Іпотека на будівництво приватного будинку

  1. Іпотека на будівництво приватного будинку: умови
  2. Іпотека на будівництво приватного будинку: документи
  3. Сбербанк: іпотека на будівництво приватного будинку, умови
  4. Кредит на будівництво приватного будинку: Россельхозбанк
  5. Іпотека на будівництво приватного будинку: ВТБ 24
  6. Іпотека на будівництво приватного будинку: Газпромбанк
  7. Іпотека на будівництво приватного будинку: Райффайзен і Росбанк
  8. Іпотека на будівництво приватного будинку: материнський капітал

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Все більше і більше люди мріють не про тісні квартирах в багатоповерхівках, а про просторих приватних будинках без сусідів-ремонтників та інших неприємних моментів. Кількість іпотек, які беруть люди на будівництво своїх будинків, зросла в два рази. Тому банки розробляють нові програми для таких кредитів, зменшують відсоткові ставки через більшу кількість конкурентів.

Іпотека на будівництво приватного будинку: умови

Іпотека на будівництво приватного будинку: умови

Умови практично не відрізняються від умов при отриманні інших кредитів.

  • Вік не молодше 21 і не старше 75 (в різних банках верхня межа різна).
  • Позичальник повинен мати регулярний дохід, про що надається довідка з місця роботи.
  • Звичайно, робота повинна бути офіційною, ви на ній повинні пропрацювати не менше півроку, Загальний стаж не менше року, враховуються тільки останні п'ять років.
  • Наявність певної суми для початкового внеску. В даному випадку внесок зазвичай вище, ніж при покупці готового житла. Це можна пояснити тим, що банк йде на певний ризик, вкладаючи гроші в поки ще неіснуючий будинок.
  • Наявність застави. Оскільки вдома поки ще немає, він не зареєстрований, має бути інше нерухоме майно, яке банк прийме в якості застави на той час, що будинок будується. Це може бути земля, на якій йде будівництво, інше готове житло або ж сам будинок, якщо він вже майже добудований, а кредит береться на закінчення робіт.

Перш, ніж взяти іпотеку на будівництво приватного будинку, уважно оцініть свої можливості і розрахуйте необхідну суму . Брати більше, ніж вам потрібно, недоцільно через досить великих відсотків.

Як тільки будинок добудований, ви можете прийти в банк і переукласти договір, зробивши запорукою цей самий будинок. Тоді банк перерахував відсоток і запропонує вам більш вигідні умови.

Незважаючи на те, що підприємці зазвичай заробляють набагато більше найманих працівників, взяти іпотечний кредит для них справжнісінька проблема. Іпотека на будівництво приватного будинку для ІП має ряд особливостей. По-перше, у ІП немає зарплати і довідки про доходи теж немає. Такий вже дивний факт: підприємці по суті беззарплатних, їх дохід залежить від розвитку бізнесу, відрахування податків і т.д. Банки вважають, що їх платоспроможність куди більш сумнівна, ніж у бюджетників, наприклад.

Фінансові організації прагнуть захистити себе від ризиків, тому підвищують процентну ставку для таких позичальників. Однак Ощадбанк і ВТБ24 не схильні пред'являти до підприємців якісь інші вимоги, ніж до будь-яким іншим позичальникам. Хоча в особливу категорію потрапляють ІП, що використовують спрощену систему оподаткування, так як вона не дозволяє розрахувати дохід. Їм кредити видають з особливою небажанням.

Банк може зажадати величезну кількість додаткових документів: виписки, довідки, звіти про стан бізнесу, декларації і т.д.

Іпотека на будівництво приватного будинку: документи

Папери, які потрібні до отримання згоди, несильно відрізняються у різних банків. Це анкета, паспорта, довідка про доходи і т.д. Після схвалення кредиту документи можуть змінюватися і доповнюватися.

  • Паспорти все учасників договору, тобто ваш, чоловіка (дружини), тих, хто є созаемщиками і поручителями. Копії з пропискою;
  • Довідка з місця роботи, де вказано ваш дохід, якщо зарплата надходить не на карту цього банку;
  • Всі папери, що стосуються застави (свідоцтво про право власності на землю або інше житло);
  • План будівництва майбутнього будинку і інші документи на нього;
  • Початковий внесок (докази, що він є);
  • Свідоцтво про шлюб і народження дітей, якщо вони будуть потрібні.

Якісь додаткові папери банк може зажадати в індивідуальному порядку (сертифікат на маткапітал, довідка про стан рахунку, військове посвідчення і т.д.)

Не варто думати, що банк вірить на слово, видає гроші і забуває про вас, аби платили справно. Кредитні організації дуже уважно стежать за тим, куди витрачаються їхні гроші, тому витратити їх на щось інше у вас не вийде. З цією метою банк може і не видати цілу суму, а виплачувати її частинами по ходу просування робіт, а також вимагати пред'явити документи, що підтверджують, що гроші витрачені саме на будівельний процес: договір на проведення робіт, кошторис та інше.

Сбербанк: іпотека на будівництво приватного будинку, умови

Незмінний лідер по видачі іпотек Ощадбанк пропонує досить вигідні умови кредитування, але процентну ставку в порівнянні з покупкою готового житла все ж підвищує. Коли береться іпотека на будівництво приватного будинку, процентна ставка залежить від того, наскільки великий буде перший внесок і як довго ви плануєте платити кредит. Чим коротше термін і вище внесок, тим нижче відсоток. Наприклад, якщо ви берете іпотеку на термін до 10 років, виплачуєте відразу більше половини вартості житла, ваш відсоток буде 13,5%. Тоді як при терміні в 20 років він складе 13,75%.

Нижче 13,5% річних Сбербанк кредити під будівництво не видає. Сума повинна бути не менше 300 тисяч і не більше 70% всієї вартості житла. Відсоток підвищується при деяких умовах: якщо зарплата нараховується на карту іншого банку, не застрахована життя позичальника і т.д.

Іпотека на будівництво приватного будинку в Ощадбанку вимагає дотримання тих же умов, що і покупці житла: вік не менше 21 року і не більше 75 років, стаж не менше півроку, наявність початкового внеску і т.д. Законний чоловік або дружина обов'язково виступає в ролі созаемщика. Є окрема програма для молодих сімей, яка передбачає більш вигідні умови. Ніяка комісія за оформлення не стягується.

Кредит на будівництво приватного будинку: Россельхозбанк

Слід сказати, що Россельхоз банк не створює окремих програм для кожного об'єкта кредитування. Умови формуються індивідуально, виходячи з якостей і запитів позичальника. Початковий внесок повинен становити не менше 15% від вартості житла. Тривалість запозичення трохи нижче, ніж в Ощадбанку - максимум 25 років. Сума може коливатися від 100 тисяч до 2 млн рублів залежно та запитів і доходів позичальника. Вік позичальника не повинен перевищувати 65 років.

Можна залучити до 3 позичальників. Страхування житла обов'язково. Заставою може виступати право вимоги, сам будинок після того, як буде готовий до заселення, а також інша нерухомість. Відсоток до закінчення будівництва будинку зазвичай вище. Після переукладання договору умови стають більш вигідними.

Іпотека на будівництво приватного будинку в Россельхозбанке допускає використання коштів материнського капіталу в будь-якій якості: як перший внесок або як засіб погашення кредиту. Молодим сім'ям після народження дитини надається відстрочка в 3 роки, коли платити потрібно тільки відсотки, а не основний борг.

Якщо ви берете кредит частинами у міру завершення етапів будівництва, це рішення буде для вас найбільш вигідним. Відсотки нараховуються тільки на отриману суму. Таким чином банк захищає себе від ризику, а ви зменшуєте свої виплати. Коли видається іпотека на будівництво житлового будинку, Россельхозбанк ретельно стежить за тим, щоб гроші були витрачені саме на будівельні роботи. Співробітники банку можуть запросити ваші документи незалежно від того, будуєте ви самі або звертаєтеся в компанію.

Іпотека на будівництво приватного будинку: ВТБ 24

Банк пропонує своїм клієнтам програму під назвою «Будівництво будинку під заставу земельної ділянки». Уже сама назва містить у собі вимогу: земля повинна знаходитися у власності бажає отримати кредит на момент подачі заявки.

Можна розраховувати на суму від 490 тисяч рублів. Відсоткова ставка від 12,75%, термін - до 30 років. Безсумнівний плюс цієї програми в тому, що банк не вимагає початковий внесок, комісію за оформлення, не перевіряє ваші доходи і швидко розглядає заявки, за 3 робочих дня. Однак вимоги теж високі і за прострочені платежі маються на увазі досить суворі санкції. Процентна ставка також чимала, за певних умов вона може досягати 17,15%.

Вік позичальника повинен бути в межах 21-60 років. На останньому місці роботи він повинен пропрацювати хоча б місяць.

Страхування об'єкта обов'язково. В якості застави виступає земля, всі будівлі і споруди на ній. Варто пам'ятати, що дані умови існують переважно в Москві, в інших містах Росії вимоги і ставки можуть змінюватися.

Іпотека на будівництво приватного будинку: Газпромбанк

Газпромбанк безсумнівно має свої плюси. Він є надійною фінансовою установою. Банк пропонує всім бажаючим побудувати свій будинок кредит від 15% річних на термін до 30 років. Можна взяти мінімум 300 тисяч рублів, максимум - 4,5 млн рублів.

Як і будь-який банк, Газпромбанк уважно вивчить усі документи щодо майбутнього дому, плани, проекти, їх відповідність нормам. Адже до закінчення виплат будинок буде знаходитися в заставі у банку.

Адже до закінчення виплат будинок буде знаходитися в заставі у банку

Після подачі заяви клієнт банку повинен обов'язково надати документи, що підтверджують, що він є власником земельної ділянки, який може бути запорукою до завершення будівельних робіт.

Проект будинку, який ви надаєте на перевірку в банк, повинен бути виконаний офіційною будівельною компанією, яка має відповідну ліцензію. На документах повинні стояти всі необхідні печатки та підпису.

Позичальник повинен бути громадянином РФ від 21 до 65 років з трудовим стажем не менше року. Платоспроможність клієнта перевірятися не тільки через довідку про доходи з місця роботи, але також через кредитну історію. Тільки після оцінки і перевірки всіх документів позичальник отримує остаточну відповідь і може займатися пошуком будівельної компанії, яка буде здійснювати роботи на офіційних підставах.

Іпотека на будівництво приватного будинку: Райффайзен і Росбанк

Окремої програми на будівництво будинку Райффайзен банк не має, але є можливість взяти нецільовий кредит під заставу вже наявного житла і витратити його на будівництво або ремонт під 17% річних.

Терміни такої іпотеки невеликі, до 15 років, але суми різні - до 9 млн рублів. При цьому сума, яка видається не повинна перевищувати 60% від вартості закладеного житла.

При цьому сума, яка видається не повинна перевищувати 60% від вартості закладеного житла

Росбанк також є одним з найбільших банків. Він пропонує іпотечні кредити практично на всі види житла.

Іпотеку на будівництво приватного будинку Росбанк видає під заставу наявної у власності нерухомості. Земля стоїть дешевше квартири або будинку, тому тільки землю Росбанк в якості застави не розглядає. Якщо ніякого житла у власності немає, кредит на будівництво в цьому банку отримати не вдасться. Відсоткова ставка від 11,75%, звичайно, вона може підвищуватися в залежності від конкретної ситуації.

До отримання грошей внести потрібно не менше 15% від вартості житла. Кредит видається на термін не більше 25 років. При цьому також враховується вік потенційного позичальника (не більше 64 років на момент закінчення виплат, не менше 21 року на момент подачі заяви), його дохід.

Росбанк не працює без початкового внеску . Клієнт, що бере участь в певній пільговою програмою, повинен внести хоча б 10% від вартості житла або ж використовувати з цією метою наявний материнський капітал.

Іпотека на будівництво приватного будинку: материнський капітал

Гроші, які виділяє держава після народження другої дитини, можна використовувати як початковий внесок (якщо пройшло 3 роки), як засіб погашення кредиту (в будь-який час). на покупку земельної ділянки , Необхідного для будівництво землі ці гроші витратити не можна. Не можна також будувати дачу на кошти капіталу. Ділянка повинна бути відведена до будівництво тільки житлового будинку.

При цьому потрібно надати документи спочатку до Пенсійного фонду, щоб вам дозволили використовувати капітал. Відправляєте свідоцтво про право власності на землю, дозвіл на будівництво, договір з будівельною організацією (якщо будете будувати своїми силами, то не треба). Після завершення робіт будинок оформляється на всіх членів сім'ї.

Маткапітал може бути перерахований підрядної організації або ж на ваш особистий рахунок, якщо ви будуєте будинок самі. У другому випадку повністю сума не перекладається. Спочатку ви отримуєте половину, а через півроку, якщо представите докази, що будували будинок, отримаєте іншу частину.

Іпотека на будівництва приватного будинку молодій сім'ї має свої переваги. Часто банки надають різні пільги у вигляді більш низької процентної ставки, заниженого початкового внеску. До того в разі народження дитини вам можуть дати відстрочку на 3 роки. Якщо дитина другий, а кредит на будівництво ви брали ще до його народження, витратити материнський капітал на погашення кредиту можна відразу ж після отримання сертифіката на руки.

Іпотека на будівництво приватного будинку без початкового внеску можлива, але далеко не всі банки на це йдуть. Хоча б мінімальний відсоток від вартості житла виплатити доведеться. Банки не рекомендують брати з цією метою ще один кредит, щоб потім не опинитися в скрутному становищі. Банки можуть погодитися видати кредит без першого внеску, якщо ви вже брали іпотеку на будівництво будинку в іншому банку і ці відсотки вам виявилися не по зубах. При цьому всі ваші документи пройдуть ретельну перевірку. Банк повинен переконатися, що вам необхідний цей кредит, щоб виплатити попередній. І звичайно, більшість банків приймають маткапітал в якості початкового внеску.

Рекомендуємо також

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online