Виручалочка від Беглова. Губернаторський об'їзд як ліки від довгобуду

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Т.в.о. губернатора Олександр Бєглов обдарував городян порцією обіцянок. На цей раз сите життя пообіцяли жителям Ломоносова і Петергофа. Т

Ксенія Клочкова / "Фонтанка.ру"

Суботній об'їзд т.в.о. губернатора Санкт-Петербурга провів в Петродворцовом районі, спланувавши огляд до візиту Володимира Путіна в сусідню Стрельну, де у глави держави був призначений рада з культури. Олександр Бєглов розкритикував проблемні будівництва, а під кінець постукав по голові. Свита посміхалася.

«Ну що, замерзли?» - з цими словами Бєглов виник з сутінкового ранку біля дверей споруджуваної школи мистецтв на Ораниенбаумском проспекті в Ломоносова. Чиновники 15 грудня очікували тимчасового градоначальника при температурі повітря мінус 10, витягнулися в струнку і почали запевняти, що їм не холодно.

Школа, обрана Смольнинський адміністрацією для губернаторського огляду, проектувалася ще 10 років тому. Але зараз фінальна стадія будівництва близька: каркас готовий, йдуть оздоблювальні роботи. Зведення будівлі починала компанія «Петроком» в 2015 році. До неї вже тоді були претензії з боку правоохоронних органів, але з іншого приводу - через рік суд виніс обвинувальний вирок , Визнавши, що будівельники займалися прокладкою б / у теплотрас замість нових. З 2016-му з фігурантом «трубного справи» контракт вже розірвали і передали «ЛСР-Строй». Здати дітям школу хочуть тепер до травня 2019 року.

«Вам прискорення треба надавати чи ні? Діти давно чекають. Це справжнісінький довгобуд. Фінансування є? Експертиза не пройдена? Щоб до середини січня пройшли! »- Бєглов роздавав вказівки будівельникам з лоджії майбутнього концертного залу. Глядачів його виступу не вистачало, чиновники не помістилися в вузьку кімнатку і юрмилися в коридорі.

Поки т.в.о. губернатора мацав стіни, перевіряв плитку в санвузлі і слухав про те, як до школи підведуть велодоріжку, підняті спозаранку в вихідний день мешканці Смольного переступали з ноги на ногу. Співрозмовник глави Госстройнадзора Євгена Кіма скептично поглядав на те, що відбувається: «Тут, звичайно, робити і нічого майже, до травня на раз-два впораються і без прискорення».

Наступним пунктом губернаторської інспекції стала дитячий майданчик у дворах будинків на вулицях Швейцарської і Скуридин. Її відкрили місяць тому на прохання активних бабусь, які виступали проти будівництва паркінгу на цьому місці. У програмі візиту, розданому журналістам, анонсувалося: мешканці попросять т.в.о. губернатора купити їм гойдалки-ватрушку. Все йшло за планом. Ну майже. Спочатку Беглова зателефонував хтось важливий, і він хвилин 10 ходив по сусідньому дворі, чи не призначеному для презентації. А потім бабусі і дідусі, пустивши вперед онуків з віршиками, раптово попросили не тільки гойдалки, але і баню. З цим в районі проблеми вже кілька років. Ситуація майже абсурдна: державну баню обслуговував ГУП «Реквієм», який займався взагалі-то похоронним справою. Майже два роки як міське підприємство банкрутує і розпродає майно. Хотіли продати і баню, але втрутилися депутати, і процес заморозили. Відновити роботу помивочной глава району Дмитро Попов після прохань жителів під час інспекції пообіцяв до травня. «Це ми вже чули», - насупились прохачі. «Відкриють, простежимо», - запевнив їх Бєглов. «Ура!» - почали усміхатися бабусі з дідусями, щедро завдяки градоначальника.

Світломузичний фонтан, подарований Петергофу главою Ощадбанку Германом Грефом, делегація з Смольного проїхала повз, хоча в початковому плані точка значилася.

Виручалочка від Беглова.

Зате чергові прохачі чекали т.в.о. губернатора на другому поверсі нового дитячого садка на Парковій вулиці. «У мене п'ять», «у мене три», «чотири», - хвалилися багатодітні матусі Беглова. Градоначальник повернувся до кореспондента «Фонтанки»: «У мене немає». - «Так он скільки хлопців-то навколо», - зробив вигляд, що вирішив першу проблему, тимчасовий глава міста. З другої було, як мінімум, складніше: матусі просили школу. «Це неподобство - вдома ввели, а садків і шкіл немає! З інвесторами і будівельниками буде окремий жорстка розмова. А школу ми обов'язково побудуємо », - заявив Бєглов. У прес-релізі, втім, повідомлялося, що будувати загальноосвітній заклад повинен не губернатор і не профільні комітети, а інвестор на безоплатній основі.

Ще більший гнів показав Бєглов, коли його автобус приїхав у двори на Ропшинских шосе. Там колись будували будинки для Міноборони, здавали їх ще в 2012 - 2013 роках. Останнім підрядником була будівельна компанія ТОВ «Квест», яка в 2015 році збанкрутувала. Через кілька років після здачі по домівках поповзли тріщини, в результаті 440 квартир знаходяться тепер в аварійному стані. «Треба залучати прокуратуру. Якщо ми не можемо залучити людей до фінансової відповідальності, треба до іншого залучати. Вони взяли гроші і тепер відпочивають десь на Мальдівах. Нехай порушують справи », - заявив свиті т.в.о. губернатора. Поки він допитував підлеглих, коли і як тут проводитимуть ремонт, місцеві жителі, побачивши велике начальство, майже в тапочках вибігали з будинків. Поступово Беглова оточували. Спочатку підійшов дід з малехонькой собачкою, яка тут же підскочила, упершись в коліна т.в.о. губернатора. Потім мужичок в тренувальних штанях. «Мене Костянтин звуть», - представився він. «Привіт, Костя», - по-свійськи відповів Бєглов. Потім домуправ в червоній куртці, бабуся з онуками, ще одна без онуків. «Тріщини такі, що сусідів чутно, - голосили вони й додавали: - А ще зливову каналізацію треба б, а то дороги затоплює під час дощу, все ллється в підвали». Бєглов кивав, разом з ним кивав «політичний» віце-губернатор Костянтин Сєров, трохи менше часто і з меншою амплітудою цим же займався віце-губернатор по ЖКГ Микола Бондаренко. «У вас, напевно, комарі тут живуть, раз підвали затоплює. Треба розібратися. Провести гідроізоляцію », - повернувся т.в.о. губернатора до своєї киває команді.

Останньою крапкою візиту нового градоначальника стала будується поліклініка в Стрельні. Там уже тричі змінювався підрядник, і новий нарешті обіцяє здати роботи в строк - до серпня 2019 року. «25 серпня перерізую стрічку», - зрадів було Бєглов, але потім дізнався, що стрічку-то він переріже, але під'їхати до поліклініки буде складно - потрібно пробивати дорогу. «Коли зробите?» - запитав він главу КРТІ Сергія Харлашкіна. «Ну, якщо без геройства, то до 2020 року», - повідомив чиновник. «А якщо з геройством?» - знову запитав Бєглов. «Тоді до понеділка», - заусміхався глава комітету, мабуть розуміючи, що deadline йому поставлять все одно до дня виборів. Відповідь Беглова не надто влаштував, і про всяк випадок він розповів Харлашкіну казку про їжачка і зайця, які знайшли паличка-виручалочка. «Паличку можна знайти всюди, а виручалочка - ось тут», - Бєглов показав на чоло, а Харлашкін записав в календарі «серпень 2019 року».

Ксенія Клочкова, «Фонтанка.ру»


© Фонтанка.Ру

«Ну що, замерзли?
«Вам прискорення треба надавати чи ні?
Фінансування є?
Експертиза не пройдена?
«Коли зробите?
«А якщо з геройством?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online