Іпотека в Туреччині для росіян

  1. Умови кредиту на нерухомість в Туреччині
  2. Іпотека в Туреччині для іноземців - типові умови
  3. Процентні ставки при купівлі нерухомості в Туреччині в кредит
  4. Процентні ставки для іноземців у валюті
  5. Документи для оформлення іпотеки в Туреччині
  6. Стандартний список документів на іпотеку в Туреччині для росіян:
  7. Додаткові витрати на іпотеку в Туреччині

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Туреччині до покупців нерухомості з Росії особливе ставлення. Це чи не єдина закордон, де кредит на квартиру можна отримати в рублях. Детальніше про ставки, умови та вимоги місцевих банків до іноземців - в статті Prian.ru. У Туреччині до покупців нерухомості з Росії особливе ставлення

Умови кредиту на нерухомість в Туреччині

Турецький ринок кредитування на підйомі. За даними статистичного інституту, щомісяця банки видають 30-40 тис. Позик на покупку нерухомості. Кожен третій житловий об'єкт у країні купується в іпотеку. Іноземці теж вносять свою лепту.

Багато банків готові розглядати заяви від зарубіжних покупців. Особливо зверніть увагу на Deniz Bank, який c 2012 року входить в структуру «Ощадбанку» РФ. Тут громадяни Росії можуть взяти кредит в рублях, що для ринку закордонної нерухомості - рідкість. Також активні в цьому секторі банки Garanti, Turkiye Finans, Akbank і ін.

Іпотека в Туреччині для іноземців - типові умови

Валюта кредиту Турецька ліра, долар, євро, британський фунт, російський рубль Сума позики До 75% від оціночної вартості об'єкта Термін іпотеки Від 1 місяця до 10 років Вік позичальника До 70 років Погашення кредиту Щомісяця, при достроковому погашенні штраф - 1-2% Зверніть увага! Відсутні на покупку квартири гроші можна отримати також у забудовника. Більшість пропонують безпроцентну розстрочку - до моменту здачі будинку в експлуатацію. У деяких є кредитні програми на термін до 5 років, причому процентні ставки по ним нижче, ніж у банків.

Процентні ставки при купівлі нерухомості в Туреччині в кредит

Турецькі банки кредитують всі типи житлової нерухомості. Можна отримати позику навіть на квартиру, що будується на стадії off-plan, але не від усіх забудовників, а тільки від тих, які підписали з банками договори.

Мікропозики банки не видають. Мінімум в кредит можна взяти € 10000. Максимальний поріг не встановлено. Він буде залежати від доходів претендента - платіж по іпотеці не повинен перевищувати 30% його щомісячних заробітків.

Більшість кредитних продуктів - з фіксованими ставками. Їх розмір залежить від валюти, терміну кредиту, першого внеску та інших факторів.

Кредити в турецьких лірах видають під 11-15% річних. Але не забувайте про те, що курс ліри в останні роки нестабільний. Якщо ви хочете уникнути ризиків, можна запросити іпотеку в іншій валюті.

Процентні ставки для іноземців у валюті

Термін кредитуДоларЄвроФунтРубль

1 рік 6,6% 6,6% 7,8% 18% 5-10 років 7,2% 7,2% 8,4% 18% 15 років 7,8% 7,8% 9% Не видається Приклад ставок по іпотеці в Deniz Bank

Платіж по іпотеці буде автоматично списуватися з вашого рахунку в турецькому банку. Завдання позичальника - стежити, щоб на ньому завжди були гроші. За прострочення платежу покладаються штрафи. Наприклад, Deniz Bank збільшить ставку по кредиту на 30% за весь період затримки.

Документи для оформлення іпотеки в Туреччині

У всіх банків Туреччини - стандартні вимоги до документів. Головне, що їх хвилює, - доказ вашої платоспроможності. Тому має сенс надати не тільки довідки про зарплату, але і свідоцтва про власність на всі інше майно.

Більшість турецьких ріелторських агентств допомагають іноземцям з іпотекою - консультують по документам, подають заяву, спілкуються з банками. Причому, без додаткових комісій, ця послуга часто включена в юридичний супровід угоди з купівлі нерухомості.

Стандартний список документів на іпотеку в Туреччині для росіян:

  • Заява на видачу іпотеки.
  • Нотаріально завірена копія закордонного паспорта.
  • Кредитна історія (в рідній країні).
  • Довідка про доходи (2-ПДФО) - для найманих працівників, податкова декларація за 2 роки і список акціонерів - для власників компаній.
  • Довідка з банку про рух коштів по рахунку.
  • Свідоцтва про власність на іншу нерухомість і автомобіль, докази отримання додаткових доходів від оренди, акцій і т.п.
  • Висновок оцінювача про вартість придбаного об'єкта.
  • Податковий номер іноземця (аналог ІПН).
  • Свідоцтво про власність на нерухомість, що купується (ТАПУ).

Якщо в ТАПУ вказані кілька власників нерухомості, то для оформлення іпотеки кожен повинен подавати заяву і пакет документів. Всі папери треба буде перевести на турецьку мову і поставити апостиль.

Турецькі банки не зволікають з прийняттям рішень - відповідь ви отримаєте протягом 2-5 робочих днів.

Додаткові витрати на іпотеку в Туреччині

Перед тим, як видати вам кредит, банк обов'язково проведе оцінку нерухомості. За допомогою власного оцінювача і за ваш рахунок. Будуть також невеликі адміністративні збори. Зверху доведеться заплатити 1-1,5% від суми позики.

Оцінка об'єкта нерухомості € 200-300 - за типову нерухомість Комісія банку за видачу кредиту 0,5% від суми одноразово Послуги іпотечного брокера Як правило, ці послуги агентства нерухомості надають безкоштовно Страхування майна позичальника € 150-250 на рік Страхування життя позичальника Не обов'язково

Якщо ви хочете купити нерухомість Туреччини в іпотеку, залиште заявку на Prian.ru . Компанії - партнери нашого порталу - підберуть об'єкти по вашим вимогам і проконсультують з питань отримання кредиту.

Автор: Анастасія Фалей

Умови цитування матеріалів Prian.ru

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online