4 ідеї, де взяти гроші на квартиру і покупку іншої нерухомості

  1. Гроші на покупку нерухомості. Накопичити або зайняти?
  2. Іпотечний позику і допомогу держави
  3. Субсидії для покупки житла
  4. Як заробити на житло самостійно
  5. Пасивний дохід
  6. Власну справу з високим доходом
  7. Заміський будинок як рішення житлового питання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Житлове питання стосується кожного, адже дах над головою необхідна людині для комфортного існування. Придбання квартири, будівництво будинку або ремонт - рішення будь-якої з цих проблем вимагає фінансових вкладень. Як отримати потрібні кошти? Розглянемо основні способи і їх практичне застосування.

Короткий зміст

Гроші на покупку нерухомості. Накопичити або зайняти?

Накопичити або зайняти

Якщо рішення обзавестися власним житлом остаточно дозріло, постає питання, де взяти гроші на квартиру або на будівництво будинку? Існує маса варіантів отримання необхідних фінансів. З них можна виділити чотири основні способи:

  • накопичити і примножити;
  • заробити;
  • взяти кредит;
  • отримати у вигляді пасивного доходу.

Звичайно, використовувати їх найкраще в комбінації, так мети вдасться досягти в найкоротші терміни. Наприклад, розміщуючи отримані гроші в банку під вигідний відсоток, ви за кілька років збільшите капітал.

Заробити гроші на житло теж цілком можливо, але це довгостроковий проект. Звичайно, працювати доведеться ретельно, та й на одну лише зарплату розраховувати не доводиться. Щоб не витратити отримується додатковий дохід на життєві потреби, його краще відразу переводити в цінні папери або на банківський вклад. Грамотно формуючи інвестиційний портфель, можна отримати до 20-40% річних. Нижче ми наведемо кілька реальних способів додаткового заробітку.

Банківський позику на покупку нерухомості або іпотечний кредит - один з популярних способів придбання квартири. Багатьох цей варіант приваблює своєю швидкістю. Але мінусів у покупки за рахунок кредиту не менше ніж плюсів. По-перше, житло обійдеться власнику в кілька разів дорожче ринкової вартості. Крім того, ніхто не може гарантувати, що за довгий термін ви збережете стабільний високий дохід.

Квартира до моменту повного погашення боргу буде у банку в заставі, продати її без дозволу кредитора не вийде. Тому, перед тим як брати позику на покупку житла, варто все ретельно продумати.

Договір ренти з літнім власником нерухомості - ще один спосіб отримання житлової площі. Квартира переходить новому власнику тільки після смерті опікуваного. Хоча житло обійдеться дешевше, ніж при його покупці, назвати таку угоду вигідною складно. По-перше, мова йде про необхідність догляду за абсолютно сторонньою людиною. Це потребуватиме певних фінансових витрат і часу. До того ж, домовленість може бути розірвана через судові інстанції, якщо догляд визнають невідповідним. Отримати назад витрачені кошти буде важко. Необхідно проконсультуватися з юристом перед тим, як зважитися на подібний крок.

Іпотечний позику і допомогу держави

Іпотечний позику і допомогу держави

Отримання кредиту на покупку нерухомості - процедура складна. Необхідно зібрати документи, підшукати житлове приміщення, отримати схвалення банку на її придбання. Квартира повинна відповідати умовам застави, тобто бути ліквідною. Допускається купівля житла на етапі забудови. Щоб банк розглянув заявку на отримання кредитної іпотеки, потрібно надати заяву та паспорт. Додатковим документом, що посвідчує особу, може служити:

  • права на керування автомобілем,
  • закордонний паспорт,
  • військовий квиток,
  • посвідчення співробітника органів влади,
  • СНІЛС.

Для підтвердження зайнятості і розмірів доходу знадобиться довідка з бухгалтерії за формою НДФЛ2. Якщо ви берете кредит, перебуваючи в шлюбі, інший член подружжя виступає созаемщиком. Йому також необхідно написати заяву і надати паспорт.

Щоб отримати вигідні умови по позиці, потрібно знайти двох поручителів. Вага в очах кредитора додасть і наявність заставного майна.

Субсидії для покупки житла

Держава в міру можливості намагається допомогти громадянам з вирішенням житлового питання. В країні існує безліч регіональних і федеральних програм, за якими багатодітні батьки або молоді сім'ї з дітьми можуть отримати деяку суму на будівництво будинку або покупку квартири. Отримати житло безкоштовно, звичайно, не вийде. З бюджетних коштів фінансується тільки частина вартості нерухомості. Решту доведеться позичити у банків або додати самому.

Кожна подібна програма передбачає, що здобувач буде відповідати ряду вимог. Наприклад, військової іпотекою можуть скористатися офіцери ЗС РФ або служать за контрактом. На підтримку державою молодих сімей мають можливість претендувати подружжя не старше 28 років, які не мають власної житлоплощі. Перед оформленням кредиту потрібно отримати схвалення на видачу субсидії в організаціях, що відповідають за подібні програми. Материнський капітал, що видається при народженні другої і наступних дітей, банки теж приймають в рахунок погашення боргу.

Як заробити на житло самостійно

Як заробити на житло самостійно

Будь-яке фінансове планування починається з визначення цілей. Вирішіть для себе, на що ви хочете гроші витратити, на будівництво будинку або покупку квартири. Встановіть параметри майбутнього житла: район, метраж, приблизну ціну. Врахуйте, що навіть при покупці квартири в кредит, постане питання, де дістати грошей на перший внесок. Витрати складуть від 10 до 80% загальної вартості. Відповідно, чим більше внесена сума, тим менше переплата і розмір річних по іпотечних внесків. Тому перше завдання - зібрати якомога більшу суму за короткий період. Підкажемо кілька ідей, як це зробити.

Пасивний дохід

До такого виду доходу можна віднести, наприклад, здачу в оренду. Якщо у вас є гараж, автомобіль або дачний будиночок, це хороша можливість отримати зайві гроші, щоб відкласти їх на покупку житла. Правда суми будуть невеликими, але і зусиль ніяких докладати не доведеться. Інший варіант отримання пасивного доходу - заробіток в інтернеті на партнерських програмах або рекламу. Над створенням сайту попрацювати доведеться неабияк, але через пару років ресурс стане приносити непогані гроші зовсім без вашої участі.

Ще один спосіб оплачувати іпотеку без шкоди для гаманця підійде тим людям, які кредит вже отримали і житло придбали. Куплену квартиру можна здавати, отримуючи з орендарів гроші. Про придбання квартири з використанням такої схеми краще подбати заздалегідь, наприклад батькам для підростаючого чада. Адже іпотечний кредит можна виплачувати 10-15 років, а проблема проживання вирішена не буде.

Власну справу з високим доходом

Зарплати середньостатистичного російського жителя на покупку нерухомості не вистачить. Якщо ми візьмемо ціну квартири і порівняти її з щомісячним доходом, вийти, що відкладати доведеться не один десяток років. З огляду на, що вартість житла зростає в перспективі, можна до пенсії про окреме житло тільки мріяти. Але якщо грошей не вистачає, єдиний вихід - почати заробляти більше. Відкрити власну справу не складно. Оформлення статусу підприємця не відніме багато часу і обійдеться недорого. Однак, будьте готові до того, що спочатку прибуток доведеться вкладати в розвиток бізнесу.

Вибираючи власну справу, спирайтеся на вже наявні навички. Якщо ви добре водите, можна почати працювати таксистом. Підкопів трохи грошей, придбайте ще один автомобіль для здачі в оренду. Розширюючи автопарк, ви будете збільшувати місячний прибуток. У перспективі крутити баранку самому вже не буде необхідності, залишиться лише здійснювати керівництво. Сьогодні існує маса компаній, що надають доступ до сервісу отримання замовлень. Як правило, вони ж займаються рекламою бренду перевізника, так що без клієнтів ви не залишитеся.

Заміський будинок як рішення житлового питання

Заміський будинок як рішення житлового питання

Мрія про котедж за містом здається недосяжною. Великий будинок дійсно недешеве задоволення, та й його зміст встане в копієчку. Але якщо згадати про наявність у більшості росіян дачних будиночків, на місці яких цілком можна звести житлову будову, придатне для постійного проживання, все стає простіше. Правом на отримання ділянок безоплатно користуються сім'ї з категорії багатодітних. При відсутності пільг можна підшукати кілька соток подалі від міста і орендувати, оформивши договір з місцевою адміністрацією.

Зовсім не обов'язково зводити будівлю в стислі терміни. Гроші на будівництво будинку можна витрачати поступово, у міру їх отримання. І це теж обіцяє певні перспективи. Ви не ризикуєте втратити накопичене.

Перший етап будівництва - заливка фундаменту. Для його остаточної усадки знадобиться приблизно рік. Після можна приступати до монтажу покрівлі та стін, утеплення та прокладання комунікацій. Далі будівля обробляють зовні і зсередини.

Якщо вирішити житлову проблему хочеться швидше, є ще один варіант - покупка готового будови. Можна недорого придбати будинок, після чого просто взяти грошей на його ремонт в банку. Сума знадобиться менша, ніж на покупку квартири, хоча відсоток за позикою на поточні потреби більше. Перед володарями материнського капіталу питання, де взяти гроші на будинок не варто. Покупку можна оформити з використанням субсидії, закон це допускає.

Проблема покупки житла не така складна, як може здатися спочатку. Вивчення азів фінансової грамотності дозволить вам накопичити потрібну суму або отримати кредит з вигідними умовами. На шляху до мети доведеться добре попрацювати, але окрема квартира або свій будинок стануть хорошою винагородою за докладені зусилля.

Накопичити або зайняти?
Як отримати потрібні кошти?
Накопичити або зайняти?
Якщо рішення обзавестися власним житлом остаточно дозріло, постає питання, де взяти гроші на квартиру або на будівництво будинку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online