Де взяти довідку 2 ПДФО в 2019 році

  1. Що таке 2-ПДФО
  2. Де беруть довідку 2-ПДФО
  3. Як отримати з минулого місця роботи
  4. Де взяти 2-ПДФО, якщо фірма ліквідована
  5. Як отримати довідку 2-ПДФО через особистий кабінет платника податків
  6. Отримання довідки 2-ПДФО за допомогою порталу «держпослуги»
  7. Зміни 2019 року
  8. Схожі статті

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З цієї статті дізнаєтеся, як отримати звіт про свої доходи, навіть якщо ваша фірма ліквідована або ви - давно непрацюючий громадянин.

Що таке 2-ПДФО

Напевно, кожен у своєму житті стикався з цим складною нагромадженням букв. Що за нісенітниця? Відповідаємо: виписка про доходи, що підтверджує вашу платоспроможність. Документ, в якому вказано джерело і величина заробітку, а також утриманий прибутковий податок. Або, висловлюючись нудними канцеляризмами, податок на доходи фізичних осіб. Так, ті самі 13 відсотків, які відщипують з зарплати (і будь-якого іншого доходу) на користь держави. Якщо знадобилася така папірець, значить, швидше за все, ви вирішили взяти кредит або змінити місце роботи, оформляєте пенсію або податкове вирахування (наприклад, відрахування на навчання ), Отримуєте візу в посольстві або дозволяєте трудові спори в суді.

Ось так вона виглядає (нагадаємо, форма жорстка!):

):

Де беруть довідку 2-ПДФО

Відповідь: в бухгалтерії за місцем роботи або навчання . За умови, що ви офіційно працевлаштовані, звичайно. Видається вона, як правило, за період протяжністю в рік. У ній будуть міститися:

  • реквізити організації, де працюєте;
  • ваші власні дані;
  • офіційний дохід за кожен місяць;
  • всі податкові відрахування;
  • сума всіх доходів, а також відрахувань і утриманих податків.

Роботодавець як податковий агент зобов'язаний зробити для вас звіт про доходи зазначеної форми. З печаткою та підписом керівника. Так що звертатися можна ні з проханням, а з вимогою. Шоколадку не даруйте за послугу, самі з'їжте! І не вбивайте більше в пошуковик запит: «довідка 2-ПДФО, де отримати працює» - ми тільки що розібралися і відповіли на це питання.

Як отримати з минулого місця роботи

Де брати довідку 2-ПДФО, якщо ви давно звільнилися? Так там же! Замовте її письмово по колишньому місцю скоєння трудових подвигів. І в яких би напружених відносинах ні розлучилися зі своїм начальником, він як миленький відзвітує протягом трьох днів. У довільній формі пишемо прізвище, ім'я, по батькові, офіційний і реальну адресу проживання, дані паспорта, особовий рахунок і номер телефону.

Так що ваше запитання в пошуковому рядку «довідка 2-ПДФО, де отримати непрацюючому» теж легко вирішуємо.

Інша справа, якщо ви безробітний і перебуваєте в бюро з питань праці та зайнятості або, навпаки, приватний підприємець і сам собі начальник? В такому випадку можна звернутися в податкову службу, в той її відділення, де вставали на облік.

Де взяти 2-ПДФО, якщо фірма ліквідована

Причому ви з неї давно звільнилися ... Там же, в ИФНС. Не турбуйтеся, перед закриттям будь-яка організація звітує перед податківцями.

До речі, якщо цікавить, де замовити довідку 2-ПДФО через інтернет, то і така можливість нам тепер надана. На сайті nalog.ru можете увійти в свій особистий кабінет і отримати вичерпну інформацію.

Як отримати довідку 2-ПДФО через особистий кабінет платника податків

Зараз багато операцій переводяться в електронну форму. Не стали винятком і взаємини з податковою. У багатьох фізосіб є реєстрація в особистому кабінеті платника податків на офіційному сайті ФНС .

Якщо і у вас є реєстраційний запис у ФНС, то для отримання довідки 2-ПДФО не потрібно особисто з'являтися до інспекції і писати будь-які заяви. Можна просто запросити довідку в електронній формі. Займе це буквально пару хвилин. Електронна довідка 2-ПДФО рівнозначна паперової. Адже на ній буде стояти електронно-цифровий підпис.

Розповімо, як відбувається отримання електронної довідки 2-ПДФО. На головній сторінці особистого кабінету необхідно вибрати розділ «Мої податки».

Потім перейти по кнопці «Відомості про доходи».

Ви побачите відомості про всі роботодавців і отримані доходи. Щоб отримати довідку 2-ПДФО потрібної організації, просто натисніть поруч з нею кнопку «Довідка за формою 2-ПДФО з підписом».

Відразу ж повинна початися завантаження довідки в форматі .zip. Її потрібно зберегти до себе на комп'ютер. Після цього ви зможете її відкрити і при необхідності роздрукувати.

Ось так в дуже короткий термін можна отримати довідку 2-ПДФО про свої доходи.

Отримання довідки 2-ПДФО за допомогою порталу «держпослуги»

Якщо ж у людини немає реєстрації в ИФНС, не біда. Можливо, є реєстрація на популярному зараз порталі «держпослуги». На самому порталі отримати довідку 2-ПДФО не можна. Але якщо довідка потрібна, можна за допомогою реєстраційного запису на держпослуг зайти в особистий кабінет платника податків на сайті ФНС. Для цього потрібно на сторінці входу в особистий кабінет вибрати спосіб входу «Увійти через держпослуги (ЕСІА)». І ввести логін і пароль реєстраційного запису на порталі.

Тепер, слідуючи до вищеописаного алгоритму, можна скористатися отриманням довідки 2-ПДФО в особистому кабінеті платника податків.

Зміни 2019 року

Раніше організації становили відомості про доходи працівників для податкових органів і співробітників по одній формі. З 2019 року роботодавці будуть видавати довідки співробітникам за новою формою. Вона отримала назву «Довідка про доходи і податки фізичної особи». Виглядає вона так:

Як бачите, бланк досить звичний і походить на стару форму 2-ПДФО. А ось податківцям відомості будуть передаватися в такому вигляді:

І якщо ви запросити форму в податковій через особистий кабінет, то виглядати вона буде саме так.

Схожі статті

comments powered by HyperComments

Що за нісенітниця?
Інша справа, якщо ви безробітний і перебуваєте в бюро з питань праці та зайнятості або, навпаки, приватний підприємець і сам собі начальник?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online