Що впливає на курси акцій: коли акції падають і коли ростуть в ціні?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Трейдеру слід знати, які чинники впливають на курс акцій Трейдеру слід знати, які чинники впливають на курс акцій. Це допоможе зрозуміти, в яких ситуаціях як краще діяти. Рекомендації біржових маклерів такі: коли цінні папери ростуть в ціні, їх слід продавати, коли падають - купувати. Але піти цій раді не так просто, адже одночасно в торгах акціями беруть участь тисячі трейдерів, і кожен з них теж намагається купити дешевше, а продати дорожче.

А якщо врахувати, що на вартість акцій впливає безліч мікро- і макроекономічних фактором, стає зрозуміло, що спрогнозувати зміну курсу в короткостроковій перспективі вкрай складно, а іноді й неможливо.

Світові біржові індекси. Ситуація на світовому ринку значно впливає на російський ринок. Потрібно розуміти, що впливає на коливання курсів акцій будь-яка інформація, що стосується світової економіки. Тому важливо бути в курсі всіх значущих подій: хороші новини викликають зростання акцій , Погані - падіння.

Прибуток компанії. Акції можуть рости або падати в ціні під впливом збільшення або зменшення прибутків, що генеруються компаніями. При цьому у двох компаній, рівень прибутковості яких однаковий, коливання котирувань можуть відрізнятися, тому що ціни на акції залежать і від репутації фірми, і від того, як дотримуються права акціонерів, і навіть від вартості закуповуваного сировини і використовуваної робочої сили.

Внутрішня і зовнішня політика держави. Політика, яку проводить держава - один з найбільш значущих чинників, що впливає на зростання і падіння відразу з декількох сторін. В умовах дестабілізації економіки, а тим більше в періоди економічних криз зарубіжні партнери неохоче інвестують свої капітали, і акції починають падати в ціні. На котирування акцій компанії можуть впливати особливі умови кредитування, наявність держзамовлень, ставка рефінансування ЦБ РФ і діяльність держави на зовнішньому ринку.

Публікація звітів про прибутки і збитки підприємств. Очевидно, що акції прибуткового і швидко зростаючого підприємства будуть купуватися з більшою охотою, ніж акції тих компаній, чия фінансово-господарська діяльність в звітному періоді не була такою успішною. Відповідно, в першому випадку акції будуть рости в ціні.

Ціни на нафту. Стан російського фондового ринку сильно залежить від вартості «чорного золота». Подорожчання ф'ючерсів на нафту означає зростання котирувань найбільших емітентів на ММВБ-РТС - нафтогазових гігантів, а слідом за цим неминуче зростання біржових індексів.

Поведінка рядових споживачів. В окремі періоди можуть спостерігатися піки продажів всіляких товарів і послуг, відповідно, в цей час підприємства отримують максимальний прибуток, і їх акції зростають в ціні. Таке буває, наприклад, напередодні Нового року, коли люди роблять величезну кількість покупок: продукти, новорічні подарунки, тури ...

Суб'єктивні чинники. На зростання і падіння курсу акцій впливають дії інвесторів, які, в свою чергу, приймають рішення, з огляду на прогнози експертів. Тому можна сказати, що експерти не тільки прогнозують, але і в якійсь мірі формують майбутню ситуацію на фондовому ринку.

Коли акції падають в ціні без видимих ​​на те причин, це може бути свідченням того, що курс штучно завищується або занижується шляхом масштабних спекуляцій, що проводяться великими гравцями. Втім, обвали трапляються і в силу об'єктивних причин, і таких прикладів чимало.

Найбільше одноразова падіння акцій за всю світову історію сталося 26 років тому, в жовтні 1987 року. Цей день увійшов в історію під назвою «чорний понеділок»: за одну торговельну сесію індекс Доу-Джонса знизився на цілих 508 пунктів, що склало більше 20% вартості акцій.



BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online