Розлучення в суді без присутності обох сторін

Стаття на тему: розлучення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сімейне життя дуже складна і непередбачувана. На жаль, часто трапляється так, що в певний момент часу подружжя усвідомлює безперспективність подальшого спільного проживання і вирішуються на розірвання шлюбу. Чоловік і дружина можуть подати спільну заяву про розірвання шлюбу до органу РАЦС, але якщо у подружжя є неповнолітні діти, або стоїть питання про розподіл майна, то шлюб розривається через суд.

Багато хто хотів би зменшити психологічний стрес від розлучення і розлучитися, не відвідуючи судові засідання. Адже часто буває так, що, навіть усвідомлюючи неможливість подальшого спільного життя, одна зі сторін всіляко перешкоджає розлучення, не дає своєї згоди на розірвання шлюбу, вимагає термін на примирення. Якщо ваша ситуація склалася саме так - друга сторона не бажає розривати шлюб, а ви маєте намір подати на розлучення, то при належному оформленні всіх документів, шлюборозлучний процес в суді можна провести і без вашої участі, і без участі другої сторони, яка ухиляється від розірвання шлюбу .

Порядок розірвання шлюбу в суді встановлено Сімейним кодексом РФ (ст. 21-25). Багато хто сумнівається в тому, що розлучення без присутності подружжя на судових засіданнях взагалі дозволений. Насправді, розірвання шлюбу без присутності обох подружжя - звичайна практика в усьому світі, в тому числі і в Росії. Якщо цивільний адвокат має досвід в супроводі шлюборозлучних процесів, він зможе допомогти оформити розлучення без присутності однієї або обох сторін. Безумовно, значно простіше займатися питаннями розірвання шлюбу при взаємній згоді сторін, але в житті бувають різні ситуації, які ускладнюють процес.

Розлучення без присутності позивача і відповідача в суді проводяться на законних підставах. Відповідно до Цивільного процесуального кодексу РФ, кожен з учасників процесу розлучення має право просити суд розглядати справу без його особистої присутності. Представляти інтереси кожного з подружжя може адвокат по цивільних справах , Який є довіреною особою позивача або відповідача, і цей факт підтверджений відповідним документом (довіреністю, завіреною нотаріально).

Якщо кожна довіреність оформлена відповідно до вимог закону, присутність подружжя на судових засіданнях не є обов'язковим. Це не означає, що з оформленням довіреності на адвоката обидві сторони позбавляються можливості брати участь в судовому розгляді. Просто їх відсутність не буде перешкодою для здійснення шлюборозлучного процесу в повній мірі і винесення судом рішення про розлучення.

Зверніться до юриста в області сімейного права, якщо хочете розлучитися, але не маєте поняття, де знаходиться ваш чоловік, якщо ви не хочете тягнути з розлученням і не маєте бажання бути присутнім в суді. досвідчений адвокат з розлучень не тільки допоможе вам грамотно скласти позовну заяву до суду і підкаже, які документи необхідно зібрати, але і забезпечить кваліфіковану юридичну допомогу на всіх етапах процесу розлучення.

Інші статті на тему: розлучення
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online