виникає, наприклад, податок на укладення парі.

Але прибутковим податком обкладаються не тільки підприємці особи і наймані працівники. Компанії та юридичні особи також зобов'язані платити податок. Наприклад, в простому товаристві спочатку оподатковується загальний дохід. Тільки тоді доходи кожної окремої особи оподатковуються пропорційно їх частці в компанії. У разі товариства з обмеженою відповідальністю повинен бути сплачений не податок на прибуток, а еквівалент - корпоративний податок Körperschaftsteuer (KÖSt). Тільки після цього гроші ще раз оподатковуються - податком на приріст капіталу кожної людини.

Як розраховується прибутковий податок?

Більш широке питання полягає в тому, як розраховується податок на прибуток? Для простих громадян правила важко зрозуміти, тому так багато людей дозволяють собі розкіш у вигляді податкового консультанта.

Але принципи розрахунку прибуткового податку досить легко зрозуміти. Кожен самозайнятий і кожен найманий працівник повинен заповнити податкову декларацію. Крім персональних даних вона включає інформацію про бізнес-діяльності. Найважливіша частина - це частина з інформацією про дохід. Тут повинні бути перераховані всі доходи від різних видів доходу. При цьому людина може мати кілька видів доходу.

Наприклад, найманий працівник може також отримувати дохід від самостійної діяльності, або навіть отримувати дохід з капіталу, якщо, наприклад, він торгує на біржі. Всі види доходів підпадають під їх власний розмір оподаткування і розрахунок, так що ставки податку для окремих сум абсолютно різні.

Розрахунок податку на прибуток

Фактичний розрахунок податку на прибуток проводиться після вирахування всіх витрат, які не підлягають оподаткуванню Його проводять за поточною застосовної ставки податку, потім на його основі обчислюється податок, який потрібно сплатити. Потім податок повинен бути переведений на розрахунковий рахунок відповідального податкового управління. Сума податку повідомляється платника податків в так званій оцінці прибуткового податку, яка зазвичай приходить на шість тижнів пізніше податкової декларації.

Related

Але який фактичний податок на прибуток, хто повинен його платити і які правила використовуються в його розрахунках?
Хто повинен платити податок?
Як розраховується прибутковий податок?
Більш широке питання полягає в тому, як розраховується податок на прибуток?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online