Чорниця для схуднення - найефективніші способи

  1. Швидкий варіант за 3 дні мінус 2 кг
  2. Як схуднути за 3 дні на 4 кг
  3. Схуднення з чорницею для вегетаріанців
  4. Чорнично-супова дієта для схуднення
  5. Чорничні напої для фігури
  6. Чорниця при вагітності
  7. є протипоказання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Про корисність чорниці для схуднення заговорили у нас не так давно: ця ягода росте не у всіх регіонах, і для більшості росіян «звичніше» полуниця, смородина і малина. Однак в чорниці є речовини, що допомагають організму швидше «спалювати» жири: вживаючи цю ягоду і чорничний сік, можна прискорити обмінні процеси і зменшити апетит. Отримуючи ці речовини, організм стає більш чутливими до інсуліну: клітини активніше споживають глюкозу, а жири швидше «переходять» в енергію.

Важливою властивістю чорниці вважається наявність великої кількості антоціанів - антиоксидантів, що забезпечують профілактику онкології і уповільнюють розвиток пухлин. В інших ягодах і фруктах теж є антоціани - наприклад, у винограді темних сортів, в червонокачанної капусти, баклажанах, ожині, - але в чорниці їх процентний вміст вище. Чорниця також багата пектинами, активно очищають шлунково-кишковий тракт від «покладів» і токсинів, включаючи солі важких металів.

Ще дослідження показали, що поліфеноли чорниці уповільнюють процес утворення жирової тканини. Цей висновок зацікавив дієтологів (вони назвали чорницю «ідеальним продуктом») та інших фахівців, так що варіантів чорничною дієти розроблено більше, ніж може здатися. Поговоримо про чорницю для схуднення і наведемо кілька ефективних варіантів.


Зміст статті:


Швидкий варіант за 3 дні мінус 2 кг

Навіть швидкий варіант схуднення з чорницею можна назвати жорстким або «екстремальним». Правда, за 3 дні йде всього 2 кг - це не всіх вражає, зате, за відгуками, ця дієта допомагає швидко «освіжити» шкіру і волосся - за це її іноді називають «молодильної».


Меню дано на один день, а в наступні 2 дні страви і продукти можна міняти місцями, вибираючи підходящі поєднання за своїм смаком.

Отже, вранці пропонується випити нежирний кефір, з'їсти салат з будь-яких наслідках фруктів (апельсин, зелене яблуко, персик і ін.), З додаванням мигдальних горішків, гарбузового насіння і пророщеної пшениці, і чашку свіжої чорниці.

В обід - трохи вареної сочевиці з салатом з солодкого болгарського перцю, томатів, капусти, зеленого лука і петрушки, з оливковою олією. Випити склянку свіжовичавленого соку чорниці.

На вечір зварити будь-який овочевий суп без картоплі, з'їсти шматочок нежирного сиру (80-100 г), жменю сирих соняшникового насіння і чашку чорниці.

За добу випити 1,5 л води; можна додавати свіжовичавлені соки наслідках фруктів.


Схуднення з чорницею - це не тільки струнка фігура, це ще й відмінне здоров'я!

Як схуднути за 3 дні на 4 кг

Цей варіант схуднення з чорницею жорсткіше - фактично монодиета, але, за відгуками, помітно поліпшується самопочуття. За день, в 4-5 прийомів, можна з'їсти 600-800 г чорниці (це 3-4 склянки), натуральний йогурт або маложирний сир (300 г), випити кефір (0,5 л). Можна змішувати чорницю з сиром або йогуртом, заливати кефіром, або є її «вприкуску»; дозволяється додавати по 1 ч.л. нежирної сметани.


Перед сном добре випити кефіру чорничний коктейль: змішати 100 г кефіру або йогурту в блендері з такою ж кількістю чорниці. Ягоди можна брати як свіжі, так і заморожені, і сушені (розпарені).

За відгуками, при такому підході схуднення з чорницею голод майже не відчувається, якщо є в певний час, через кожні 3-3,5 години.

Схуднення з чорницею для вегетаріанців

Варіант для вегетаріанців виявляється несподівано менш важким - в «їх» дієті дозволені овочі, картопля. Денне меню:

  • Чашка ягід чорниці, йогурт, апельсиновий сік, каву;
  • Велика печена картоплина, кілька суцвіть вареної брокколі, помідор, листовий салат, ягоди;
  • Пророщена пшениця (чашка) або геркулес, солодкий перець, відварена квасоля, салат капустяний з соком лимона.

У проміжках в даному варіанті схуднення з чорницею допускаються йогурт, маложирний кефір, ягоди. Води випити 1,5-2 л за добу.

Чорнично-супова дієта для схуднення

Ті, хто «сидів» на цій дієті з чорницею для схуднення, відзначають, що вона «не голодні». Овочевого супу, без солі, масла і картоплі, можна з'їдати до 3 л в день. Прийомів їжі - чотири. На сніданок чорниця з йогуртом або сиром, на обід - чорниця, суп; полуденок - повторити меню сніданку; вечеря - суп. На ніч - 100 г чорниці. Необов'язково все кожен день строго розподіляти: суп можна їсти і вранці, а сир - вечорами, але починати день треба з чорниці, і нею ж закінчувати. Натщесерце, звичайно, потрібно випивати склянку води, а в день - до 2 л. За тиждень можна позбутися від 5-6 кг.


Рецептів супів для схуднення відомо чимало. Смачний і ефективний суп з печерицями та імбиром. Великі печериці (5-6 шт.) Нарізають смужками, дрібно шаткують невеликий качан капусти, морква (3-4 шт.), Цибуля-порей (700-800 г), заливають холодною водою в каструлі, доводять до кипіння, зменшують вогонь і варять 20 хвилин. Корінь імбиру (2-3 см), дрібно натертий, кладуть в суп за 5-7 хвилин до закінчення варіння. У готовий суп можна додавати трохи соєвого соусу.

Чорничні напої для фігури

Підтримати результати дієт допоможуть чорничні напої для схуднення. Декілька разів на тиждень ними можна заміняти ранковий або вечірній прийом їжі.

Напій чернично-молочний: змішати розім'яті ягоди (100 г) зі склянкою молока, додати 2 ч.л. меду.


Коктейль з жовтками і вершками може прекрасно замінити сніданок або вечерю. На 0,5 склянки соку - стакан молока, 2 сирих жовтки (від перевірених домашніх яєць), вершки (20 г) і 4-6 кубиків льоду. Інгредієнти збивають в блендері або шейкері, поки не з'явиться піна.

Чорнично-сирний коктейль ще більш ситний. На ¼ склянки соку - стакан молока і 100 г тертого неострого і нежирного сиру; збити в блендері і охолодити.

Корисний і гарячий чорничний напій - медовий морс, і особливо взимку, коли так важливо підтримувати імунну систему. 50 г розтертих ягід заливають окропом, окремо змішують сирий яєчний жовток і 1 ст.л. меду. Гарячий морс з'єднують з жовткова-медової сумішшю при безперервному помішуванні, і відразу випивають напій.

Чорниця при вагітності

Вважається, що вагітним не можна застосовувати дієти для схуднення, але у випадку з чорницею це не так. Правда, мова йде про те, щоб додати до необхідного раціону чорницю - по 200-300 г на добу, частково замінивши нею калорійну їжу - солодощі, жири і т.д. Вагітним чорниця показана, і особливо тим, хто схильний до підвищеного рівня цукру в крові, у кого є проблеми з травленням або проблеми з судинами. Але починати слід з кількох ягід: навіть якщо раніше проявів алергії не було, під час вагітності все може бути інакше.


є протипоказання

Корисність чорниці велика, але заборони все ж є. Це сечокам'яна хвороба, холецистит, панкреатит і, звичайно, алергія. При схильності до запорів чорницю краще їсти рідко і потроху.

Автор: Гатаулина Галина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов'язкова!

Теги: чорниця для схуднення

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online