Як взяти іпотеку на будівництво будинку?

  1. Особливості кредитування будівництва будинку
  2. Вимоги до позичальника
  3. Вимоги до об'єкта будівництва
  4. Умови іпотеки на будівництво будинку?
  5. Документи для оформлення іпотеки на будівництво
  6. порядок оформлення
  7. Плюси і мінуси іпотеки на будівництво будинку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Будівництво приватного будинку пов'язано з грошовими вкладеннями. Багато людей вдаються до іпотеки, щоб побудувати будинок. Деякі банки пропонують кредит на будівництво будинку без початкового внеску, що вельми зручно для споживачів. У статті буде розказано про умови іпотечного кредитування, його плюси і мінуси, порядок оформлення і інших важливих моментах.

Особливості кредитування будівництва будинку

Бажання побудувати свій будинок - пріоритетне завдання для багатьох людей, незважаючи на те, що будівництво пов'язане з серйозними витратами. Якщо людина не володіє достатніми коштами, виходом може стати оформлення іпотеки на будівництво. Далеко не кожен банк надає кредити, тому що великий ризик отримати недобуд. Відмінним рішенням стає іпотека на будівництво будинку в Ощадбанку, або іпотека на будівництво будинку в Россельхозбанке.

Останнім часом вимоги банків зазнали змін, але це не означає, що неможливо отримати кредит. Тепер послуга надається громадянам з 21 року, кошти потрібно повернути до 75 років. Розмір кредиту варіюється.

Як правило, банки видають:

  • Кредит цільового плану. Отримати подібний кредит непросто, це забирає багато часу. Якщо після першого траншу особа невміло підтверджує використання коштів, воно може втратити другій частині грошей. Банк видає тільки 70-80% від вартості будови;
  • Застава у вигляді ділянки. Якщо особа володіє ділянкою, оформлення паперів пройде набагато легше. Фінансова установа видасть кошти на будівництво житлового будинку. Власник ділянки не отримає багато грошей, але він зможе почати будівництво при наявності власних накопичень;
  • Застава у вигляді нерухомого майна. Людина може закласти квартиру, щоб отримати більшу суму. Сбербанк схвалить не більше 80% від суми квартири, але найчастіше цих грошей вистачає;
  • Кредит під заставу автотранспорту. Машини оцінюються всього в 60-70% від їх ринкової вартості, але при цьому можна отримати непогану суму. Будь-який великий банк видає такі кошти;
  • Іпотека з материнським капіталом. Подібні засоби теж можуть бути використані для зведення житлового будинку;
  • Без забезпечення. Клієнт не зможе отримати більшу суму, але якщо у нього є власні накопичення, то він зможе побудувати частина будівлі, а потім візьме новий кредит.

Важливо зрозуміти, що кредит на будівництво будинку без початкового внеску - це цілком реально. Іпотека може бути оформлена досить швидко, якщо ви заздалегідь зберете всі потрібні папери.

Вимоги до позичальника

Кредитування є ризикованим заходом як для самої кредитної компанії, так і для позичальника. Якщо об'єкт виявиться недобудованим, він не буде ліквідним. Якщо людина не зможе виплачувати кредит, кредитор змушений буде реалізувати заставу, але продати ділянку з незавершеним будівництвом непросто.

Саме тому багато кредитних організацій недовірливо ставляться до подібних кредитах. Вони видають кредит на особливих умовах, коли відбувається забезпечення заставою або поручительство. Банк пред'являє жорсткі вимоги до позичальника.

Сбербанк, як і багато інших банків, встановлює вікові обмеження, а також ретельно розглядає інші характеристики потенційного клієнта перед оформленням договору на іпотеку. Ось кілька головних параметрів:

  • Коли банк розглядає позичальника і поручителів, він звертає увагу на вік, місце роботи, стаж, місце прописки, а також громадянство;
  • У заставі важлива його вартість, основні характеристики, тип використання, відсутність обмежень і обтяження.

Співробітники банку має право вимагати у позичальника документи на земельну ділянку, а також підтвердження наявності початкового внеску. Громадянин повинен буде підтвердити свій рівень доходів і всі джерела прибутку. До них відносяться:

  • Дохід, отриманий від здачі іншого житла в оренду;
  • Зарплата чоловіка або дружини;
  • Гонорари від інтелектуальної праці;
  • Прибуток від приватного підприємництва.

Якщо доходи невеликі, банк може дозволити залучити позичальників. В даному випадку поручитель може претендувати на частину житлоплощі. Важливо розуміти, що чоловік і жінка автоматично стають созаемщиками.

Ощадбанк надає іпотечні кошти тоді, коли клієнт складає договір на будівництво будинку зі спеціалізованими будівельними компаніями. Зазначена компанія повинна володіти дозволами на проведення робіт. Тільки так можна отримати кредит на будівництво. При цьому об'єктом застави може виступати і споруджений будова, і інше майно. Кредит надається в рублях і полягає не більше, ніж на 30 років. Мінімальний розмір кредиту дорівнює 300 000 рублей. Заявник має право погасити кредит достроково.

Вимоги до об'єкта будівництва

Вимоги до об'єкта будівництва

Співробітники кредитної організації не повинні поставити під сумнів, що будівництво насправді існує, і не буде проблем з його оформленням у власність. На початковому етапі заявник намагається переконати менеджера банку в цьому, показуючи папери на будівництво і плани, погоджені проекти, а також дозволу.

Будівництво будинку неодмінно повинно проводитися відповідно до процедури, яка позначена в законі. Спочатку громадянин повинен отримати дозволи, узгодити проект, затвердити його. Це допоможе уникнути проблем при введенні будинку в експлуатацію.

Підвищена увага приділяється самому земельній ділянці, бажано, щоб він належав позичальнику. Підведені до ділянки комунікації будуть великим плюсом. Документи повинні бути зібрані, щоб ви були готові в будь-який момент оформити право власності на об'єкт. Сбербанк видасть гроші, якщо мається на увазі іпотека в споруджуваному будинку, який зводиться професійною бригадою.

Банк пред'являє певні вимоги і до ділянки:

  • Ділянка обов'язково повинен знаходитися на певній відстані від кредитної компанії;
  • Землі належать до категорії «населених пунктів»;
  • Ділянка не має обтяження;
  • Коли ділянка належить кільком власникам, всі вони виступлять в ролі залогодателей.

Земельна ділянка, яку громадянин орендує, не може бути запорукою, а й в цьому випадку є шанс отримати іпотечний кредит. Якщо ви правильно підготували всі папери, ви отримаєте кошти.

Умови іпотеки на будівництво будинку?

Умови іпотеки на будівництво будинку

Кожен банк передбачає свої умови до іпотечного договору і його оформлення. Деякі банки можуть зажадати страхування, інші вимагають, щоб земельну ділянку належав позичальнику. Зазвичай банки керуються ФЗ №102 від 16.07.1998 року «Про іпотеку» , Але вони можуть самостійно змінювати:

  • Терміни, на які видається сума;
  • Розміри початкового внеску;
  • Процентну ставку;
  • Обмежувати кандидатури на оформлення іпотеки.

Зазвичай страхування об'єкта є важливою умовою, як і страхування громадянина на випадок втрати працездатності. Далеко не кожен банк видасть кредит на будівництво будинку без початкового внеску. Іпотека на будівництво будинку в Ощадбанку і в інших організаціях може бути отримана, якщо громадянин підтвердить свою платоспроможність.

Заявник повинен запросити довідку з роботи, там буде вказано щомісячний дохід. Деякі банки вимагають, щоб клієнт надав форму 2-ПДФО, інші фінансові компанії допускають оформлення довідки у вільному вигляді. Певні кредитні установи обмежують вік позичальників, вони неохоче видають кредити студентам і пенсіонерам. Інші кредитори видають кредити тільки громадянам Росії. Важливо врахувати, що:

  • Будівництво завжди є ризикованою процедурою, воно може розтягуватися або припинятися. Саме тому банки встановлюють ставки в залежності від терміну, на який видається кредит;
  • Певні кредитні організації дозволяють використовувати материнський капітал як перший внесок;
  • Зазвичай на офіційних сайтах багатьох банків представлені спеціальні калькулятори, що дозволяють розрахувати розміри щомісячних платежів;
  • Особливу увагу необхідно приділити сумі кредиту і терміну його погашення. Сьогодні кредитори готові запропонувати найрізноманітніші умови. Вигідно відрізняється іпотека на будівництво будинку в Россельхозбанке.

Деякі банки охоче пропонують знижку людям, які вже брали позику. Зниження процентної ставки можливо для людей, які отримують заробітну плату на картку цього ж банку.

Документи для оформлення іпотеки на будівництво

Документи для оформлення іпотеки на будівництво

Майбутній позичальник зобов'язаний надати для оформлення договору зазначені документи:

  • Посвідчення особи заявника;
  • Трудова книжка;
  • Договір на будівництво;
  • Проектна документація;
  • Дозвіл на будівництво;
  • Кошторис на будівельні роботи та матеріали;
  • Довідка про доходи - ПДФО-2;
  • Підтвердження додаткових доходів;
  • Документи на нерухомість, яка передається в заставу;
  • Заява на надання іпотеки;
  • Документи на ділянку землі.

Клієнти, які ми можемо претендувати на пільги, теж можуть оформити іпотеку. До них відносяться бюджетники, багатодітні сім'ї, молоді сім'ї. Оформлення кредиту на будівництво будинку в Ощадбанку нерідко відбувається з використанням материнського капіталу. Зазвичай позичальник повинен підтвердити в банку наявність суми для першого внеску. Треба сказати, що іпотека на будівництво будинку в Ощадбанку може бути надана на дуже вигідних умовах. Документи, які ви знайдете нижче, допоможуть отримати уявлення про те, як оформляється заява на іпотеку та інші папери для кредиту.

порядок оформлення

порядок оформлення

Щоб оформити кредит, необхідно завітати до найближчого відділення банку і уточнити у менеджера умови оформлення договору. Завчасно громадянин повинен подбати про те, щоб зібрати необхідні документи.

Оформлення іпотеки відбувається в кілька етапів:

  1. Позичальник представляє свої документи і документи майбутніх поручителів;
  2. Необхідно дочекатися рішення;
  3. Папери на земельну ділянку та його відповідність вимогам і характеристикам ретельно перевіряються;
  4. Застава оцінюється спеціалізованою компанією;
  5. В цей час клієнт замовляє проект будови і укладає контракт на будівельні роботи. Він надає банку кошторис витрат;
  6. Полягає кредитний договір;
  7. Кредит має на увазі, що земельну ділянку буде переданий в заставу. Необхідно оформити документацію в Росреестра;
  8. Після того, як банк отримає свідоцтво з реєструючого органу, він видасть першу частину кредиту;
  9. Позичальник повинен надати звіт по першій частині;
  10. Банк видає другу частину;
  11. Позичальник використовує кошти і оформляє будинок як готовий об'єкт. З цього моменту будинок стає запорукою разом із земельною ділянкою;
  12. Процентна ставка по кредиту після цього зменшується.

Банк має право обмежити термін, який відводиться на будівництво будинку. Важливо, щоб після завершення будівництва клієнт здійснив страхування будинку і оформив його у власність. Пам'ятайте, що цільове використання коштів вимагатиме звітності. Сума вкрай рідко видається готівкою.

Плюси і мінуси іпотеки на будівництво будинку

Плюси і мінуси іпотеки на будівництво будинку

Не можна не відзначити, що іпотечний кредит на будівництво будинку надає чималі переваги: господарі вдома не залежать від сусідів. Навіть за умови, що у майбутніх господарів відсутня сума, необхідна для зведення будинку, вони можуть в стислі терміни побудувати житловий будинок і жити в ньому, поступово виплачуючи кредит.

При всіх плюсах іпотечного кредиту, не варто забувати про підводні камені:

  • Кредит полягає на тривалий термін, і договір повинен передбачати можливість дострокового погашення;
  • Кожен банк пропонує свої умови кредитування, і важливо вивчити всі пропозиції, перш ніж робити вибір на користь того чи іншого банку;
  • Особливу увагу позичальник повинен приділити плаваючого відсотку. Люди вкрай стурбовані ризиками, які пов'язані з кредитами, вони бояться, що в якийсь момент не зможуть сплатити внесок і втратять будинок.

Якщо власник будинку втратить роботу і не зможе виплачувати кредит, він має право продати будинок і переоформити незавершену іпотеку на нового господаря. У цьому випадку людина нічого не втрачає. Головне - бути уважними під час вивчення умов і пропозицій від різних банків.

Якщо у Вас є питання, проконсультуйтеся у юриста

Поставити своє запитання можна в форму нижче, в віконце онлайн-консультанта справа внизу екрану або зателефонуйте за номерами (цілодобово і без вихідних):

Умови іпотеки на будівництво будинку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online