Вирощування грибів в Молдові - MyBusiness.md - Онлайн Журнал про Бізнесі в Молдові

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Гливи - це не просто смачний продукт, але і воістину корисний! А бізнес по вирощуванню грибів є прибутковим і маловитратними. Про бізнес по вирощуванню глив ми поговорили з Олександрою Цимбал.

Олександра, розкажіть про ваш бізнес Олександра, розкажіть про ваш бізнес.

Уже п'ять років я зі своєю сім'єю вирощуємо гриби - гливи в підвалі свого будинку. Бізнес прибутковий, стабільний, але поки ми не досягли того обсягу реалізованої продукції, про які мріємо.

Чому ви вирішили зайнятися вирощуванням саме грибів?

Гливи - це не просто гриби і відмінна заміна м'яса. Гливи - це корисний продукт, який виводить з людського організму радіоактивні елементи, сприяє запобіганню та лікуванню гепатиту, холециститу, виразки шлунка. Гливи знижують кількість холестерину в крові, нормалізують тиск. Більш того, гливи покращують імунну систему людини.

Вся моя сім'я і родичі дуже любимо гриби і раніше збирали їх в лісі нашого селища. Однак після кількох випадків важкого отруєння я і чоловік прийняли рішення почати вирощувати гриби для себе і родичів. Поступово про нашу справу дізналося все більше і більше людей і ми стали розширюватися.

Скажіть, чи важко вирощувати гливи? Скажіть, чи важко вирощувати гливи

Ні, гриби - це дуже невибагливі рослини. Їм не потрібно приділяти багато уваги. Утримання приміщення та грибниці обходиться не так дорого і немає необхідності наймати багато працівників (особисто в нашому випадку ми з чоловіком чудово справляємося вдвох). І, незважаючи на це, урожай збираємо круглий рік.

Олександра, з якими труднощами ведення бізнесу ви зустрічаєтеся в нашій країні?

Дуже складно в Молдові легалізувати справу і працювати по всіх документах, проходити санітарний контроль. Кілька років ми працювали взагалі без жодних документів, та й оборот був не більшим, вирощували тільки для себе. І поступово з розширенням ми стали замислюватися про легалізацію. На жаль, нікуди піти і дізнатися по пунктах що необхідно, які документи потрібні, куди звертатися. З одного кабінету тебе женуть в інший, до іншого чиновника. І ці мотання по офісах і по різним будівлям віднімають багато часу, нервів і грошей. І ось виходить, що людина готова платити податки державі, але бюрократія і неясність відбивають будь-яке бажання працювати чесно.

З чого варто почати бізнес з вирощування глив З чого варто почати бізнес з вирощування глив?

Найелементарніші речі, які необхідні для вирощування грибів - це температура (від +8), вологість (80%), освітлення і вентиляція. Так що бізнес необхідно почати з пошуку потрібного приміщення.

Олександра, поділіться своїми планами на майбутнє.

Ми дуже хочемо розширитися і продавати більше грибів, до того ж не стільки приватним особам або перекупникам, а супермаркетам, ресторанам. Зараз ми знаходимося тільки на етапі легалізації нашого бізнесу і готуємо документи. Але ми з чоловіком ручаємося за якість кожного гриба і знаємо, що наші гливи не тільки смачні, але і дуже корисні, так що впевнені в якнайшвидшому розширенні бізнесу.

Стаття підготовлена MyBusiness.md

Чому ви вирішили зайнятися вирощуванням саме грибів?
Скажіть, чи важко вирощувати гливи?
Олександра, з якими труднощами ведення бізнесу ви зустрічаєтеся в нашій країні?
З чого варто почати бізнес з вирощування глив?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online