Що таке кредит під заставу земельної ділянки та як його оформити?

  1. Оцінка - важливий етап кредитної угоди

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кредит під заставу   земельної ділянки - це один з видів споживчої позики, вираженої в грошовому еквіваленті: видається вона кредитором - позичальникові на чітко визначений термін і на умовах обов'язкової зворотності матеріальних засобів Кредит під заставу земельної ділянки - це один з видів споживчої позики, вираженої в грошовому еквіваленті: видається вона кредитором - позичальникові на чітко визначений термін і на умовах обов'язкової зворотності матеріальних засобів.

Застава тут виступає гарантом виконання зобов'язань одержувачем кредиту, а земельну ділянку - способом їх забезпечення. Таким чином, якщо позичальник своєчасно не поверне гроші, то кредитор зможе законно компенсувати свої збитки за рахунок нерухомого майна, що знаходиться у нього в активі.

Взяти кредит під заставу землі можна в таких економічних установах як:

  • державні та комерційні банки Росії;
  • заставні центри або мікрофінансові організації.

Незалежно від того - куди ви звернетеся, оформлення позички буде скрізь однаковим, так як даний захід регулюється ФЗ «Про іпотеку (заставі нерухомості)» N 102-ФЗ від 16.07.1998 року. Відповідно до зазначеного нормативно-правового акту, ділянку землі, що оформляється в заставу, повинен відповідати наступним вимогам:

  • перебувати у власності позичальника (фізичної чи юридичної особи);
  • бути вільним від будь-яких форм обтяження - публічного і приватного сервітуту;
  • ставитися до категорії земель під індивідуальне житлове будівництво , Сільськогосподарське або садівниче призначення, особисте підсобне господарство.

Завдяки існуванню різних програм в сфері кредитів під земельні ділянки, власник останнього може отримати досить велику позику, тому що земля - ​​це завжди ліквідний об'єкт нерухомості, ринкова ціна якого зростає щорічно. А якщо він розташований ще і в межах міста, то шанси отримати позику істотно збільшуються.

Обов'язкові документи для оформлення кредиту - від позичальника:

  1. Заява;
  2. паспорт громадянина РФ;
  3. довідка про доходи з місця роботи;
  4. довідка, яка підтверджує сплату податку на землю.

Крім того, в кредитну організацію потрібно буде обов'язково представити все офіційні документи, що підтверджують право володіння і розпорядження земельним наділом - державне свідоцтво, кадастровий паспорт, договір дарування, міни, ренти і т.д.

Оцінка - важливий етап кредитної угоди

Щоб визначити вартість земельної ділянки, позичальник повинен скористатися послугами оцінювача, який на підставі всіх наявних факторів проведе професійну експертизу. При цьому враховуватиметься географічне розташування об'єкта, його розміри, природний потенціал. А також - ринкова вартість землі, зовнішня інфраструктура, наявність комунікацій, будівель на ділянці.

Далі - фахівець складе звіт, тобто документ за затвердженою російським законодавством формі, який буде мати юридичну силу: згідно підсумковій сумі, зазначеній в ньому, можна буде розраховувати на той чи інший розмір кредиту.

Вся правда про кредити

В яких випадках може бути відмовлено у видачі кредиту:

  • якщо земля буде знаходитися під арештом;
  • при наявності великого боргу за іншими кредитами;
  • при наданні недостовірних відомостей до установи;
  • якщо позичальник виявиться не повноправним, а пайовою власником ділянки;
  • при відсутності прописки за місцем проживання в тому регіоні, де розташована філія або головний офіс банку, фінансової організації, в які подавалася заява.

Конкретні умови на кредитування під заставу землі - уточнюйте в комерційних відділеннях!


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online