Скільки коштують послуги юриста по кредитах / боргами

  1. Що впливає на вартість послуг кредитного юриста
  2. Орієнтовний рівень вартості послуг юриста по кредитам

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З огляду на практичній загальнодоступності кредитних послуг для населення на сьогоднішній день близько 25% всіх жителів Росії мають кредитні відносини з банками, а також інші зобов'язання з фінансів, в тому числі і перед фізичними особами та перед різними МФО. Природно, одним з найважливіших питань, що цікавлять учасників кредитного ринку, а саме позичальників, є питання про вартість юридичних послуг кредитних юристів в разі, коли фінансова ситуація критична і боржник на межі банкрутства. Поки населення Росії ще не навчилося фінансової грамотності, то дуже багатьох невдалих позичальників, що опинилися в борговій ямі, цікавить скільки коштують послуги юриста по кредитах. Спробуємо відповісти на це питання в даній публікації.

За статистикою, кредити залучають осіб з невеликим рівнем доходів, тобто приблизно до 10 - 15 тисяч рублів. Таким чином, для юридичних фахівців в сфері фінансового, цивільного та банківського права ми бачимо появу величезної по своїй масі, але практично неплатоспроможного ринку юридичних правових послуг.

Що впливає на вартість послуг кредитного юриста

Фахівці з кредитами мають досить широку правову спеціалізацію, оскільки для надання юридичних послуг на кредитному напрямку населенню потрібно надання комплексної допомоги на стику фінансового та цивільного права, тобто від юриста потрібно спеціалізація також в питаннях цивільного і банківського законодавства. На даний момент найбільш затребуваними послугами на юридичному ринку з питань кредитів є наступні послуги:

1. Юридичні консультації;

2. Розгляд кредитних договорів, в тому числі, в-основному, договорів з мікрофінансовими організаціями та договорів зі страховими компаніями, які укладаються одночасно з кредитним договором. Дана послуга замовляється для пошуку закладених в договорах ризиків, прихованих ризиків, які тягнуть за собою можливі негативні наслідки для позичальника;

3. Робота з претензіями банків і мікрокредітних організацій, з колекторськими агентствами з питання заборгованості за кредитом. Дана робота складається з:

  • Вироблення правової позиції з питання;
  • Роботи з листуванням: підготовки листів в банки, відповідей на претензії, розробки зустрічних позовів, вироблення пропозицій щодо оптимізації та реструктуризації заборгованості,
  • Підготовки та ведення справ в судах за позовами від банків;

4. Підготовка юридичної документації, в тому числі скарг, позовів, претензій, клопотань та заяв в суди та інші організації.

Насправді всередині кожного виду послуг може перебувати кілька видів окремих послуг, їх перелік залежить, перш за все, від конкретного випадку з кожним позичальником. Звичайна схема полягає в тому, що для позичальника при першому його зверненні складається індивідуальний комплекс послуг, який в кожному випадку буде унікальним, тому говорити про вартість послуги, не вникаючи в суть справи, не має сенсу. Можна говорити тільки про способи встановлення розцінок для юридичних послуг.

За способами розрізняють наступні види розцінок, які встановлюють юристи за свої послуги:

  1. Фіксована плата за конкретний вид послуг, наприклад, окрема послуга - юридична консультація, або складання документа;
  2. Погодинна плата, якщо послуга передбачає тривалий процес. За такою схемою оплачуються послуги, наприклад, по представництву в суді, по веденню переговорів, щодо ведення переписки з банком або кредитною організацією;
  3. Окрема обумовлена ​​сума за весь комплекс послуг (так зване юридичне обслуговування), розроблений індивідуально для конкретного замовника;
  4. Якщо послуга полягає в зменшенні суми заборгованості клієнта або в повному звільненні від обов'язку, вона може оплачуватися певним відсотком від суми, на яку було зменшено заборгованість.

Як бачимо, відповідь на питання: скільки коштують послуги юриста по кредитах залежить від ситуації в якій опинився позичальник - вартість послуг юриста буде різною в кожному конкретному випадку, і залежати вона буде від виду юридичної послуги, від обсягу послуг і від обраного виду встановлення розцінки.

Орієнтовний рівень вартості послуг юриста по кредитам

Юридична консультація являє собою найдешевший вид послуги. Консультація проводиться для прояснення ситуації клієнта з правової точки зору і для визначення необхідного комплексу послуг для вирішення цієї ситуації на правовому полі.

Багато юристів, в тому числі юристи приватної практики і адвокати надають її безкоштовно. Йдеться про першу консультації. Якщо ж консультація надається в письмовому вигляді і висвітлює широке коло питань, вона, як правило, надається на платній основі. Вартість таких консультацій залежить від рівня юриста, її надає, і від складності розгляду ситуації клієнта, і становить від 2 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Вартість окремих юридичних послуг, таких як підготовка відповіді на претензію від кредитної організації, підготовка зустрічного позову або аналіз кредитного договору, розцінюється в різних юридичних організаціях, в залежності від складності питання, від 2 до 10 тисяч рублів.

Якщо вирішення питання в вашому конкретному випадку вимагає надання цілого комплексу послуг, замовляється комплексна послуга. Її вартість становить від 10 тисяч рублів і вище. Комплексна послуга, хоча і коштує досить дорого в порівнянні з вартістю окремих юридичних послуг, насправді обходиться замовникові дешевше, ніж набір тих же послуг, оплачуваних окремо.

Також має важливе значення те, що в даному випадку оплачується не просто окрема послуга, плата проводиться за досягнутий юристом правової результат. Клієнт шукає саме результату, тому якщо результат, який звільняє клієнта від обов'язку в 100 тис. Руб. досягнутий, то ціна послуги, наприклад, в 30 тис. руб. вже не здається такою високою.

У будь-якому випадку відповісти на питання, скільки коштує юридична послуга для вирішення вашого питання, і чи достатньо буде однієї послуги або для досягнення результату їх знадобиться цілий комплекс, зможе тільки грамотний юрист. Записуйтеся на консультацію, в більшості юридичних контор вона абсолютно безкоштовна, і в процесі консультації, з'ясувавши всі необхідні подробиці, юрист зможе оцінити, скільки буде коштувати юридична послуга за рішенням вашого питання.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online